nak join? klik banner ni yer

Thursday, March 18, 2010

@ If You are Happy

Kadang2 ker selalu nih memang Dalila suka kacau Ibu time Ibu duduk depan PC, nak blogwalking ker nak FB ker.. mesti ada kurang2.. 3 tangan yg dok "tolong" menekan keyboard, and up Ibu terpaksa sorokkan keyboard bila waktu siang/mlm sblm Dalila tidur. Target seterusnyer..cik tetikus ku ini..skrg dah tak boleh right klik dah. Entah bila nak dapat "bela" cik tetikus yg baru nih..

So, apa Ibu akan buat bila dia nak berblogging sama..Ibu akan buka video youtube, dan mainkan beberapa video lagu kegemaran Dalila..antaranyer lagu "I love you-Barney" "old mc Donald" "ABC song" "Sifat 20" "Baba black sheep" dan "if you are happy-clap your hand"
pastu dia sibuklah dok ikut menyanyi.. siap nari lagi. dah habis satu lagi dia sebut.."nak..nak..nak.." maksudnyer nak lagi lah tu..suruh replay lagi.


Ini adalah salah satu video fav Dalila. "If you are happy, clap your hand"

SILA FOKUS PADA KANAK2 PEREMPUAN YG BERTOCANG 2 DIBARISAN BELAKANG, MEMAKAI BAJU BERWARNA MERAH, sangat comel dan bijak dia menari!




p/s: dek kerana penangan youtube ni..kekadang PC tak "on" pun dia suruh kita "on" kan..nak nyanyi2 lah tuh..

p/s: Ibu dah pernah cuba videokan time Dalila tgh layan video kat youtube nih..tapi TAK JADI sbb bila dia tgk kamera..terus dia control ayu..hihihi

Photobucket

17 comments:

♥Azie♥ said...

samalah kita..erin pun suka kacau klu azie ddk kat depan pc...nmpk gaya nyer kena buka waktu dorang tidur la..tapi masalahnyer klu dorang tidur kita pun nak bum sekali kan..macamana tue...hehehe

mama tisya said...

sama gk..kita pn suka buka youtube bg tisya layan lagu2 mcm dalila dgr tu..yela ,kalo tk sure ngaco tp tu dlu2 la time die dlm 1thn++ no dh 2thn++ dh kurang dh...lgpn die byk tgk tv chanel 613 yg ada byk cartoon fav die tkpn pasang cd barney...rsnye dh leh hafal kot lagu2 dlm tu cz 24 jam nk tgk barney sbr je la kn ...ehehhe

10 said...

em... camtu la... budak2 tecik skrg dah pandai... apa yg kita wat sumanya nk ikut/tiru...

bila la dpt tgk video dalila ni ek... dalila nanti kalo ibu pegang camera jgn control2 ayu tau...

YatieJay said...

SI Naufal kalau tengok camera/hp dah tala kat dia, terus dia stop apa yg dia tengah buat dan nak rampas dari tangan kita. Tension gak, lagi2 kalau nak amik gambar utk masuk contest. Akhirnya, tak masuk pun contest2 sebab takde gambar yg sesuai...

AshAnas said...

pandai ya dalila control ayu... sm la cm anas, bila nmpk kamera je, trus control macho... hehe...

gee ryder said...

beli dvd jer terus
biar dia duk joget dpn tv hehe

Ummi Eisya said...

ko beli dvd je..main kat tv..lagi senang sebab dia tak ganggu ko..
eisya pun sama suka gak lagu-lagu ni..aku sampai kena sorok dvd sebab sampai umah je mlm suh terus ke pasang..pastu ulang lagi..sampai 10kali ulang pun ade..

sokkan tgk anak kita joget2 ni..

rynas said...

ala samalah fahim pun pantang on laptop terus jer nak main. kalau tekan slow tak per ini sampai tercabut huruf kat keyboard tu. mana ler saya tak bg dia main hehhehe

rynas said...

ala samalah fahim pun pantang on laptop terus jer nak main. kalau tekan slow tak per ini sampai tercabut huruf kat keyboard tu. mana ler saya tak bg dia main hehhehe

ibu_arifa said...

TO AZIE: diorg tidur..kita pun nak bum bum jgak kan..samalah ..saya ni dah lah full breastfeed dalila lagi..nak tidurkan dia kena BF dia sampai dia tidur..kadang2 'terhanyut' tidur jgk.. hihihi

ibu_arifa said...

TO MAMA TISYA: ooo..tisya pun suka Barney jgk yer..kami tak 'ambik' pun channel 613 tu, lagi pun kalo pasang tv/vcd bukan nyer dia mau tgk sorg2..nak kita dok sebelah jgk..padahal PC dlm bilik..huhuhu

ibu_arifa said...

TO 10: Tu lah...skrg ni mulut dia cepat pickup betul..pantang dgr perkataan apa2 pun..sure nak sebutnyer..

video? geram tau..bila dia tgk kamera je..dia diam jer..baik jer Dalila ni..dah la kita nk ambik aksi/suara dia menyanyi2 tu.

ibu_arifa said...

TO YATIEJAY: Samalah kak yati..dulu2 dia ok jer..dah dapat kami ni + dah makin aktif nih..mmg susah nak ambik gambar dalila..buat saya hangin satu badan jer kadang2..

ibu_arifa said...

TO ASHANAS: hahaha..ANas mmg macho.. Dalila ni kalo dgn kamera kak min,,,adalah dlm 30 kpg ambik,2-3 kpg yg dia tgk kamera... penat nak suruh dok diam2..jgn gerak2.

ibu_arifa said...

TO GEE RYDER: bagi tgk dvd pun dia nak kita dok sebelah..nak kita dok teman dia jgk..padahal si Ibu nak main PC dlm bilik..nak kena beli tv letak dlm bilik lah cam ni.hihihi

ibu_arifa said...

TO UMMI EISYA: anak aku ni..jenis manja, nak berkepit 24jam dgn aku..pasang tv or dvd pun tak jalan, kalo pasang pun..kejap je..pastu mai lah nak duduk kat riba aku.

yer lah..ko nape tak letak pic Eisya joget2..mesti best nk tgk!

ibu_arifa said...

TO RYNAS: yer lah kak rynas..keyboard saya pun dah ada hilang huruf nih.. nak buat shortcut simbul2 pun dah susah dah..hilang kat mana tah butang huruf tuh...haii..sabar jer lah kan. anak sendiri yg buat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...