nak join? klik banner ni yer

Friday, January 7, 2011

@ Assignment ChurpChurp

Sebelum korang nak dapat assigment dari ChurpChurp.. korang mesti ada sekurang2nya 25 orang follower kat account twitter korang tu. (kalo tak cukup follower..add ler saya: search: ibuarifa...nanti saya follow korang balik)

1. Dah ada 25 orang follower..tunggu email assignment dari burung ChurpChurp.

 Ini contoh salah satu email assigmentnyer


2. Lepas dah dapat email tu.. korang check kat account ChurpChurp korang, akan dapat seperti ini:


3. Lepas tu kalo rasa rajin dan "free" nak buat assignment tu.. korang klik kat butang "compose".
then akan dapat seperti ini kan..
perhatikan pada bahagian2 yang saya dah bulat kan itu

4. Korang kena tulis iklan kat ruangan "compose" putih tu..dan WAJIB masukkan beberapa keywords yang ChurpChurp berikan diatas.

5. Kat bahagian  (kotak putih )"compose" tu, biasanya dah ada salah satu keyword, korang jangan ter'delete pulak.. nanti korang kena taip balik keywords tu pulak.

6. Dan lagi satu, tulis sesimple yang mungkin agar tak melebihi had huruf yg diberikan. Contohnya 136 huruf.
Tulis iklan tu dalam bahasa Melayu pu  tak pe..janji orang paham.

7. Dah siap tulis.. submit iklan korang tu..tunggu 1-2 hari baru tau pihak ChurpChurp dah "approve" atau tak iklan korang tu.

8. Contoh iklan saya yang dah approve adalah:

Jom ke #channelx untuk melihat music personality anda, sure gempak punya! http://bit.ly/fnicU4
#MaxisPaypal merupakan cara mudah umtuk anda membayar bil Maxis anda. Sila layari http://bit.ly/fO44ww

9. tapi...
Kalau korang tak sempat/terlupa buat assignment ChurpChurp tu.. korang akan dapat pulak email remainder seperti ini.

hahaha...rajin2 ler buat assignment tu yer..(pesan kat diri saya jugak ni) tapi kalo korang tak buat pun...burung ChurpChurp tak de lah nak marah cuma tak delah incomenyer.


nak daftar twitter?.. KLIK SINI
nak daftar ChurpChurp?...KLIK SINI

photobucket

3 comments:

nurulazham said...

nurul ada dapat jugak..tapi xde akaun twitter..mcmana nak buat ek?

Ummi Eisya said...

emm,kena ada asgmnt lak pulak..klu ada masa leh la watkan..

mama tisya said...

smp sudah tk terbuat assigment churp churp..assignment dh dpt bykkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...