nak join? klik banner ni yer

Tuesday, September 15, 2009

@ Persediaan Menyambut Syawal

Hari ini dah 25 Ramaddan. Rata2 kawan2 blogger sedang rancak melengkapkan checklist raya mereka masing sekarang...kalau yg sudah lengkap membeli kelengkapan barang2 untuk menyambut raya, mungkin sekarang ni tengah buzy untuk mengemas/menghias rumah pulak.. hai..semua nak kena buat.. rasa macam tak cukup tangan saja...macam2 plan yg terbayang dalam fikiran kita seorang Isteri dan Ibu ni kan..mujurlah tahun ini Ibu tak buat kuih raya...memang niat nak beli saja...kalo tidak memang sah-sah tak sempat nak update blog ni.

Persiapan raya Ibu tahun ni biasa2 saja...baju raya Ibu dah beli masa balik Jitra bulan lepas, sempat ambik 2 helai. Abah pula baru dapat 1 baju rayanyer...lagi satu susah nak dapat warna yg nak sama dgn baju kurung Ibu..nnt cari kat penang lah kata Abah.. Untuk Dalila pula, baru dapat 2 pasang...dua2 Ibu beli dress jer..kalo sempat nak cari jugak lagi untuk Dalila buat tukar2.

Memang terasa ralat sikit sebab tak sempat nak buat baju kurung untuk Dalila...lain kali yer sayang.. Tahun ni mcm buzy sikit...mana dgn nak ambik lesen keretanyer..nak ganti puasa nyer (lambat habis sbb tak terdaya nak puasa direct...puasa 2-3 hari saja seminggu).. pastu Ibu dapat tawaran mengajar sbg guru ganti pulak..langsung tak terfikir pasal raya :P

Ini ada aksi2 Dalila yg bersesuaian dgn entry "persediaan menyambut Syawal" kali ni. Maaf ye..seksi pulak dia kali ni..sbb tak plan pun nak bervideo ni..tiba2 dtg idea nak videokan aksi Dalila salam/amin pulak...hihihi


video

Sebenarnyer ada lagi video ni....(Dalila akan tepuk tangan lepas bersalam) tapi secara tak sengaja pulak Ibu tertekan butang "STOP"...so tak sempat nak rekod habis.


video


Video no.2 ni pulak...entah macam mana pulak dia boleh mcm malu2 kucing pas bersalam dgn Ibu...tertunduk-tunduk kepala dia tu sambil terus pusing ke belakang...hahahaha...malu yer sayang?


15 comments:

cHeRyNa PiReS said...

cewwwwaaahh...kecik2 lagi dah ayu nieh...tomeynye! meh aunty sha cubit sket:)

menjadi ibu nieh mesti susah kan..nak kena buat macam2 dlm satu waktu...takpelah...maybe tahun depan boleh siapkan baju raya tuh ye ibu?

* terima kasih sbb datang ke blog sha:)

Gieyana said...

x bleh tgk video tue kt opis nie..kang nnt free sy tgk kt umah..

hoho..x sempat nk buat baju raya utk bb yer..kt Bkt Jambul ada byk bj raya bebudak yg ready made..kt Kamdar pon byk gak..p ar tgk mn tau berkenan..:)

Na Shari said...

Video 1 tu tak dapat tengok..Video 2 dapat tengok separuh je...Tapi sweet la Dalila...Dengan tak pakai bajunya :)

zue_annie said...

hehhehe..cutenya syg aunty ni...

selamat hari raya..

raya kat mana thun ni balik jitra raya keberapa?

Mrs. Adz said...

eii dalila tak malu..hihiiii..tapi cute la..ikat rambut tapi tak berbaju ye..pe jugak la ibu dalila ni kan..ala pandainya dia salam..ibu dah prepare awal-awal nak suh salam duit raya ni..hahaaa..dah tu malu lak tu..keletah tul la dalila ni..

Putra Mama said...

ooo.. dah practice salam rayer yer... kalo malu2 cenggini camner nak dpt byk duit rayer ni.. ;p

suhaila-ab said...

selamat hari raya jugak...dalila nak duit raya?...boleh...ibu n ayah nye tambah sikit....

10 said...

ooooo... tinggal bape ari je lagi nak raya ni... baju melayu waliq hawa pn x p amik lagi...

mmg pandai pun dalila salam ek... pandai2... cute sangat ikat rambut pokok nyiok tu... hihhiihiii...

white rabbit said...

hi..cik rabbit dtg singgahh....saje je sebelum nk balik kg ni cik rabbit nk ucap selamat hari rayaaaa!!happy2 selaluuu!

Nadiah Sidek said...

hehe...sweet la dalila dlm aksi malu2 tu..

Intan said...

Huiyooo preparation awal tuuu min! Practice makes perfect for hari raya mission...ekeke.

Dalila makin besar nie intan tengok makin manis & cute lah min...dah besar nie nanti mesti cun!

ibu_umairah said...

bijak nyaaa bersalam yerr....nak minta maaf ke atau nak minta duit?hee.heeee

YatieJay said...

Dalila practise salam utk dapat duit raya ye...

Dash dpt duit raya bnyk2 nanti jangan lupa simpan tau!

Dilla Zaidi said...

alahai comeinye dalila time memalu tuh..

busy ye ibu arifa nk raye ni..biasala kan..da kawen da ada anak ni sumenye nk kena uruskan..

wansteddy said...

comeynya gaya dalila bersalam. pusing bdn pn slow motion je kekekekee...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...