nak join? klik banner ni yer

Wednesday, July 15, 2009

@ Balik Kampung (Julai 09)

Hari aritu (Sabtu) plan nak bertolak awal pagi, tapi hujan dah teramat lebat sejak subuh lagi, sok-sek sok-sek dok kemas umah/tgk tv sambil menunggu hujan reda..jam 10 pagi jugak kami baru bertolak dari penang...tu pun hujan renyai2..Ibu tak berani nak drive lah..hujan2 cam ni.

Sampai a/star plan nak cari kedai yg jual filter air Dr.sukida tu dulu.. tp alamat dia agent tu bagi..harap kat cik GPS tapi..cik GPS asben tak dapat cari lak tempat tu. sampai ke negeri mana tah jadinyer cadangan cik GPS ni bila kita org key in address yg diberi. Mungkin sbb kawasan tu baru kot, tak de dlm map GPS lagi. Dah beberapa kali agent tu calling2..tp cam susah jer nak cari time hujan lebat cam ni. Ibu mmg org kedah..tp bukan teror sgt jalan2 kat area A/star nih.

Perut hujan2 nih memang cepat lapar..singgah Radix Fried Chicken (RFC) kat Sahab Perdana. Kami lum pernah makan kat sini lagi. Best lah bila masuk dalam restoran RFC ni..sejuk jer mata memandang... semua org 'tutup aurat' jer..damai jer kat dalam tuh...restoran ni pun bersih!! Menu pun tak jauh beza dengan KFC jer.

Menu Ibu tengah hari di RFC

Muka happy ni sbb Ibu kasi makan wedges

Ibu dan anak di RFC Shahab Perdana, A/star.

Pas makan sambung cari balik..calling2 lagi kakak agent tu.. alhamdulillah..jumpa jugak. akhirnyer..this time kena tukar 3 filter- grey, green, yellow.. dekat2 rm 400 jgk lah. Dah 2 tahun guna filter ni.
Yang di carik-carik

Tak sempat nak g kenduri Ibu Ayra (kawan blog) aritu..sbb .Sampai kampung pun dah jam 4 ptg. Tengok kat dapur dah gugur 3 biji durian..pokok tepi umah.

Durian-durian yg gugur di petang Sabtu itu.

Tengok saiznyer..besar kan.

18 comments:

10 said...

nyummm...nnnyyyuuuummmm... RFC sedap3x... org selalu p mkn kt sg petani...

oooohhh... filter air minum ek? selain menapis air, ape lg kelebihn produk Dr Sukida ni?

wahhhh... durian... sedap gak ni... eeemmmm... x tahan durian pokok sndiri nie...

lili11 said...

RFC? Kat KL tak dek ker? Ouihhh .. dorian sedap bangat! Wat pengat eh!

Precious

Ummi Salsabila said...

Ibu,teringin gak nak pi RFC.dgr citer nak bkk nnt kat area Shah Alam.eemm,bagus kan..ok x hage die? xpela,mhl cikit pun xpe kan..

ee,dalila comel tocang rambut.geram2..

cikit durian.besau btol.

nadnye said...

sedapnya RFC.. teringin nak cuba...

UmmiKhayra said...

Tak pernah lagi try RFC... Kat shah alam xder ke ek? hehhehehehe adala pulak gambar durian nih.. bikin terasa macam nak je.. heheheh Khayra pun suka nau dengan durian.. :) Comeila dalila... muahs...

zue_annie said...

huhuhu..kalu la phone i bateri x kong masa min sms leh kita gathering kat RFC tu huhuhu...tah bila lak nak jumpa....

MaMa aYiN_FaSHa said...

lorrrrrr..kita pon ada pi RFC ari sabtu tuh..tp dlm kul 3 camtu la pi sana..time dok ujan ntuh..heheh...apsal la x terserempak kan???

Ibu Ayra said...

ibu arifa, lain kali ada rezeki kita jumpa... nak buat camanakan.... kita cuma mampu merancang...

naurah makwa said...

Sedap ker..nampak cam sedap jer

c-idah said...

RFC nie adik beradik KFC ke?

x pernah dengar la pulak!

Mrs. Adz said...

RFC tu produk dari malaysia ke? kat jb ni macam tak pernah jumpa lak..kalau ade daku dah pergi dah..oit,cantik la dalila dah ade toncet tu..rambut dah panjang ye..muka dalila macam muka min la..

ibu_umairah said...

dalila dah bole ikat rambut.........comelllllll!!!!!!!!rfc?kat kl ade x?teringin nak try

10 said...

eeemmm... RFC tu RADIX FRIED CHICKEN kn? yg HPA nya kn? tolong terang ckit pada kawan2 yg xtau ni...

ibu_arifa said...

TO 10: mmg sedap..nnt bila2 balik kedah..sure p lagi.
10 tanya kelebihan penapis air Dr.Sukida?alah biasa2 jer..cam penapis air yg lain jugak..nak kasi air bersih yg SELAMAT di minum/makan.
mmg teruja sgt dgn pokok sendiri ni sbb baru 2-3 tahun poko sebelah umah tu berbuah..selalu pokok belakang/depan umah jer yg rajin berbuah.

TO LILI11:..rasenyer lum di buka lg kot RFC ni kt KL...pengat :) kak lili suke cam tu yer ;)

TO UMMISALSABILA:..harga tak juah lari dgn KFC jer..sedap pun sedap..janji halal.

terima kasih.

TO NADNYE: sedap...mmg sedap..MESTI CUBA.. produk org islam kita nih.

TO UMMIKHAYRA: nnt diorg nak buka gak kat Shah Alam kot.
Dalila pun suka mkn gak..tp saya kasi rasa sikit jer.

ibu_arifa said...

TO ZUE ANNIE: Tak pe..lain kali kita plan lg yer..tak de rezeki nk jumpa ari tu..hehehe

TO MAMA AYIN FASHA: yer ker? terlepas nk tgk fasha yg kelakar nih..next time kot kak Ieda, leh jumpa. mmg hujan memanjang satu hari kan..

TO IBU AYRA: Yer lah kak. minta maaf yer tak sempat hari tu..insyaallah..lain kali yer..

TO NAURA: Sedap..semua sedap...nnt kalo jumpa RFC..try lah yer.

TO C-IDAH: RFC ni tak de kena mengena dgn KFC, yg ni produk ISLAM, guna barangan HPA.. pernah dgr tak HPA...yg iklan kopi.."mai secawan" tu

ibu_arifa said...

TO MRS ADZ: yer RFC buatan malaysia, buatan org Islam kita nih..pergi tau kalo nampak restoran nih..kita sokong produk Islam kita.

terima kasih. mcm min ker?hihihi

TO IBU UMAIRAH:Hihihi..terima kasih..nnt sure akan buka kat sana jgk..try tau...sedappp.

to 10: okey 10:) saya akan buat entry pasal tu nnt.. tak tahu pulak ramai yg tak pernah dgr RFC...ingatkan dah glemor dah.

YatieJay said...

Kampung min katne? Belah2 kedah ye?

Wah...sahab perdana dah ada RFC? lama dah tak ke are tu, last tahun 2000 lepas konvo kat sintok....

AshAnas said...

Ibu, nnti blk kg, plan jumpa ek... umah sy sblh umah mama Ibu Ayra je... kitorg berjiran...

RFC mmg sedap, sy slalu mkn situ alt to KFC...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...