nak join? klik banner ni yer

Friday, July 10, 2009

@ Pagi tadi..

Pagi ini Arifa Dalila bangun lebih awal dari kami, riuh mulut dia dok kejut kami tidur, sambil nak cuba merangkak melintasi badan Ibu (yg masih baring-mengantuk) untuk ke kepala katil court mahmood Tujuannya adalah nak bangun berdiri sambil nak pegang/berpaut kepala katil tu. Adoyaii...anak Ibu nih..pagi2 lagi dah nak panjat kepala katil dah... pantang Ibu 'ajar' sekali.. mesti nak buat lagi.. Tapi mujur Ibu ajar dia berpaut di tengah2 kepala katil tuh.. tak de lah risau kalo2 terjatuh-kepala nak terhantuk dinding.

Ibu 2-3 hari ni tidur lambat, tunggu nak bersahur dulu sebelum tidur..sbb kalo tidur dulu.. sure tak sedar nak bangun sahur..dah banyak kali dah jadi!! puasa tak bersahur.. malam tadi pun jam 4 pagi baru tidur, tp entry baru blog tak sempat nak buat jgk...hihihi..dijangkiti penyakit M jugak ker?..sapa yg bagi penyakit ni kat Ibu nih...??

Pas puas dia bangun berdiri-lompat2-lepas tangan semua, Ibu ajak Dalila ke market area umah Ibu nih.. jalan kaki jer.. baru je pas beli bawang.. lori MPPP besar sampai -gaya nak mengangkut baran2g para penjual jer...dekat 10 org jugak lah yg ada turun dari lori tuh.. Ibu tgk semua dok kerumun nak mencabut satu papan tanda tiang kat kawasan market tuh.. punya lah ramai dtg..cuma nak cabut tiang sebesar betis tu jer.. (tp ada jgk peniaga yg kelihatan sedang tergesa2 kemas barang jualan time tuh...apek! lu tak de permit ker?...hehehe

Esok insyaallah kami nak balik kg Ibu...kat Jitra nun.. best2..mak pun dok call selalu citer banyak durian yg dah gugur nih..rambutan pun dah lama merah.. bila chek nak balik? best-best!! makan buah pokok sendiri. Kata mak..ayah Ibu sedang membina kandang kambing...ada org nak bagi ayah bela kambing 10 ekor..kata mak. Syukur lah..murah rezeki mak ayah Ibu..

sekadar hiasan

p/s: on the way kami balik kampung esok ...first timeIbu nak drive sendiri keta Abah ..hehehe..sure slow giler Ibu bawak nnt...Arifa dok kat Abah jgn nangis yer...jgn kacau Ibu nak pandu kereta :)

18 comments:

10 said...

eeemmm... dalila bangun awal nk berlatih berdiri ek? rajin sungguh la baby cute ni... x pn bangun awal kejutkan ibu n abah solat subuh ek?

balik kg leklok ye... hati2 masa memandu tu... org pn akan bercuti selama 3 hari 2 malam ke suatu destinasi... hihihiiii...

Fara_Adura said...

Wahh..beshnye nak balik kg eh.. Fara pon tinginn sangat nak balik kg.Mak da msg cakap buah2 da masak. Next month mak nak datang sepang.. yeay!Hehehehe. Rindu cucu sama..:)

Balik kg hati2 yer.. selamat pergi dan balik.. sloe2 xper, asal selamat yer..:)

ibu_umairah said...

esok dalila nak balik kampung yeee.....nak jamu buah2 tempatan!!!kalau ade buah durian pos kat damansara sikit..hee.heee.heeee!!!

coz durian kampung is num1......

*hati-hati semasa pejalanan ye,nant dalila layan ibu sembang,tak lah terasa lambat sangat heee.heeeeeee

Ibu Ayra said...

jgn lupa singgah ye... kak ayra nak jumpa dalila comel...

