nak join? klik banner ni yer

Tuesday, August 24, 2010

@ Misi Cari Baju Raya Yang Gagal

Huhuhu..kenapalah penyakit 'M' melanda sejak dua menjak ni..terasa malas nak buat entry baru. Fuhh..fuh.. pergi kau si penyakit  "M", jangan nak menagada singgah lelama kat sini.

Seperti yang saya ceritakan..misi saya untuk mencari baju raya warna merah mak ngah dan warna kuning pada hari Ahad lepas. Hasilnya agak men "DUKACITA" kan. Bukan tak de langsung warna merah, dan warna kuning...ada tapi semuanyer baju tak berapa berkenan.. warna dan coraknyer tu tak menarik. Ada yang berkenan tapi tak de saiz 36 atau 38..hai..sampai lenguh kaki berjalan keluar masuk..naik turun eskelator. Lastly saya ambik jugak 1 helai baju w/pun tak berapa berkenan..beli dengan separuh hati jer..risau kena tembak "sepatah dua kata" dengan Mr hubby..dah 4 jam pi shopping..takkan satu helai baju pun tak dapat.



Disebalik cerita yang tak best tu, ada jugak cerita yang agak best bagi sayalah.. kire saya puas hati lah dengan barang2 yang saya beli ini. Saya beli barang persiapan untuk birthday party Dalila. Beli belon dan perkataan 'happy birthday' uantuk digantung nanti. Harga tak de lah mahal sangat. Satu pek belon RM3.50, perkataan gantung2 tu pun RM3.50 jugak.


Selain tu saya singgah juga di Kamdar..belikan warna putih yang akan di padankan dengan kain bunga kat sebelah tu. Nak buat dress untuk Dalila nanti.



p/s: nampaknyer..misi cari baju raya kena buat kat Kedah ler pulak.. selalu cari kat Pekan Jitra tu jer.. harap2 jumpalah nanti..jangan terpaksa pi sampai Pekan Rabu pulak (Pekan Rabu di Alor Setar-jauh-malasss).



photobucket

10 comments:

ZiE FAUZi said...

wahh..kak min cari baju raya kat mana??? bj compleks ker???

neverletmego said...

best nye ..bile birthday party dalila..mesti si comel tu bertambah comel..
huhu memang ,faham sgt ..bile nak membeli tu ad je yang tak berkenan..tapi bile tak plan nak beli..ada je yang berkenan..
selamat menyambut ramadhan & selamat Hari raya

cha said...

beli baju raya di kampung lebih best. boleh tawar menawar. lagi-lagi ada kedai tetap ;)

Farra Dhelina said...

best nya klu dpt dtg bday dalila..sorry ye kak, tak dpt nk p..jauh ..

* wah baju dalila akk tempah khs?rajin nya..

10 said...

susah kan nak cari baju saiz kita...

p/s: cantek la kain untuk dalila tu... nak pakai masa besday dalila nanti ka? kain bunga tu semeter bape kak min?

Ain said...

mudah-mudahan jumpa la kat kedah tu nanti baju raya idaman min....

hehehe....

min, hari tu min ada tanya pasal susu kambing kan, cuba baca n3 mama e-ein ni...

http://catlinaflybaby.blogspot.com/2010/08/karihome.html

sz | m.s.s said...

hihihiih..
slalu mmg gitu la ibuk2 ni...
nak cr barang sendiri terrrrcariks plak barang anak ;p

Ummi Salsabila said...

mmg kena byk kali round mall.nak cr yg berkenan di mata ni.hehe..

bestnya nak dkt besday dalila dah.:)

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

sweetnya kain untuk dress dalila..

AshAnas said...

huhu, kak min... jitra jammed... klu mai shopping jitra, habaq la na... blh pi sama2... (tebus xdpt gi party dalila nnti....) hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...