nak join? klik banner ni yer

Tuesday, March 30, 2010

@ YM smiley Icon di blogpost

Mungkin ada yg perasan..sejak dua menjak ni..entry di blog ini ada terselit YM smiley Icon ni sengihnampakgigi babaimalu. Puas saya 'google' cam ne nak letakkan icon-icon comel tu. So dah agak reti ni, nak lah kongsi sikit, kot ada yg berminat nak letak jugak icon-icon ni di entry masing2.

A. Sekiranya anda pengguna mozila firefox browser.

1. Buka Firefox browser, kemudian install Greasemonkey, boleh klik di SINI.
Sekiranyer anda sudah ada siap install..re-start Firefox browser dgn cara menutup (klik (x)) dan membukanyer kembali.

2. Klik pada skrip INI dan pilih "Install"

3. Kemudian pergi kepada Layout > Edit HTML
Cari ]]></b:skin> bila dah jumpa, copy coding dibawah ni



kemudian paste diatas coding ]]></b:skin> yg dicari tadi tu.
Contoh spt ni.

4. Selepas itu, icon-icon comel itu akan ada disetiap ruangan post anda. Seperti contoh dibawah..



SELAMAT MENCUBA!!! callme


Sumber rujukan:

http://www.blogspottutorial.com

http://wagianto.blogspot.com

http://www.anshuldudeja.com


p/s: yg tak bestnyer..icon tu mcm dlm bahasa indonmalugelakguling

Photobucket

11 comments:

hati - ema said...

nak-nak...best ni....

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

wah good info leh jadi guru tutorial ni..klik2 ikaln showdown untuk arifa tomei

[-suziey-] said...

waaaa tutorial berguna..hehee..meriah sket blog kan..ceria dgn ikon2 cute:)

Wansteddy Tales said...

best icon2 ni. dlu saya pn tergila2 letak icon hampir penuh entry. pastu ble dh bertukar blog habis emua gadget hilang. huhu...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

tq share tutorial yang best nih

mumyShaneQeisha said...

bes la ibu arifa ni.saya nak juga utk blog yg lbh ceria.tq 4 da info

rynas said...

tu ler akak tgk macam2 icon rupanya gitu buatnyer ekkk.. tenkiu2. nanti nak try. baju akak dah pos insyaAllah minggu ni sampai ler

rynas said...

tu ler akak tgk macam2 icon rupanya gitu buatnyer ekkk.. tenkiu2. nanti nak try. baju akak dah pos insyaAllah minggu ni sampai ler

Noina said...

hehe..bagus2..ina dah buat dah..thanks share dlm blog..:)

♥Azie♥ said...

wah bagus nie kak min

aten10 said...

hehehehe... lebih meriah la n3 kak min dgn icon2 comei ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...