nak join? klik banner ni yer

Sunday, July 19, 2009

@ Ku menagis..sedihnyer

Seperti biasa, bila Dalila dah tidur.. Ibu pun mula lah 'melawat' rumah kawan2 ibu. Plan lepas 'ronda' umah kawan2 ni..nak update lah blog- citer ptg tadi bawak Arifa Dalila gi injection vaksin pnuemokokal kat klinik swasta. Jalan punya jalan..menyinggah di blog kak Rynas jap..dia cakap dia menangis pas baca citer nih.. Ibu pun nak tau jugak aper citernyer tuh?.. Ibu pun masuk lah link yg Kak Rynas tulis tuh..mulancomey.blogspot.com

Rupa-rupanya..memang betul kisah sedih.. Ibu pun menangis bila baca cerita kak Jie (mulan) nih.. Sungguh berat dugaan Kak Jie kali ni, moga Allah bagi Kak Ujie kekuatan dan kesabaran untuk menumpuh dugaan ni dan melalui hari2 yang akan datang..

Kawan2 Ibu semua..marilah kita sama2 beri semagat pada Kak Ujie dan mendoakan kebaikan buat Kak Ujie sekeluarga, diatas apa yang telah menimpa mereka baru-baru ini.


p/s: tak jadi nak tulis pasal injection Dalila td ptg...mood sedih lagi.. nak menangis lagi nih. Teringat gak kat anak Ibu yg kandungan pertama dulu2..firdaus..Ibu sayang firdaus yer!!!..

18 comments:

Ummi Salsabila said...

slm ibu..dah bace gak.sedih , sebak..brt mata mndang,brt lg bahu yg memikul..
ibu pun tabah yer..Al fatihah juga tuk arwah firdaus..

mama | sarah | syimir said...

al fatihah utk bb firdaus...insyaAllah dia menunggu ibu d syurga...

Intan said...

Bila intan baca entry min ni...terus bukak link tu dan...uwaaaaa...menitis air mata membaca nya :(

Berat btl dugaan yg di hadapi Jie. Tak terbayang kalo perkara itu terjadi kat diri sendiri...sudah pasti susah utk menerima nya walaupon terpaksa redha.

Intan pon dok teringat kembali kandungan yg pertama dulu...tu baru gugur dan belum besua muka lagi dah menangis bagai nak rak :(

zue_annie said...

ya ka..ok i pon nak tgk la...

UmmiKhayra said...

Salam ibu arifa,

Memang nak menangis baca kisah kak jie tu..sebak rasanya.. kita yang membaca kan boleh rasa macam tu, apatah lagi yang mengalaminya.. :(

Al-fatihah untuk arwah firdaus juga.. amin..

Fiza's said...

dah baca.. a;a mmg sedih sgt.. tak perasan nangis..

Mrs. Adz said...

baru je lepas baca..sedih betul..sama-sama ambil pengajaran dari kisah ni..

Mama-Danish & Sarah said...

turut mengalir air mata baca kisah jie tadi... sesungguhnya hidup ini hanyalah pinjaman, yg hidup pasti akan mati, cuma cepat atau lambat jer...

semoga kita juga bersedia untuk menerima kehilangan insan2 tersayang suatu hari nanti... kerana semua itu adalah pasti...

PadNani~~{@ said...

Al Fatihah buat arwah anak ibu Arifa juga..pasti si comel menanti kalian di syurga.. tabah n sabar ye dear..hanya yang mengalami lebih merasainya:( MAY ALLAH BLESS ALL OF US ALWAYS..

E.L.I.Z.A said...

alamak nk baca gak la...x baca lg tp terus nk komen kt ibu..nnt ibu update psl pneumokokol tu ek..nk tahu gak..sbb k.eli pun plan nk injek gak tp asyik postpone je

Fara_Adura said...

Huhuhu..ibu arifa.. sedey sangat bace.. terus buka link tuh.. adoyaii.. berat dugaanNya.. harap die terus tabah. Kite lak kene syukur banyak2 kan. Fara lak tetiba tingat kadang ade gak cobit2 marah2 Sofea neh.. isk2.. nyesal ade.. benda kecik pon kadang leh marah..hu3. Cane org yang diduga camtu.. lg sedey kan

naurah makwa said...

naura tak berani nak baca..mesti sedih..

ibu_umairah said...

dah baca...alahai simpati sangat!!!!!

~Ifa~ said...

ifa pun dh baca kisah tu.sedih sgt kan.menangis terus.

10 said...

yer la... mmg sedih sangat... air mata ku kuar juga...

alfatihah untuk firdaus...

kakyong said...

ibu arifa pun penah lalui kehilangan bb yer... takziah,.. nanti kakyong nak terjah blog tu..

tp nak tnggal pesan ni dulu.. dtg blog amik award terima kasih dr kakyong
http://kakyong72.blogspot.com/2009/07/kakyongs-shoppe-menang-lagi-yayyy.html

Mama_Aqish said...

ye ker citer ape nak terjah gak la

Momma Mia said...

Ya Allah sebaknya citer jie tuh. Menangis2 ku kat opis nih. Thanks ibu Arifa highlight this story. Byk pengajaran & teladan yg bleh kite amik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...