nak join? klik banner ni yer

Friday, March 26, 2010

@ Doakan utk MTeST Saya


TEST..???!! EXAM..??!!!

Sungguh saya tak suka dengan perkataan tu..gerun gementar semacam jer saya rasa.. mendengar / membayangkan cerita kawan2 yg sedang sambung study lagi.. perghh!! macam nak senak perut + berpeluh dahi jer ni..

Tapi,

Ada satu test yg test yg mesti saya dilalui sekiranya saya ingin bergelar seorang CIKGU tetap iaitu MTest (Malaysian Teacher Selection Test) untuk program KPLI.Tu lah..time2 belajar tak minta kos pendidikan...skrg baru terkedek2...sob..sob..

Saya akan menduduki MTest pada 27 Mac 2010 (Sabtu) ni di Recsam, Penang. Ini merupakan MTest kali ke-7 ( yer..dah tujuh kali dah hokey!!) yg saya ambik sejak grad pada 2004 dulu2.. Dah kategori "senior" dah utk paper MTeST ni...tiap2 tahun ambik test ni tp tak lepas2..

Doakan untuk MTest saya kali ini dipermudahkan yer..moga2 ada rezeki saya kali ke-7 ini.. kalo tak okey jgk.. rasenyer kena pi mandi bunga time bulan mengambang kot pasni..hihihi

Dalam minggu ni mmg agak buzy buat latihan dari buku contoh2 soalan MTeST yg ada dijual dipasaran tu..sampai nak lembik buku tu dah 7 tahun di selak2. Memang semuanyer soalan objektif - OMR sahaja..tapi kekangan masa + panik jer kekadang yg buat spoil sikit tu. Apa2 pun..wish me the best tomorrow okey..


p/s: ada sape2 yg ambik MTeST jgk kali ni?





Photobucket

24 comments:

♥Azie♥ said...

good luck kak min..moga Allah permudahkan urusan mu .amin

Suhana Shahril said...

Oho..nak jadi cikgu yer..Ok.Semoga berjaya. Baca surah Alam nashroh byk2 nak bg hilang perasaan gementar/gemuruh-petua arwah tok baba kak ana.

kakngah said...

wish u all d best!!~

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

semoga semua berjalan lancar ok AMIN...

MRS. K said...

i pegi yg intake first tu.. last 2 weeks rasanya.. huhuh...

c-idah said...

semoga berjayaaaaa!!!!

Siti said...

Semoga berjaya. Jawab dgn tenang k!

Siti pernah apply tuk KPLI dua kali. Tapi, dua2 tak dpt gi Mtest. Ada jer halangannya. Agaknya memang bukan rezeki siti nak jadi cikgu. Skang dah tak apply dah. Sebab naluri nak jadi HW tu lebih tinggi. :)

zaza@mamaHanin said...

salam...
min.. gud luck yer.. muga2 dimurahkan rezki kali nih.. dah 7x mintak xdpt kan.. ader la hkmah tu.. adik zaza pn Mtest gak esok kat jitra.. dia sama la..grad dah lama.. ank pun dah sorang xdpt2 gak..

"Ya Allah.. permudahkanlah urusan mereka. murahkanlah lagi rezki mereka.. ameenn.."

Ummi Eisya said...

buat yang terbaik ye..moga ade rezeki untuk ko kali ni...

10 said...

mudah2an Allah permudahkan jalan bg kakmin... all the best to u and good luck...

SyidaMislan said...

Good luck!
hopefully this will be the last...jgn ada yg ke 8.

tifa said...

good luck...all da best ya...my sil will sit for that test too:)

mama | sarah | syimir said...

selamat maju jaya ibu_arifa! InsyaAllah, ada rezeki nnt...

Ammi Sara said...

Orang putih kata lucky no 7, haa..manalah tau lucky for min.

good luck ye!

mamaAliff @ salmi said...

amin2..gudluck ye min hihi..
xper2..mybe kli ke7 ini mbawa tuah?? hehe...

p/s: muah2 utk dalila ye...arini EL sbb aliff kena jangkitan kulit..tup2 t.ari td demam plak..haru btl..ni dia da ok sket pas mkn ubat..so ape lg blogwalking ler...

Dayah said...

GudLuck Min...dayah terlepas kali ni..

Ain said...

gud luck min....

moga dapat menjawab dengan tenang....

Ibu Ayra said...

gudluck min....insyaallah kalau rezeki x ke mana...

nadnye said...

Usaha tangga kejayaan.. dun give up Min..

Semoga Allah bukakan pintu rezeki.amin

mamaMUHAMMAD said...

gud luck ibu dalila..all the best..

dibabycollections said...

good luck yer...akak doakan mg berjaya

hati - ema said...

good luck

paij188 said...

good luck! saya pun teringin nak jadi cikgu tapi bukan rezeki agaknye, Allah dah ade rancangan lain utk saya.

good luck again! klu rezeki dapat, bgtau kawan2 ye.

ibu_Arifa said...

TERIMA KASIH SEMUA..Syukur sangatdapat kawan2 yg BEST macam korang semua...muahh!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...