Gieyana said...

pandu keta lek lok yer...:D

zue_annie said...

wah bestnya...leh memandu sendiri ni..elok2 yer..min nak balik ek kalu smpat leh la jumpa...apa2 sms @ call no kzue 012-4631449

kakyong said...

selamat balik kg... baik2 bawa keta erkkk.. ;)

kakngah said...

agak2... kamben atuk dalila naik keter tak.. hiks!!

Na Shari said...

Wah...best nya balik kampung :)

Anyway. takpe la sis, biasa-biasakanlah bawak kete tu...Practise makes perfect :)

PadNani~~{@ said...

hati2 balik kg ye..bestnye..tanam buah n dapat menikmati hasilnya:)

ibu_arifa said...

TO 10: amboi...honeymoon lagi yer..hawa dah pandai minta adik ker skrg nih..opss!!

TO FARA ADURA: Terima kasih..nnt mak fara dtg, dia bwk kot buah-buahan tu..tp next month cam minggu lagi tuh..kena sabar menanti lah..

TO IBU UMAIRAH: hihihi..nak balik mkn durian gak sebenarnya nih..terima kasih..nnt saya bgtau kat dalila ok.

TO IBU AYRA: Insyaallah kak Ayra.. saya akan usahakan..ape2 nnt saya msg.

TO GIEYANA: Okey kak Gee..terima kasih :D

ibu_arifa said...

TO ZUE ANNIE: okey kak zue..terima kasih.dah save dah no fon tu.

TO KAKNGAH: rasenye tak naik kot..dia takut termuntah dok dlm kete...mabuk kete rasenyer semua kamben atuk dalila nih..hik:)

TO NA SHARI:okey..thanks kak na...kena berani kan diri lah kan skrg nih,,,sbb lesen dah ada.

TO PADNANI:terima kasih, yer tu yg tak sabar nak balik gak tuh..lg pun rindu sgt kat mak ayah sama nih :)

c-idah said...

wah bestnye dapat blk kmpung mak sendirikan..

huuuuu...smlm mk akk tipon gak tnye ble nk blk coz buah durian dh bnyk gugur n manggis dh bnyak yg masak..huuuu
xdpt blk ar...
hubby outstation..uwaaaaaaa...

selamat memandu yek ibi_arifa!!!!
'P'...jgn lupa tampal!!:)

Mrs. Adz said...

bestnye dapat balik kg..mane buahnye..post la skit..nak nengok boyan kedah ni..hahah...(doyan ade bentuk lain-lain ke??)

Mama-Danish & Sarah said...

pandu kete hati2... ingat orang tersayang.. qiqiqi... selamat balik kampung ya..

CuTeMiUt78 said...

hik..hik..hik..dalila dah pandai nak panjat2 ya.. oh nak blk kg yo... hati2 k memandu tu..

Ummi Salsabila said...

aufa pun dah stat pnjat2.panjat2 bdn kite tu yg xthn tu.aduh2..

wa.bestnye blk kg.nak durian cikit...

hati2 drive..US pun da stat berani2 kan diri rive kete..dah bwk jln2 smpi KL tp hubby ade sblah la..sorng2 lum brani.he3

ibu_arifa said...

TO C-IDAH: siannyer tak dapat balik kg jugak.. hubby outstation yer..
hihihi..terima kasih..saya tak perlu tampal 'P' (sbb dah ada lesen motor time sek dulu2) tp rasa cam nak tampal gak.. takut2 lagi nak memandu nih.

TO MRS ADZ: nak ker? tak leh la post..nnt postman yg makan dulu tak sempat sampai pd Fara pulak...hihihi.

TO MAMA DANISH SARAH: Terima kasih.. ok..akan ingat org yg tersayang ;)

TO CUTEMIUT78: terima kasih..nak balik nih..dah 3 bln tak balik..winduuu.

TO UMMISALSABILA: yer lah..kan anak kita ni satu batch..amboi dah start bawak sampai ke KL tuh..tabik!!! tak pe lah..dah berani tu.. esok2 leh bawak keluar aufa berdua naik kereta g jalan2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...