nak join? klik banner ni yer

Monday, September 14, 2009

@ Berbuka Puasa Bersama Aten



Hari Sabtu lepas, Ibu, Abah dan Dalila sempat berbuka puasa dengan Aten sekeluarga di Queansbay Mall. Memang tidak merancang pun sebenarnyer nak jumpa dengan Aten ni..just sms2 cakap dia nak datang penang nak hantar kuih pada Ibu (yg Ibu oder aritu) hari Jumaat sebelumnyer tuh..Hari Sabtu (esoknyer) tu..terus jadi jumpa...ada rezeki nak jumpakan.. alhamdulillah :)

Kami sampai sana pun dah lewat...lebih kurang jam 6.45ptg dah. Abah ada hal kat opis.. cepat2 lah Ibu cari mana2 restoran/tempat yg still kosong time2 cenggitu.. sbb semuanyer sure dah FULL dah.. Bila Aten sekeluarga sampai ..we all sama mencari mana2 tempat untuk berbuka sama-sama.. and finally dapat gak satu meja kat restoran Manhattan tuh.. Ibu tak berapa gemar makan kat sini sebenarnyer tapi dah takde pilihan dah..jam pun dah 7 lebih dah..dah dekat nak berbuka dah pun..belasah je lah kan..

Sambil menanti makanan sampai, boleh lah kami bersembang2.. ketika kami kaum ibu2 dan bapak2 rancak berbual..kami biarkan anak2 kami untuk bermain bersama..mujur Dalila mau berkawan ...risau jugak sbb 1st time jumpa dgn Hawa..Nasib baik Dalila okey hari ptg tu..mau pulak dia berdiri kat lantai sambil pegang kerusi sebelah tuh.. good girl..Ibu suka tau tgk sayang petang tu...tak byk peel..mau berkawan dengan Hawa.. kawan baik2 yer sayang.. Kalo tak- risau Abah ajak balik awal jer nnt. Hawa pulak aktif..bijak Hawa nih..yer lah - usia Hawa kan lagi tua dari Dalila, bam-bam tul tengok pipi dan lengan dia tuh..geram nak picit2 jer tengok banyak isi gitu..

Inilah kawan pertama Dalila selain dari sepupu2nyer..

berdiri sambil pegang kerusi

Hidangan kami dihari itu

Kat situ, kami oder makanan ni..tak ingat lah apa namanyer...1 set pun punya lah banyak jenuh nak abis kan sbb oder 2 set. Sedap!

Antara gambar2 yg sempat Ibu ambik.

Aksi kontoversi (Dalila kiss Aten) yg bisa buat Hawa cemburu..hehehe

Kaum bapa-bapa dan "handbag2" terkini mereka..


Dihadapan tempat pertemuan pertama kami.

Harap2 Atan sudi lah nak jumpa dengan kami lagi pasni.. nak sangat window shopping dgn Aten aritu..tp tak sempat..keluar restoran tu oun dah jam 10mlm dah...kedai2 kat situ pun dah nak tutup dah...lain kali ek..

to Aten:
Thanks yer sbb sanggup hantar kuih tuh sampai ke penang.. dan maaf lah jika ada terkurang kat mana2 ketika pertemuan kita haritu..
suka sangat dapat jumpa Aten tau!!..tu yg rasa nak ajak jalan2 tengok2 barang tuh...tp apakan daya..tak sempat.

9 comments:

cHeRyNa PiReS said...

ayah sha gelarkan makanan kat mfm nieh the real nasi goreng usa..ehehe...maybe la kot.

best tak service mfm time buka puasa? sha berhati2 sikit nak gi mfm...ada yg agak sempit..bila dia nak buat demo panaskan food tuh...kadang2 bahaya sikit...

* nice pix:)

Ummi Salsabila said...

pandai dalila berkwn...pndai dalila cayang aunty aten...:)

zura@iwan said...

owhhh idak kite pun join jumpa aten sekali...aten dh gtau ritu, tp kite ada hal bbuka posa di ALor star lak...idak bleh gather2 sekali ye..

Mrs. Adz said...

amboi bestnye jumpa geng blogger..dah ade kawan la dalila lepas ni..pandai lak tu cium orang..dalila dah leh jalan ke min..mane pic ko nye..nak tengok skit muka bulan posa ni..turun ke beratnye..

MeL said...

ahaha! gelak sy baca kaum bapa ngan handbag msg2 tu hehe..pandai dalila kiss auntie aten ye ;)

Dilla Zaidi said...

canteknye handbag2 para bapa sekelian ye..

hubby dilla pun ade satu...hikhik

Jiey^Mien said...

dalila ni makin besar makin comel la..
suka stgk..
=)

nza said...

bestkn dpt jupe kwn2 alam maya. Mesra alam betul ank2 dara kecik tuh..

10 said...

okies... ada masa kita jumpa lagi...
rasa cam sekejap je jumpa ari tu...
bulu mata dalila sama cam bulu mata kak min la... walaupun kak min berkaca mata tapi sempat gak org teropong tengok... hihhihiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...