nak join? klik banner ni yer

Friday, December 25, 2009

@ Panggilan Petang tadi

Petang tadi, lebih kurang jam 4.30 petang, Ibu ada menerima satu panggilan. Pemanggil tersebut memperkenalkan diri nya dgn nama Firdaus dari Celcom. Di pendekkan cerita, menurut beliau no h/p Ibu telah terpilih untuk di tukarkan dari rangkaian Maxis ke rangkaian Celcom dengan masih mengekalkan no h/p Ibu sekarang. En. Firdaus ingin bertanyakan sama ada Ibu setuju atau tidak untuk proses pertukaran itu. Ke pekej celcom exec 50. Tetapi Ibu tak dapat memberi apa2 keputusan di sebabkan no h/p Ibu ni adalah sub line kepada no h/p Abah. Abah yang bayar bil h/p Ibu ni sejak 3 tahun lepas...terima kasih Abah :)

Ibu ingat ini adalah perkara biasa saja. TETAPI bila terbaca entry di blog Jannah tadi terus rasa risau pulak..








..bahaya betul kan..

kena berhati2 lah lepas ni..


Tadi Ibu langsung tak terpikir nak check dgn celcom atau maxis lepas dapat panggilan tu. Dengan Dalila pulak dok berebut h/p dengan Ibu masa tu..terus terlupa.


P/s: ade sesiapa yg terima panggilan mcm Ibu ni jugak ker?



Photobucket

5 comments:

Mrs. Adz said...

ish memang menakutkan la..nasib la ko tak dapat wat keputusan..kalau ko dah bagi green light tu,pe lah jadi kan..lepas ni kena lebih berhati-hati..

Naz-Segalanya disini said...

amanda ooh amanda..ibu kamu siap buat cerita bergambar ye..

Naz-Segalanya disini said...

inilah namanya jenayah siber..bkn saje kat alam maya..malah tru fon pun dah ada..mcm saya dia buat kol kata dr bank islam..tup tup 600rm dr akaun kad kredit saya selama di deduct..huhuhuhu

CuTeMiUt78 said...

ish.. takut gak kan.. klu kes camni.. sekarang ni macam2 cara la penipuan kan

mamaMUHAMMAD said...

ish...scary nye..teruk betul orng sekarang.. macam2 cara digunakan.
syukur die tak buat apa2 yang boleh merugikan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...