nak join? klik banner ni yer

Saturday, December 26, 2009

@ Ke carefour beli Permata Hijrah

Kelmarin cuti hari Natal, lepas Abah gi sembahyang Jumaat, plan nak ajak Abah ke Komplex Bukit Jambul, nak gi tempah baju (alah.. yg kain english cotton hari tu) kang biar lama2 tak muat plak untuk saiz Dalila. Tup..tup plan tiba2 bertukar pulak..nk gi carefour seberang Jaya, nk tengok/beli produk Permata Hijrah.


Dah lama berhajat nk try produk ni sbb Ibu tak berapa suka pakai cermin mata, tapi dah rabun, tak pakai tak boleh lah nak buat kerja. Ibu pakai TERPAKSA bercermin mata ni sejak form 3. Dan dalam keluarga Ibu pula, tak ada seorang pun yg memakai cermin mata..huhuhu


Bila dah besar/dah kerja...ada jugak buat conteks lesn..tp lak boleh pakai lama2 pulak, terasa lens tu melekat jer dgn bole mata..doktor cakap sbb air mata kurang, so mata cepat kering. Kalo nk pakai pun kena standby 'eyemore' dalam handbeg lah..kejap2 kena titiskan eyemore..kalo tak mata jadi merah. Sampai skrg balance conteks len yg beli masa kawen dulu pun ada lagi..kan beli 2 kotak free 1 kotak..


Harap dengan ikhtiar Ibu menggunakan produk Permata Hijrah ni, dapatlah mengurangkan power lens yg tiap2 tahun asyik naik jer..insyaAllah..
Plan awal sejak dari rumah nak lah buat 'test' apa2 kat booth Permata Hijrah tu..tp jangan kata nak buat test apa2...nk jenguk tgk produk pun Ibu tak dapat/ org ramai sgt..Ibu dan Dalila berdiri/tengok dari jauh jer..biar Abah yg berasak2 gi beli..


On the way nak keluar carefour..kat parking area. Ibu terjumpa dengan Fatin/aten sekeluarga. Tak sanggah betul boleh terjumpa di sana..hiihihi..tapi kami dah nk cepat, nak kena hantar MIL ker rumah kakak ipar kat Bertam pastu. Sorry ye Fatin, tak sempat nk berbual lama..Lain kali kite jumpa lagi yer Fatin...



p/s: gambar tak de..org ramai giler kat dala carefour tu, Ibu sebelah pegang tangan Dalila, sebelah lagi dok pegang/tolak stroller..bukan dia mau dok diam..lebih2 lagi nampak belon kat booth jualan tuh.. asyik nak..nak jer..

p/s: Dalila skrg asyik mamai jer tidur..boleh mlm tadi dia bercakap (bahasa dia) sambil tunjuk2 sana sini, lama jugak dia buat gitu, Ibu tgk mata dia tertutup lagi..hihihihi...lawak tgk gaya dia gitu.


Photobucket

10 comments:

Nadiah Sidek said...

1st time dgr psl permata hijrah tu. sy pun rabun jauh gk tp mls nk pakai spek. rs rimas la :p

ecamajasara said...

salam ibu arifa..aja pun pki permta hijrah ni..lahamdulillah aja dah tak pki spek lg..tp dia kene keep on pki...

Mrs. Adz said...

klu ko pakai lens,mesti lagi cantik..hihi..aku pakai gak,so far ok la..

leh lak terjumpa si aten tu lak ye..dah jodoh nak jumpa tu..

mybe sebab otak dalila tu masih teringat lagi dia main ke..tu yang sampai ngigau..dah seronok nak main je tu,sampai dalam tido pun teringat nak main..

eisya nak belon jugak klu nampak,tapi dia takut nak pegang..sebab pernah meletup kat tgn dia..

10 said...

hohhoohooooo... memang org ramai sgt... masa org sampe tu pun, org ramai dok beratur... tgk dari lorong jalan tu je la...

org pun x sangka dapat jumpa kak min... masa kuar dari keta tgk kat depan cam kenal je... tu yg p tegur... sori la kalo ganggu masa tu...

hawa pun suka belon... nak2...

dalila mengigau tunjuk brg2 kat c4 tu kot...

10 said...

p/s... semalam nampak kak min dah kurus ckit berbanding bulan posa aritu...

CuTeMiUt78 said...

eemmm baru ni dgr pasal permata hijrah tu..
dalila agaknya seronok sgt main je.. tu yg sampai ngigau kot..

Sitisifir10 said...

Rabun ni kebanyakannya berkaitan dengan saiz mata. Kalau kita ada rabun jauh, biasanya sebab bola kita mata pangjang dari orang lain. Kalau ini punca kita rabun, memang susah nak ejas dengan permata hijrah ke, carot sekilo sehari ke... tapi i'll recomend Permata Hijrah untuk mengurangkan keletihan mata sbb org yg rabun jauh sllnya stress bila byk buat keje dekat especially to blogger2 tegar :P

maya amir said...

eh camne permata hijrah tu? nanti buatlaa entry komen psl tu:)

mamaMUHAMMAD said...

husband pkai permata hijrah..die ckp mula2 pedih sikit mata tp getting beter..

nnt sy pun nk cubalah..

anN said...

hye! plz vote me kat

http://shawlsayucinta.blogspot.com/search/label/contest

no.3 ANNURAIN tq!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...