nak join? klik banner ni yer

Wednesday, August 18, 2010

@ Antara Menu Pilihan utk Berbuka Puasa

ayam percik- ayamas

Kadang2, macam blank jer nak fikir apa nak makan time berbuka puasa nanti. Saya yang suri rumah sepenuh masa ni pun, jenuh perah otak..bila dilanda penyakit "malas" nak memasak

Tapi baru2 ni semasa lalu depan kedai ayamas... sesajer jer test  hubby.."jom beli ayam panggang kat ayamas"... tak sangka pulak "jaring" saya mengena aritu..terus hubby masuk simpang kat depan tu, untuk buat u-turn semula ke kedai ayamas.

Sampai depan kedai..hubby masuk beli...saya dan Dalila tunggu kat dalam kereta sebab nampak dah mcm sesak dalam kedai tu. Hubby masuk jer kereta..terus terbau sedap ayam percik.. (beli ayam saja- sekor) Terus Dalila cakap "nak..nak..apa tu..nak..nak.." Saya buka dan cubit sikit untuk Dalila. Suka benar dia makan ayam percik tu.. habis satu bahagian/potong dia makan. Alhamdulilah.. Esoknyer kami beli lagi ayam kat situ..wah..2 hari kami berbuka dengan ayamas..(Sebenarnyer sekali dgn bersahur juga..sbb beli sekor- makan 3 mulut kami jer..lebih simpan untuk sahur)

So, nak cadangkan pada sesape yang suka makan ayam tu.. try lah makan ayam panggang kat ayamas. Beli sekor RM23++.

banner tu tak nampak la pulak..menu baru- ayam warisan

p/s: Dalila dah pandai sebut perkataan "ayamas" dah tau.. nampak kotak ayamas pun dia dah kenal dah..terus sebut.."ayam mash...ayam mash.. nak ayam mash"


photobucket

20 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

best kan ayamas tu....tapi kalau beli sekor memang ler tak habis...boleh bawak ke sahur tu...hehe

selamat menyambut ramdan....

♥Azie♥ said...

sedapnyer...kak min ada ti tag sila lihat blog yer

Izan Ishak said...

mmg sedap kan ayamas nih. kalau kami 6 mulut ni mesti kejap je dah licin...hehehe...

sz | m.s.s said...

hehehe..
pandai dalila...
budak2 ni cepat recognize gambar kan, dia belum tau eja pun dia dah tau itu ayamas, kfc, mcdonalds.. ;p

kakngah said...

aku tggu lori ayamas parking dpn ofs br ada can beli
hihihi!!

zura@iwan said...

haizzz ...sedap tgk ayam percik tu..haha

Ummi Eisya said...

hihi..cute2 klu dgr dalila sebut mcm tu..mmg sedap ayamas ni..

Ema said...

adesss... Anda membuat saya jadi Lapar.. hahahaha

hentakbelipat said...

wahhh..dah besepah air liur nih.nak kene try jgk la

Farra Dhelina said...

lama dh tk mkn ayam panggang ayamas ni..dia ada 2 flvr kan kak?? dua dua sedap..arwah ayh sy time pose suka beli ni..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

tak pernah cuba ayamas.tapi boleh try ni..

Yan said...

ayamas???
ermmm kat jb ni tak pastila ade ayamas ke tidak...
dulu ade.. tp dah tukar dah 'rasamas' kot... ntah same ke idak tak pastila..
tp menu dia set nasi+ayam+lauk2 lain.. ade sup..
ishh tetibe teringin plak nak makan kat rasamas tu

rynas said...

uiks...sekor..banyak tuh.mau 2 hari baru habis tuh. tapi sedap ekkk...Min. tak pernah try lagi..

10 said...

amboi... tgk cam sedap ja ayam panggang tu...

mamaMUHAMMAD said...

terliur plak tengok ayam tuh..hehe..nasib tak ngandung..klu tak da ngidam dah..(lagipun tak posa) sakit..hehe

ibu_Arifa said...

TO IBUDAMIA: selamat berpuasa juga utk Ayu.. tu lah bila time buka puasa bkn leh makan byk sgt pun kan.. byk minum air jer lg.hihihi.

TO AZIE: Terima kasih..nnt kak min ambik yer.

TO IZAN: sedap..tu yg sampai berkali2 kami ulang gi beli kat sana tu..w/pun mahal tp sedap puas hati.

ibu_Arifa said...

TO SZ: Tulah..skrg ni lalu depan Giant or hospital pun dia tau tempat apa tu...budak2 zaman skrg..

TO KAKNGAH: Amboi kakngah..sampai depan opis tu..hihihi

TO ZURAWAN: Mmg sedap kak zura..mesty try tau!!

ibu_Arifa said...

TO UMMI EISYA: hihi..sedap..semua org suka makan.

TO EMA: Alamak..sorry..hihihi

TO HENTAKBELIPAT: Mesti kena try..sure esok pun nak p beli lagi. hihihi.

ibu_Arifa said...

TO FARRA: haah..yg terbaru ni nama ayam warisan..tp tak berapa suka..lagi sedap ayam percik jugak..makan dengan sos yg diorg bagi tu..terangkat!!

TO UMMI AISYAH: sila lah try..pasti terpikat :)

TO YAN: yer ker..kat dalam pulau ni ada ayamas jer..kat seberang baru ada rasamas..pernah sekali mkn kat rasamas...tp lagi puas mkn kat ayamas..sbb byk.

ibu_Arifa said...

TO RYNAS:..sedap kak rynas..takkan sampai 2 hari punya...nak nak pulak akak ada 4 kepala kat umh..lagi cepat licin.

TO 10: sedap..nnt kalo mai pulau beli lah balik. buat rasa sama2 kat umah.

TO MAMAMUHAMMAD: hihihi..sedap ni..nnt try lah kalo jumpa kedai ayamas..sakit? sakit apa mamamuhammad? serius ker?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...