nak join? klik banner ni yer

Tuesday, January 18, 2011

@ Dah ada "sesuatu" di bawah my header

Sebenarnyer, kat bawah header blog tu tak ada extra ruang tapi saya telah "adakan" sebab nak letak "sesuatu". Ni kes terpengaruh dengan rakan2 bloggers yang lain dah ni..hihihi. Nanti kita citer bab "sesuatu" tu yer..

Sekarang nak citer macam mana nak "tambah" ruang kat bawah header tu dulu.



Tak susah pun nak tambah "extra ruang kat bawah" tu. Begini cara yang saya buat tadi.

Design > Edit HTML >
guna find (tekan ctrl dan F) cari perkataan ini: <div id='content-wrapper'>
 then tukarkan perkataan "no" menjadi "yes"

 contoh seperti ini:

pastu " save template"

try check semula kat "Page Element"
sepatut nya anda akan dapati ada "add a gedget" di bawah header tu.
Contoh seperti di bawah:



so boleh lah korang nak letak apa2 gambar atau iklan kat bawah header korang tu.




sumber rujukan : http://tips-for-new-bloggers.blogspot.com/2007/02/add-page-element-to-blogger-header-and.html



photobucket

4 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

mari kita sama2 berheartbeat...klik2

SyidaGorjes said...

wah!dah ada heartbeat......keep it up.

Zaidah said...

dah buat jugak semalam...cuma n3 aje blum buat...

ibu_Arifa said...

To Anje yer.. mari kita sama2 ber HB yer Anje :)

To SyidaGorjes hihihi..terikut kekawan lain buat..tp suka bila nampak match dgn blogku ittew.hihihi

To Zaidah okey kak..akan ku singgah dan ziarah HB akak tu nnt :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...