nak join? klik banner ni yer

Monday, January 17, 2011

@ Testing..testing..

saya nak testing Blockquote baru saya yang comel ni..
sebelum ni, blockqoutes saya kosong jer.. sekarang dah jadi gini..yey!!

comel tak?

tulisan ini saya dah buat blockquote yer
sajer guna blackground pink2 lembut gitu.
siap buat border lagi..
hihihi..


bagi sesiapa yang tak tahu apa itu blockquote itu..
ia adalah simbol " (dua koma diatas)
buka kat posting--new post... ada tanda " kat toolbar new post tu. itulah blockquote

cara nak guna:
tulis (taip) apa2 perkataan then "highligh" pastu klik kat simbol " tu.
kalo xde apa2 lepas klik simbol tu, mungkin blog korang kena tambah sikit koding baru leh "jadi" blockquote ni..
Dulu blog saya pun tak jadi kalo klik simbol tu ", tapi saya dah tambah koding yg diperlukan tadi.. baru "menjadi"

photobucket

9 comments:

ZiE FAUZi said...

selama ni zie buat cara manual jer kak min.. sebab tak tahu fungsi simbol tu.. hehehehe...

zura@iwan said...

wahhh....dh pndai wat blackquote ye...nice..pink..

cantik blog min skrg....

ibu MZW @ farah idayu said...

apakah codingnya ibuarifa nk wat blockquote cantik cenggitu? huhu~ mau cuba ni..

AshAnas said...

kak min, cantik... ajar la... hr tu shira try wat, xjadi...

Hanis Azla said...

wah, bagus info ni.. nnt boleh cuba.. Thanks yer..

Laman Teman said...

thanks...x penah guna pon sebelm ni..hehehe

ibu_Arifa said...

TO ZIE FAUZI oh yer ker? akak tak teri buat yg manual, ingatkan kena set koding mcm selalu2 tu jer.

TO zura@iwan terima kasih kak zura..baru belajar lagi nih :)

ibu_Arifa said...

TO ibu MZW nak koding nyer yer.. nnt saya buatkan entry ttg ni yer.

TO AshAnas okey..nnt kak min buat entry yer..cuba tau ;)

ibu_Arifa said...

TO Hanis Azla welcome sis!!.. terima kasih sudi singgah dan drop komen di blog saya ni :)

TO Laman Teman welcome..sama lah dgn saya..dulu2 dah try tp mcm xde apa2 perubahan pun. thanks singgah sini :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...