nak join? klik banner ni yer

Sunday, August 22, 2010

@ Shopping Raya..


Hari ni, insyaAllah..plan jam 11 paginyer nak keluar gi shopping baju raya saya. Shopping dekat2 sini saja, memula nak ke Bkt.Jambul dulu kot..kat sana banyak kedai2 baju. Lagi pun dah lama sangat tak masuk dalam komplex tu. Kalo time study dulu2, boleh kata tiap2 minggu pi ronda2 situ..sebab dekat. Time tu mana ada QueeansBay Mall lagi maam sekarang. 

Nawaitunyer tu nak beli 2 helai lagi baju raya. Baru ada 1 helai saja sekarang, nak lagi buat berganti2..rayakan 1 bulan..hihihi. Kali ni plan nak shopping sorang2..Abah dan Dalila tinggal dirumah. Cukup time (cakap kat Abah suruh ambik jam 3 petang) call Abah suruh datang ambik. Harap2 Dalila okeylah tinggal dengan Abah arini.

Tak sure lagi nak beli baju apa kejap lagi..

adakah baju kurung lagi?

baju kebaya pulak ke?

atau jubah seluar?

jawapannya: tunggu sajalah mana satu nanti yang berkenan.



Warna dah sepakat: warna kuning dan warna merah. Tunggu sajalah apa hasilnya nanti..



photobucket

31 comments:

ibu WaWa said...

tak sabar nak tunggu baju baru tu!!!
nanti masuk dalam entry terbaru ye min.

Dayah said...

wah..p beli sorang2..mmg senang, dayah pun suka mcm tu..kalau nak berangkut, mmg tak dpt baju la jwbnya

kakngah said...

kitorg lom ada plan bila nk g shoping. tp mlm td kuar g pekan.. ada gak survey baju melayu. kite mmg beli yg readymade jek utk semua hero. lagi murah dr tempah...

lionteen said...

beshnye coping..
lionteen xbl lg bj ry..:(

Ain said...

kalau nak senang membeli dan memilih. lagi seronok gi sensorang kan.....

kalau bawak anak kecik, nasib tak baik penat jer dapat baju tak berbeli....

lagi la bulan2 puasa ni, memang penatnya berganda-ganda...

hehe...

Zaidah said...

selamat bershopping.....ingat jangan boros tau...

mumyShaneQeisha said...

mesti ramai yg shopping hari nie ya ibu_arifa.
*warna kuning & merah sama2 ceria..mesti menyerlah dipakai masa raya nanti

ch@ said...

shopping sesorang pun kekadang tak tenang, asyik dok ingat yg di rumah :D

Farra Dhelina said...

slmt bshopping kak min!

sz | m.s.s said...

wahh syoknya dapat pelepasan soppiing raya ye!

10 said...

la... baru nk ajak p shoping... ingat satg nk ke area sana... buka posa skali la...

ibu_BatRiSya @wardah said...

pheewiiit...die shopping raya dah la...hihihi

mamaMUHAMMAD said...

wah..sakan lah ibu shopping raya ye..sy pun ingat taun ni malas nak membeli..tp haritu dah terbeli satu baju..pegi sorang2..kali ni nak ajak hubby plak le sebab kena pkai apa yang dia berkenan..payah nye..tema taun ini-putih,hijau and pink..bila tengok baju chiffon rasa nak borong je suma..cantik2 dengan manik2nya..
lagi2 kurung moden..sangat cantek..

rynas said...

akak pun kalau shoping suka sorang2 senang..kalau bawa anak akhirnya tak dapat beli apa yg kita nak. akhrnya dapat baju apa Min??

Sharini aka Ummi Khayra said...

Salam... Hehehhe nini pun belum lagi ada baju raya.. adeh.... tema dah ada.. peach... tapi.... bajunya belum beli lagi... nampak semua lawa-lawa je... :P

Ammi Sara said...

k sara pun shopping situ je min, macam2 ada..:)

SyidaGorjes said...

semalam tak dapat shoping.*nanges*

Ummi Salsabila said...

bestnya.shopping2! yeay!baru shopping baju adam.baju aufa blum lagi.baju gegirl lawa2 n byk sgt pilihan smpi juling.xdpt nak pilih.hhaha

Ummi Salsabila said...

bestnya.shopping2! yeay!baru shopping baju adam.baju aufa blum lagi.baju gegirl lawa2 n byk sgt pilihan smpi juling.xdpt nak pilih.hhaha

ibu_Arifa said...

