nak join? klik banner ni yer

Thursday, July 23, 2009

@ Alhamdulillah..Dapat kerja

Tadi pagi, selepas checkup Dalila (untuk baby 10bulan) kat klinik kerajaan... Ibu dan Abah ker PPD..nak hantar borang permohonan GSTT ( guru sandaran tak terlatih)..dekat sek ren keb Balik Pulau. Sebaik saja bagi borang tu pada kerani kat situ, mereka check2 dokoment yg Ibu lampirkan..mereka suruh Ibu masuh satu bilik..untuk inteview..

ALHAMDULILLAH...Mungkin sebab REZEKI kot kerana pada saat itu SEDANG ADA 1 kekosongan, mereka tanya sama ada mahu tak terima tawaran ni sebab kontrak mengajar hanyalah 1 BULAN sahaja. Sek Menengah yg dimaksudkan itu pun tak berapa jauh dgn area rumah Ibu...kire kalau kena drive sendiri pun- jln nya tak "sesak nafas" lah sgt. Kalau tak terima tawaran ni, mungkin Ibu terpaksa menunggu lagi..mingkin berbulan2 lagi.

Selepas berbincang dgn Abag..Ibu setuju utk TERIMA TAWARAN itu. Tapi apa yang mengejutkan Ibu, Ibu diminta untuk melapor diri pagi esok. Katanya kena mengajar 2 matapelajaran untuk student form 3 dan form 5. Tapi rasanya esok, sure pengetua akan rombak balik nih.. takkan lah guru GSTT kena ajar student nak PMR&SPM..? Kita tunggu tgk saja lah esok macam mana.. Dalila Abah suruh tinggal di rumah MIL sekejap sementara menunggu Ibu balik kerja. Kesian Dalila.. tp mujur dah ada 6 frozen susu Ibu yg Ibu dah stanby hujung bulan lepas (gara2 nak ambik lesen kereta)

Doakan semua berjalan lancar yer esok..






25 comments:

kakngah said...

congrats.... mn tau ade jeki dalila.. blh contract lbh dr sbln. my frend, dpt GSTT.. contract yearly kalu xsilap & cukup thn.. kalau performance ok, pengetua blh rekemen permanent..

Fiza's said...

tahniah yer

Ema@Red said...

wah..tahniah cikguuu

MeL said...

tahniah ibu dalila! rezeki anak tu :)

Gieyana said...

tahniah yer..kerja sementara pon ok gak kan..:D

Noina said...

tahniah.. :)

10 said...

alhamdulilah... tahniah... dapat gak ek... sekolah mana tu?

Ummi Salsabila said...

tahniah ibu! Alhamdulillah..pasni bz la ibu ek.tp cikgu okla blk cptkan..

nza said...

Selamat malam cikgu..sok bngun pg2 kena g sk..byk le brsbr lyn bebudk skrg yg dh trlbh sudah.....slmt jd cikgu..bolh le join akak....

Mrs. Adz said...

weh,macam tak caya je ko dah dapat keje..jadi cikgu gak tu..hahaha..sama la kita..selamat memenigkan kepala ye..lepas ni leh ar kita bertukar-tukar pendapat ye..

plan baik ye ko min.dapat gaji nanti leh la beli baju untuk dalilakan..mesti syok punya la..

ibu_umairah said...

taniah ibu_ariffa............keje baik2 yer...
mudahan dalila ok je kat MIL!!!!

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

tahniah..bestkan dapat keja wpun keje tu semntara..lama leh ajar dalila plak..

QQ said...

alhamdulillah...tahniah yek..

Linda said...

dulu DIA pegang rotan awk kata DIA garang,bila DIA lmbt masuk kelas awk kata DIA malas, bila DIA marah2kan, awk kata DIA melampau..KINI...awk adalah DIA...he3..selamat jadi Cekgu!!! :-)

E.L.I.Z.A said...

selamat pagi cikgu!
** sila baca ikut nada dlm cita upin & ipin ye ;P

Intan said...

Oooo la nie kena panggil "Cikgu Min" arrr...he he. Tahniah, rezeki tuuu :)

Selamat menjalankan tugas ye besok!

Momma Mia said...

Tahniah ibu. ooo minat mengajar ek. Bertuah Dalila.

mama auni firdina said...

congrates ibu arifa..rezki2!syukran..

Putra Mama said...

alhamdulillah..

hantaq borang kat sekolah rendah dapat mengajaq kat sekolah menengah??

Ibu Ayra said...

Tahniha cikgu min...selamat bekerja...

nadnye said...

tahniah yea.. CIKGU

ita zakaria said...

semoga rezeki menyebelahi ibu arifa nih...cian lak dak comel nih, kene tinggal nanti yer...

c-idah said...

tahniah ibu_ariffa..

sekarang kena panggil cikgu ke?heee
selamat menempuh alam pekerjaan yek..

tahniah!!!!

Jess said...

Hi Ibu Arifa, thank for visiting my blog.

BTW, taniah dapat kerja sebagai cikgu.

From Jess
http://kidsislands.blogspot.com/

CuTeMiUt78 said...

emmmm tahniah ya... takpe la.. sekurang2nya dekat je ngan umah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...