nak join? klik banner ni yer

Friday, January 7, 2011

@ Letak Kotak Update Twitter Gerak-gerak kat Blog

Wah..rajin pulak saya nak buat entry tutorial gini. Dah le nak kena "print screen" banyak2 kali ni. Tapi tak pe lah.. dah saya tengah rajin..hihihi

Kali ni nak share macam mana nak letak update twitter yang gerak2 kat blog korang.

Contoh yang kotak update twitter yg ada di blog saya



1. Login twitter korang.. KLIK SINI je. then.. klik pada "Setting"



2. Lepas tu klik kat "Profile" pastu klik pada perkataan "you can also add Twitter to your side here" (setelah korang masukkan link blog korang kat ruangan atas perkataan tu. Tengok contoh kat bawah ni.


3. Pastu klik kat "Widget" pastu klik "my webside" then "Search Widget". Masukkan username twitter korang.. tengok contoh kat sini.
4. Klik pulak kat bahagian "preferences" (bawah perkataan "setting"tadi tu) pastikan korang klik "timed interval" kat bahagian "behavior" tu. Baru dia leh gerak2.

okey tu jer..


photobucket

11 comments:

SyidaGorjes said...

min,
nape print screen komen akak semalam?maluuuuuuuuuuuuuuuuuu......

Rusniza Mohd Nor said...

salam kak..nak tumpang bertanya ckit..blog akak yg cantek molek ni akak gubah sendiri ke akk suh org watkan.hehe..jeles oo.x pandai arr nak gudam sngt

~IHSAN AZ~ said...

thanks, saya dah buat....=.)

Zur@ZaRi said...

hehehehe... sungguh rajin...
akak tak ader twitter..
malas ar... yg ni pun tergedek2...
lalalalalaala=))

Nur Hani said...

great info :) btw, anak akak comel betol :)

Farra Dhelina said...

on off je fra dgn twitter ni..hehe

YatieJay said...

Malu nak cakap....akak takde twitter!

mariaariffbaby.com said...

huhuhuhu..
wordpress misti tak leh guna nya
:(

AshAnas said...

shira takde twitter, belum terasa nk de satu, =p

Ummi Salsabila said...

xde twitter juga..nak buat ke tanak ek..huhu

Nadhirah-chan said...

pehh punya 4 bulan carik , baru jumpa harini . timekasih berkongsi ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...