nak join? klik banner ni yer

Wednesday, December 2, 2009

@ Jalan2 berdua Dengan Dalila

Dah lama rasenyer Ibu tak update blog ni, bukan tak de citer/entry nk tulis, tp penyakit 'M' melanda.. Nak buat entry pasal hadiah salah teka contest mamaSARA aritu, nk letak gambar hadiah tu sekali, tp tak berkesempatan saja nk transfer gambar ke pc ni. Nak buat entry contest (kan sedang musim contest lagi kan) tp bila dah berlambak contest sana-sini, tak tau pulak yg mana satu yg nak join... kadang2 rasa cam malu juga blog yg didedikasi kan untuk Arifa dah bertukar menjadi blog contest plak!...haiyaa..Ibu pinjam 'sikit' yer sayang ,ruangan di blog mu ini.


Dah lama juga tak citer citer pasal Dalila kan.. dia dah ligat berjalan sana sini dah skrg. Kelmarin, 1 Dis 09..memang Ibu tgh dilanda tahap penyakit M tahap 'agung', terus Ibu sms Abah bgtau nak keluar jalan2 di shoping komplex yg berdekatan dgn rumah. Sampai sana, Dalila leh tertidur pulak dalam bag carrier, tp senang sikit Ibu nak shopping. Bila dia terbangun dia sibuk nak turun nak berjalan sendiri pulak, dah la kami keluar berdua jer..mmg main kejar2 lah dalam shopping complex tu, nampak eskelator..dia nak main (naik) eskelator..puas menjerit bila Ibu dukung nak jauhkan dia dari eskalator tu..pasti dia tertarik plak dgn suis2 yg kat tiang/dinding- yg dipasang paras kaki kita tu...huiii..mmg tak leh nak tgk barang langsung td. Kita larang dia bertegas/menangis nk main jugak, kita pura2 nk tinggalkan dia...(dgn harapan dia akan ikut kita lah) dia menjerit/menangis panggil kita pulak... Nampak gayanyer..tak boleh lagi we all nk keluar berdua nih...kena tunggu Dalila besar sikit lagi lah..


Sebagai selingan->gambar yg dah ada dalam pc ni. Gambar Dalila di McD Greenlane, Gorgetown awal Nov yg lepas. Ibu kasi dia makan kentang goreng jer...tu pun yg dah beberapa kali Ibu picit2 dan sapu2 dgn tisu (nk buang minyak lah dan nak hilangkan garam pada kentang goreng tu)


Dah mcm budak tadika kan..



Aunty nak rase sikit tak?

Baca doa makan...aminn...




Photobucket

20 comments:

MRS. K said...

keekkekee..
a'a la, baju cam budak tadika

[-suziey-] said...

salam jenguk..hehe...xdepal jadi ruangan contest pn utk arifa..bkn ibu dia kan..ekekek:p comelnya arifa..so sweet pakai gaun putih camtu..hehe..good girl..siap baca doa makn:)

mrS May said...

ala2 tomeynye dia.....hihihi
mcm bdk tadika lah...
auntie nk ckit kentang goreng leh leh x?

Intan said...

Suke tgk dalila nie...muka dia sweeeetttt sgt. So cute...dah besar nie mesti ramai yg nak "usha" dia ni ;)

miemiey said...

hihihi...biasa laa tu budak2 sedabg membesar dan aktif...dia happy dgn keadaan sekelilingnya tu....dia pon tahu boring duk umah tu duk buas bagai.....hehehe...

azzul said...

memang sebijik mcm pernagai naufal nih..klu kuar gi jalan2 mmg penat nk kejar dia n akan meraung2 klu tak bagi dia jln sdr..huhuhu

mummy_adam said...

hahaha.. comey nyer pakai baju putih..mmg mcm budak skolah tadika.. :) rasa mcm nk baby girl jgk lah..hehe

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

auntie tgh nganga ni..arifa nak suap kan??hehe

MeL said...

comel tul anak dara ni pakai baju tu! hmm sama cam mika gak klu gi mall, escalator tu fav dia. penat sgt nk melayan naik turun escalator. bahaya plak tu!

E.L.I.Z.A said...

comei la baju tu..mcm bju popoye hehhe the sailormon heheheh..comeiii

Mrs. Adz said...

sweetnye dalila..mmg macam budak sekolah tadika..siap skraf lagi..kiss skit utk dalila comel tu ye..

boleh lak ko kuar berdua ye..aku tak boleh rasanya..tak larat nak dukung eisya sorang..lagi nak pegang barang lagi..nak jumpa sangst dalila ni..

min.jom join contest lagi ye..suka tgk pic dalila lagi..

Putra Mama said...

cam bj sailor jupiter la.. comey sgt.. ;)

ita zakaria said...

comelnyer dalila nih. geram tgk die tersengih2 tuh! dah dapat kaki erk...memang jauh lah bejalan budak comel nih...

Noina said...

ala comelnya dia buat mata bulat tuh..geram je acik ina tgk dia.. :)

MiJa said...

jalan2 ngn zharif berdua,masa kecik dulu senang jer..skrg??haih...penat nk kejar..huhu

Jiey^Mien said...

comel.. cam bj dlm sailormoon ke hape..
:P

ibu emy efy eqy said...

comelnya dalila... boleh acik wa pinjam cekak.

10 said...

emmm... dah dekat seminggu x aktif berbloging ni... bz ya amat...

ala kak min... x salah pun join suma contest yg ada tu... suka la tengok gambar dalila join contest... join je jgn x join tau...

skrg dalila dah pandai berjalan sendiri ek... dah dpt kaki camtu la... sama la cam hawa... penat kita nak kejar dia...

amboi comelnya dalila berbaju gaun... cam baju yg dipakai dlm citer cartoon sailormoon tu la... cute sangat...

dalila makan kentang yer? pandai tadah tangan baca doa... tu kentang nak suap sapa? nak suapkan kat ibu ek... pandainya dia...

maya amir said...

tiap kali bukak sini, saya makin geram nak jumpe dalila:)

Sitisifir10 said...

Arwa ada sepasang baju yang ala2 baju sekolah over the sea...tapi skang baju tu kalau dia pakai dah nampak pusat..melampaula beli dua kali baju yg sama berlainan saiz kan..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...