nak join? klik banner ni yer

Wednesday, January 12, 2011

@ Perempuan Dalam Blenket -Part 1

Apa yang korang akan fikir sekiranya dalam situasi begini....

Cuaca hujan renyai2. Dalam keadaan TERPAKSA, korang dikehendaki masuk ke sebuah kereta 'itu' ..dan korang duduk di bahagian seat belakang. Korang nampak kat bahagian hadapan,side (kiri) penumpang tu.. ada seorang perempuan yang sedang baring dalam blenket/selimut. Dia berselimut dari hujung kaki sampai ke paras bahu..sambil tengah layan vcd dalam kereta.

gini lah lebih kurang gaya pompuan tu..tp korang hanya lihat dari seat belakang kereta
(contoh gambar dr Google)



Apa yang korang akan terfikir waktu itu? Pemilik kereta tu pula adalah seorang lelaki...

dan

Apa tindakan korang..

adakah korang:
  • menyapa perempuan itu dan buat2 mesra sebab korang TERPAKSA naik kerata itu.
  • tak menyapa perempuan itu..tapi sekadar berikan senyuman tak ikhlas di bibir.
  • buat2 tak nampak kewujudan perempuan itu...tunggu dia tegur kita terlebih dahulu.
  • terus keluar dari kereta itu walaupun korang tahu korang akan kena marah.
  • .....(sila beritahu apa tindakan yang korang nak buat...)

photobucket

11 comments:

sz | m.s.s said...

kalau saya menyapa perempuan tu ...
saja bertanya kabar kot2 adik beradik lelaki itu ke, pikir positif dulu...

AshAnas said...

huih, saspen ni... tindakan shira, yg first kot...

ataupun just say hi, senyum sikit dan terus diam je kt blkg...

mama_umar_maryam said...

aaaa..klu die senyum,senyum balik..tnye nk g mane,pastu dari situ blh agaklah sape die..hehehe

Laman Teman said...

kalau saya mungkin diam je kot...x pandai nak sapa orang x kenal..huhu

Ummi Salsabila said...

mm..saya agak blurr dgn citer di ats.hehe

tp saya pilih no 2 kot.tp senyum ikhlas.(nak pahala jugak) ;p

sukahaha said...

tanyelah dia.. sejuk ke? hehe..

jemput sini yer
blog Matdin

waniewadec said...

no 2 kot, takpe kita tggu episod seterusnya

SyidaGorjes said...

akak ni berat mulut.cnfm membisu seribu bahasa.tak payah tanya.hehehe

ibu MZW @ farah idayu said...

erkkk.citer pe kah ini?? xper2..2nd episode plak. kalo sy no 2 kot.

Ain said...

mungkin berdiam sajer sbb...

nak senyum kat pompuan tu dia tak toleh kat kita...

kalau akak ditempat pompuan tu, akak akan berpaling ke belakang, senyum dah tegur dulu...

lagi satu kan, akak rasa pompuan tu demam kot, sbb tu dia hanya berbaring dgn berselimut tebal...

hehehe...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam,kalau BSB buat dek jerrr.Kita tak payah nak tanya apa2 biar kan aje lerrr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...