nak join? klik banner ni yer

Tuesday, September 29, 2009

@ Cerita Aidil Fitri di Kedah

Tahun ini, kami berhari raya pertama di Penang..keluarga sebelah Abah..Tapi Ibu tak nak cerita lagi part raya di Penang sbb nak tunggu gambar raya yg ada dalam kamera Abah tu dulu.. Dah ada gambar baru syok sikitkan..

Sekarang nak citer raya kali kat kampung Ibu di Kedah dulu. Kami balik Kedah pada pagi raya ke-2. Dah siap janji dgn abang ibu (abang sulung) yg tinggal di Seberang Prai dah..nak konvoi balik kampung sama2. Sampai kampung lebih kurang jam 11.30pagi. Lepas jumpa dgn abang no.2..kami pun (seperti tahun2 lepas) akan pergi ke rumah saudara di area Padang Sera, dan juga Perlis..sedara sebelah ayah Ibu. 3 buah kereta sekali singgah.. hihihi... terkejut tuan rumah..

Rumah pertama kami singgah..rumah Pak Lang Mid..di Padang Sera..mmg tiap2 tahun wajib singgah sini dulu sebelum ke Tok Pulau dan Pida 7. Ni antara foto2 yg sempat Ibu ambik semasa di rumah Pak Lang Mid...

Bersama sepupu2nya..dari kiri: Siti Balqis (7), Arifa Dalila (1), Nor Alia (8), Nor Amaliyana (4).


Tengok tuh..siap main haloo..haloo telefon lagi tuh..cepat mesra dgn sepupu2nyer.

Yang baju purple tu kakak ipar Ibu (org "New Castle")..isteri kpd abang no.2...Dalila kena panggil Mak Ngah kat dia..yang baju merah tu Isteri tuan rumah...tengah sembang dengan kakak ipar no.1.


Cantiknyer tudung kak Balqis nih...beli mana tudung ni?

Lepas umah Pak Lang Mid...Dalila panggil Tok Lang Mid..kami terus ke Perlis...hari tu balik rumah pun dalam jam 9 mlm dah..syoknyer dapat berjumpa saudara mara sesekali macam ni.

Ni nak cerita sikit pasal Dalila sepanjang raya di Kedah.
Dalila sporting habis masa berjalan raya sepanjang di Kedah...w/pun tidur tak berapa cukup..tidur sekejap2..dah sampai rumah nak berraya...terus terjaga. Dah lah Ibu nak makan pun senang sbb Dalila mau bermain dgn sepupu2 nya tuh...kadang2 langsung tak ingat kat Ibu dah..kat Mak Long dan Mak Ngah dia pun dia mau di dukung...syok sgt bila tgk dia mau berkawan mcm tuh...yerlah...sepupu2 dia ni bukannye selalu jumpa..family Mak Ngah tinggal di Kelantan..setahun sekali (time raya) baru diorg balik Kedah. Family Mak Long pulak..baru je pindai mai seberang Prai...insyaAllah boleh jumpa selalu pasni.


p/s: tak banyak gambar raya di Kedah tahun ni...SEBAB: DALILA TAK BOLEH TGK KAMERA...ASYIK NAK AMBIK MAIN JER..pegang2 pastu lempar...sayang oitt kamera lama ibu nih..banyak jasa nih..



13 comments:

Rozy said...

chomellnyaa dalilaa..

Mrs. Adz said...

ala cute la dalila wat muka macam yang pic 3 tu..suka la..keletah tul..amboi raya pun nak tepon orang ye..nak tepon sape tu??

agaknya dalila ni tahu masa tu time raya,tu yang dia behave sangat tu..sama la maca eisya..sangat baik dah mudah mesra gak..eisya masa raya tu tido tiap2 hari kul 1 pagi..ikut aku berjalan sampai malam gak..hihiii

nanti ko buh la lagi pic raya tu,skit sangat la..tak puas tengok dalila ni..

min,ko beli pe untuk dalila..

ema mummy meen said...

Dalila...... ooo Dalila..meh beraya umah Meen meh....

cute dalila

Suhana Shahril said...

Suka la tgk Dalila. Comei cam mak dia.

10 said...

amboi raya sakan nooo... bestkan dapat jumpa sedara mara...

cutenya dalila... dalila tepon sape tu? haloo... haloo... tepon hawa ek... hawa pn suka gak haloo2 tu... kah...kah... kah... lawak la budak2 ni kan?

mana gambar ibu dan abah dalila?

E.L.I.Z.A said...

comeinya si budak dalila ni..dh setahun dh dia..btw, happy 1st beday!

nza said...

Raya sakan ye dalila..best le tu dpt jupe cousin2 tu....pndai lak brkwn...mmg friendly sesgt..

Mardiana Alias said...

Alahai cutenye Dalila nih...Geram Auntie tgk taw!Sama je perangai ngan Kakak 'Aina suka berlakon ngan telefon...heh!

Nadiah Sidek said...

wah..bagusnya dalila tak meragam..kalu anak meragam leceh skit..kita le rs tak senang hati..nk cepat2 blk je

Intan said...

Seronok nyer dalila sayang main ngan cousin...senang lah ibu dia ye. Cute lah dia, geram aunty tgk!

Calling2 sape tu sayang?

Na Shari said...

:)

Pose Dalila semuanya mengancam... :)

Ibu Ayra said...

dakrezeki jugak kita nak jumpak no...

c-idah said...

sonoknye dapat p raya ramai2...
dalila dapat wet raya banyak x tahun nie....

nk wet raya x dalila...
meh sini datang simpang rengam...
t acik leh bagi hadiah besday sekali....heeeee...

acik terlambat wish lah dalila...
sorry ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...