nak join? klik banner ni yer

Tuesday, October 13, 2009

@ Cutest Baby In Walker Contest

Assalamulaikum...terasa mcm lama bebenor tak menulis blog..ada "hal" yg berlaku sejak Khamis lepas...Ahad (11hb Oct) baru balik umuh...next entry Ibu citer "hal" tu okey..this entry nak join contest Kak ORKED..melalui blognyer ometomeiorked.blogspot.com
Tak kenal lagi dgn Kak Orked ni, harap pasni kita akan lebih saling mengenali ya kak Orked..

Contest yg dianjurkan oleh beliau adalah..Cutest Baby in Walker Contest..semperna birthday anaknya Nur Aqilah Insyirah utk kali ke-2 pada 23 Oct ni... Happy Birthday Aqilah!!


Untuk kawan2 blogger yg lain yg berminat untuk memeriahkan contest ni..bolelah menjengah di blog Kak Orked ni, atau klik saja pada banner contest di atas dan juga di sidebar blog Ibu ni..bg mengetahui syarat2 penyertaan.

Bagi Ibu..ini memletakkan gambar terbaru Dalila yg Ibu ambik sebelum "hal" itu terjadi pada 8 Oct baru2 ini.

Nama anak: Arifa Dalila
Umur: 1 tahun

Antara syarat contest; Nyatakan pendapat anda tentang walker tersebut (baik dan buruk)

Pada pendapat Ibu, pada mulanya Ibu memang tak berapa suka Dalila menggunakan walker..memang tak de plan nak beli pun untuk Dalila, tapi disebabkan susah nak kasi Dalila makan dan nak elakkan Dalila asyik nak 'berdukung' jer dengan Ibu..Ibu pun belikan juga walker ini padanya..Walker ini Ibu beli semasa umur Dalila 6 bulan di Jusco, Qsbay (ada dalam entry ni.).Alhamdulillah, sampai kehari ni, tiada lagi pengalaman buruk tentang walker tersebut. Paling sakit pun kaki Ibu kena langgar dgn walker tuh..almaklumlah..pemandunyer lesen 'L' lagi. Pengalaman manis pulak, bila Ibu senang nak buat kerja2 rumah bila dia mahu duduk sekejap dalam tu, senang nak bg makan.. dan senang nak ambik gambar Dalila sbb dia sedang posisi duduk.

Bagi Ibu penggunaan walker tidak memjamin anak kita akan cepat berjalan, tetapi memberikan satu pengalaman yg baru bagi mereka...yelah kan sebelum ni asyik baring, meniarap, dan bergolek2 dan merangkak saja...tapi bila diselang-selikan anak kita (letak dalam walker ) bagi anak kita tu try explore dunia menggunakan walker..tentu mereka belajar sesuatu yg baru..paling kurang pun belajar mengenal ransangan kaki sendiri, atau belajar berdiri sambil berpaut pd walker. Penggunaan walker juga MESTILAH dalam pengawasan ibubapa atau penjaga...sebab boleh mengundang bahaya jika dibiarkan anak bersendirian didalamnya. Anak kita mungkin lebih senang mencapai sesuatu dan memasukkannya ke dalam mulut, atau menyentuh barangan elektrik dsb.




p/s: To Miera: Kak Min 'hutang' jap contest miera yer..gambar terbaru berbaju gaun ada dalam kamera asben...ku tak berani nak memandai kacau kamera dia..

p/s: to Fara: aku nampak kad raya ko dalam blog Kak Orked nih..jelesnyer :P



18 comments:

nadnye said...

nak join la.. Comel jea Dalila berwalker

Mrs. Adz said...

lamanya menghilang..timbul kembali ngan contest..caiyok!! cute la dalila atas walker tu..mintak2 la dalila menang..amin..

ala biasa la min,akukan glamour dah sekarang ni dari ko..hihiii..

wei,aku memang penat sebab ahad tu sampai kul 11 mlm pun ade orang dtg..isnin lak aku kena anta budak pergi program dari pg sampat tgh hari..lembik ko badan aku..

(komen bercampur2..)

ema mummy meen said...

good luck dalila..dalila ni menten je senyum .

Na Shari said...

Penggunaan walker memang memudahkan segalanya...taska akak pun gunakan walker untuk kemudahan staff akak jaga anak2 kecik :)

10 said...

amboi... sentiasa cute dalila ni... good luck yer...

"hal" apa yg terjadi? p bercuti ek?

MiJa said...

lama jugak ko x update..

anak dara hang ni makin besar makin comel.geram la tgk baby girl skg ni.hihi.

Jiey^Mien said...

Comel2..
harap2 menang la dalila neh..
gud luck..

Orked said...

salam..amboi, comeinyer dalila..tq join contest kite..gud luck

syahbandar87 said...

comellnye anak2 akak..hehe

Intan said...

Gud luck dalila chumel...suke tgk dia senyum cam gitu :)

YatieJay said...

Walker Dalila sama mcm walker Naufal...tapi walker naufal kaler biru.

Pasal walker ni ada pakar tak galakkan pakai sebab membantutkan development kaki dan tulang belakang baby...tapi bagi akak tak salah asalkan jangan terover pakai dan terlalu bergantung padanya.

Kita gak yg senang buat kerja kan?

Mama-Danish & Sarah said...

gud luck min....

comelll sangat dalila dlm walker tue.... mesti menang!!!!

[-suziey-] said...

good luck arifa...comel sgt arifa..tergoda tgk mata dia..hehe :)

ibu_umairah said...

semoga berjaya dalila......

c-idah said...

good luck ibu_arifa...
harap2 menang ye...

ummi afifah said...

good luck arifa... cute tuan punye walker tu...

Fiza's said...

eh eh, walker dalila sama mcm walker adam muqri ehehe

E.L.I.Z.A said...

ya ampun!
comei nye budak dalila ni duk dlm walker...ada chance nk menang ni..gud luck ye sweetie

p/s: happy 1st beday!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...