nak join? klik banner ni yer

Friday, July 17, 2009

@ Radix Fried Chicken?

Ibu nak promote tentang Radix Fried Checken (RFC) pulak kali ni sbb rasenyer mcm ada yg belum pernah dengar lagi RFC ni.. RFC ni adalah keluaran HPA (Herba Perawatan Al-Wahida).. pernah dengar tak HPA? kalau iklan kat TV tu, ada mat salleh mintak kopi cakap "mai secawan"- dia nak minum kopi radix la tuh.
Memang baru sekali Ibu masuk dan makan di restoran tu (masa balik kampung Sabtu lepas)... semua warna oren2 jer deko kat dalam tuh..pekerja2 pun pakai tudung oren tau...hihihi.. Makanan memang ala2 KFC jugak tp rasa lagi best dan sedap menu2 yg di sediakan tu. Ayam goreng ada dua pilihan sama ada mau ayam herba atau ayam spicy.. harga pun tak jauh beza dengan yg biasa2 kita makan kat KFC jer.

Wajah restoran RFC di Shahab Perdana -A/Star- (copy dari Web side HPA)

Ini pun Ibu copy kat web side HPA jugak yer..sebagai rujukan kawan2 sekalian:
Cawangan-Cawangan lain yang dijangka dibuka. (tahun depan kot nih)

1. Cawangan Pulau Pinang (hujung March)
2. Cawangan Laguna Sungai Petani (awal april)
3. Cawangan Ipoh (awal april)
4. Cawangan Kulim (awal april)
5. Cawangan PJ (awal mei)
6. Cawangan Bangi (awal april)

7. Cawangan Kluang (awal mei)
8. Cawangan Kuantan (awal mei)
9. Cawangan Kelantan (awal april)

10. Cawangan Kangar (hujung march)

Ibu dah lama berjinak2 dgn HPA ni..sejak kat USM (2001) lagi dah guna produk2 ni. Siap jadi ahli lagi tau. Sekarang Abah pun suka dgn barangan HPA ni...kan barangan buatan org ISLAM.. HALAL pulak tuh.. tiap2 minggu sure gi beli barang kat stokis HPA kat Sunway Tunas, dekat2 area umah Ibu ni. Bulan Julai ni..ada produk terbaru lagi..daiper baby..kami lum try lagi yg nih..kan Ibu dok guna CD (cloth daipers) skrg..mana nak tgk sgt pempers nih..hihihi

Nak tengok apa lagi produk2 HPA yg Ibu selalu beli/guna?



Madu dan kismis untuk Dalila

Madu tu kadang2 tambah satu titik dlm makanan Dalila.. kismis tu pulak kasi dia makan cam tu saja..koyakkan sikit (1 biji) pastu biar dia jilat/kunyah2)


Kopi Radix dan koko Radix

Dua-dua sedap, kat umah Ibu dah lama tak minum milo... mai secawan!!


Ais krim yg tanpa gelatin

Selalu kena ada dalam peti ais nih... ais krim nih.. dah pernah try coklat, jagung, kopi. Rasa perbezaan ais krimnyer dari ais krim yg biasa2 tu....macam lebih lembut jer ais krim nih.


kordial mangga..

dah pernah try kordial kurma HPA jgk..air susu ibu rasa makin bertambah bila minum kordial kurma tu.
Selain ni, kami juga selalu beli AYAM ORGANIK, RM 15 seekor. Ayam organik tu pun best gak, rugi kalo korang tak try.

14 comments:

10 said...

ya betul3x... famili 'org' pn guna produk HPA ni gak... kedai dia depan umah je... tp kena lintas jalan la dlm 100meter gitu la... emmm ais krim sedaaaappppp... lemak2 gitu...

gee ryder said...

bungkus arr kfc pasni hehe...

thn dpn leh ah try dh ada kt kl

~zuraiwan~ said...

penah dgr RFC nih...and penah mkn sekali kt RFC sp...sedap la jugak..

Rozy said...

pernah makan RFC kat espi..
ayam dia teshik sikit dari kfc..ya lah kann..ayam organik xdak lebihan lemak2 di badan kan.. sedap..air cola pun sedap..
lani dok minum jus pegaga tuk up kan susu and ilangkan batuk..
baguslah dengaq banyak caw akan dibuka..meh ramai2 bertukaq ke produk muslim..

pst:-tinginnyaa nak try eskrim dia... yummyy!!

kakngah said...

bersalinkn adief, aku guna set bersalin hpa.
tak efek kt susu pun. ok jek. mkn pun senang coz dlm bentuk kapsul. cuma ubat periuk dia jek aku xlalu nk telan.. skali minum jek huhuhu!!!!

naurah makwa said...

wah,macam2 produk dia..aiskrim pun ada

zue_annie said...

mmg pon rugi x try..family kzue pon dok guna HPA produk gak

MeL said...

bagusnye! nnti kite pn nk try brgan HPA ni..first thing first nk mkn RFC dulu hehe :)

QQ said...

kat mlk pun nak bukak 1 cwgn kat Mydin..tak sabare nak tunggu..

Mrs. Adz said...

macam best je produk-produk dia ni ye..daku tak pernah guna pun..ade aiskrim lagi,kat jb kat ne stokis dia min..hang tolong carikan ye..dah tu habak mai kat daku no,harga dia brape kupang..huhu..(wei,betul ke tu loghat kedah)

Noy said...

rugi lah tak tau pasal RFC earlier..cos weols baru jer balik bercuti kat KL last 2 weeks..takper takper,..nak gi in Dec

YatieJay said...

Wah, Min nampaknya pengguna tegar produk HPA...bagus2 kita tolong memajukan ekonomi org islam....

AiNeRzA said...

tu dia...kat aloq staq nun...awat x buka kat klang...memang dah lm ceq dok cari ayam dia...kalo kat sungai petani nun...berderet orang dok beratur...huuhuuhu...kempunan la ceq...

Ummi Salsabila said...

bagus entry ni ibu..2 thumbs up!!!

fav kami radix kopi n cocoa tu..huhu
best!!

kat iqram halal house de jual brg2 hpa.termasukla ayam organik..nnt US wat entry ek..nnt ibu tlg war2 le? :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...