TO IBU WAWA: hihi..kak wa nak tgk ker..tak cantik sgt lah kak wa.. maluuu nak tunjuk.

TO DAYAH: tu lah..kali ni dapat 'pelepasan' kuar sorang2 pulak..anak dah besar dah kot..kalo tak mmg asyik menegejar anak jer lah dalam komplex tu.

TO KAKNGAH: rasenyer baju melayu mmg berbaloi beli yg readymade jer kot berbanding yg ditempah.hubby pun tempah baju kurta jer tahun ni.

ibu_Arifa said...

TO LIONTEEN: bestt!! shopping salah satu terapi nak hilangkan stress :P
alah sempat lagi nak shopping baju raya tu dik..ada masa lagi.

TO AIN: Betul tu Kak Ain.. mmg senang byk bila dapat shopping barang sendiri sorang2 ni. mana nak masuk, apa nak belek lama2..pun xde sape yg dok push2 cepat2..kan?

ibu_Arifa said...

TO ZAIDAH: Okey kak zai..terima kasih :)

TO MUMMYSHANE: hihi..tahun ni tema ala2 lampu traffic jer..hijau, merah kuning..hihihi..semua terang2 belaka :P

TO CHA: haah..risau kat anak lah..risau dia nak menyusu jer, tp dah siap bekalkan bubur dah sebelum kuar tu..harap2 dia okey lah.

ibu_Arifa said...

TO FARRA: Terima kasih Farra..jom join..nak?

TO SZ: hihihi..tulah ,,suka jgk dapat pelepasan camni..senang nak ronda keluar masuk kedai sikit..kalo tak tgk muka dah masam kita pulak rase serba salah.

TO 10: Ko ni memang..last2 minit baru nak ajak..dgn kak min kena plan 1-2 hari awal. senang nak ekjas masa nnt.

ibu_Arifa said...

TO WARDAH: Hahaha..malu lah pulak..daku ni mmg excitet lebih bab nak raya ni..lagi2 suruh shopping ..mmg tak tolak lah.

TO MAMAMUHAMMAD: hihihi..saya mmg dh plan awal2 dah utk raya tahun ni..sejak bulan Feb lagi..merancang bab baju raya dan budget raya..excitet sgt nak raya sebab anak dah besar dan pandai salam dah..hihihi

TO RYNAS: setuju!! alah kak rynas..tak syok sgt lah shopping aritu..tak memberangsangkan lah baju2 kat sana.

ibu_Arifa said...

TO UMMI KHAYRA: Sempat lagi UK..lagi2 UK tinggal area sana (KL) lagi senang dan banyak pilihan..tak mcm kat penang ni..warna peach..sweetnyerr..

TO AMMI SARA: tu lah..seronok kalo dapat jln2 kat situ..tak delah besar mcm Queens Bay sgt..tak letih sgt.

TO SYIDA: Waa..daku pun nak nangis jgk..tak dapat cari baju yg best pun aritu..waaa..

♥Azie♥ said...

selamat bersoping kak min...

Syahida said...

bestnya...dah start shopping...saya belum lagi...nak tungggu cuti sekolah baru leh bawa anak-anak sekali...

c-idah said...

ea eahh,dia dh shoppinglh...
huhuhu...kita lom shopping agi..

gee ryder said...

kdg sng gak shopping sorg2 ni..cepat sket keje. nak memilih pun sng kan :)

Ummi Eisya said...

wei,beli baju pe..huh,siap shopping sensorang lagi tu..aku tak reti la g sensorang..mesti nak kawan..hihihi

Gieyana said...

shopping sakan yer..smlm pon ada g Kamdar kt BJ tue..time lunch...hehehe..kt AS da byk bj ready made n lebey murah than BJ tue...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...