nak join? klik banner ni yer

Thursday, September 17, 2009

@ Spray Halau Nyamuk


Nak balik kampung Jitra haritu..Ibu ada beli benda ni, Little Buddy-Mozzy Repellent Spray iaitu spray untuk menghalau nyamuk. Harga dalam RM 25.90 (150ml). Biasa lah kan...bila balik kampung..nyamuk banyak..besar2 pulak tu tanda bila sekali kena gigit.. selalunyer Dalila akan menangis bila tiap2 kali kena "serang"..pastu tengok lah...anak dara tu tergaru2 dan beberapa kesan merah diseluruh badannya..

TETAPI sejak kami guna spray ni...ALHAMDULILLAH..kurang sikit kena "serang".. Dalila pun tak balik sini dgn kesan2 merah yg banyak seperti selalu...adalah 2-3 jer kesan jer. Bau dia pun..bau limau purut dan serai wangi jer..tak merbahaya w/pun kita spray di kulit kaki baby.. dan ni Ibu sertakan keterangan mengenai spray ni:

Ibu copy dari web site yg menjual spray ni. (http://mybabypitstop.com/)

Protect yourself. Protect your lil' ones against MOZZ bites. It can cause serious complications, including the transmission of diseases such as malaria, dengue fever and encephalitis which can be passed on to human and animals. Mosquito-borne diseases can not only make people ill; in severe cases, they can be fatal. So, if you're planning an outing with your lil' ones, do go prepared and well protected!

LITTLE BUDDY MOSQUITO AND INSECT REPELLENT SPRAY is an effective and safe productfor babies and adults. Provides long protection against mosquitoes and other blood sucking pests. It is easy to use – just spray at desired location, i.e. cribs, curtains, sofas or onto our clothes directly. If we are using it in a closed area, for example in an air-conditioned room, just leave the room door open for about 10 minutes, giving the mozzies the 'opportunity' to escape. Close the door after 10 minutes and you can spray a little at the door frame to prevent mozzies from flying in again.

Ingredients: 100% natural herbs – Citronella, Pine, Garlic, Peppermint and Lemon. This mozzy repellent smells 'better' when being compared with other repellents, because of the high lemon content. Contains no chemicals or diethyl-toluamide, thus rendering it safe for regular use. The product is Non-greasy and non-staining, it is said to be safe for you, your children, babies and also the environment!

We do not need "poisons" to chase mosquitoes away.

Comes in a 150ml bottle. 150ml equals to 700 times of spraying, which will last you for quite awhile... it's a diaper bag essential too. :-)
So, Buzz off mozzies!!

HELPFUL TIP: Can also be used by those who love outdoor activities ie. jungle trekking, camping AND even Golfers (especially if you're playing at a mosquito infested golf course) I trust you wouldn't want to ruin a perfectly good day by coming back pale, severely blood-sucked, and dotted with big, puffy red hives


so.. sape2 yg rasa memerlukan juga benda ni, time2 nak balik kampung raya nnt.. bolehlah mendapatkannya di web side berkenaan.




p/s: kot-kot kawan2 blogger ada cadangan lain nak hindari nyamuk...silalah bagitau saya yer.

6 comments:

Mrs. Adz said...

berkesan ye..macam nak beli je tapi dah tak sempat ni..leh jugak aku pakai bila la alik kampung mak aku nanti..lepas ni leh beli la..thank u for sharing

ema mummy meen said...

tu la... minggu lepas balik kg... meen pun kene serang... mentang2 la rambut tak byk..diorang attack kepala.. benjol2 kepala meen kene geget nyamuk... x tau ade bende ni.. ala x sempat nk beli..... dah nk balik kg ni...

kakngah said...

IA.. try bugslock.. pakai cam gelang je.. blh beli kt sini -->
http://eisyaonlineshop.blogspot.com/

nadnye said...

macam menarik jea pernah nampak kat beberapa online shop.. tak terfikir lah nak beli..

AkMa said...

bagus la spray ni..

Selamat hari raya maaf zahir batin yer ibu arifa..semoga raya tahun lebih bermakna buat ibu arifa sekeluarga..

10 said...

ooo... ada ek ubat camtu... nanti nk p cari jugak la... umah dlm kebun getah ni mmg banyak nyamuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...