nak join? klik banner ni yer

Monday, April 13, 2009

Lagi 3 Cloth Daiper~ dah sampai

Hari Sabtu baru2 ni sempat jugaIbu dah Abah balik Kg ibu kat Changloon tu. Rindu sesangat kat Mak Ayah ibu kat kg. Alhamdulillah semua sihat. Sampai balik penang dalam jam 4ptg td. Best woo..tgk kampung, orang disana baru jer org mula membajak sawah..akan ternampak la kubota atau traktor di pinggir2 ban sawah tu.. Kalo time Ibu budak2 lagi dulu-dulu..rajin juga ikut belakang traktor tu (bila mambajak sawah yg penuh air lumpur)...follow dgn kawan nak main tangkap ikan darat..saja suka2. kecil2 dulu ganas sikit sorry tak snap gambar sbb nak hari hujan time sampai tu.

Nak citer pasal Cloth Daiper (CD) baru dalila pulak la..Hahaha..CD ni Ibu beli online tau..kat babycool09 hanya 3 keping=RM100. Terima kasih KAK AKMA.. Inilah KALI PERTAMA ibu mambuat pembelian secara online...ye lah sejak dah mula berblog2 ni..rasa macam dah ketagih pulak pasni pasti rajin nak tengok2 baju untuk Dalila pula :P


Disebabkan dah kehabisan warna... hanya pink saja ada..tu pun 4 pcs je ibu beli juga sbb nak try jenama ni.. ibu tgk tak banyak beza ada pro dan kontranya juga laa..dengan apa yg ibu guna sebelum ni..

Dah sampai CD babycool09

Keasyikan Dalila membelek2 barang

Opps! baru perasan Ibu nak ambik gambar yer..

Buka2 jer CD tu dari kotak, cepat2 jer dia capai..macam dia tau barang tu dia yg punya.. Dalila time tu sedang pakai Happy Heinys nyer CD..kaler oren lagi-jangan marahh.. Jenama Happy Heinys ni pelekatnya kuat dan lebar..jd Dalila tak boleh buka yess!! Ibu menang kali ni

Bagi yg belum mencuba CD (berCD) ni, ibu cadang kan..cuba la..anda pasti akan rasa best bila anda sedar bahawa hari ni anda dah berjaya jimatkan daiper pakai buang tu dah beberapa keping dalam sehari.. Rasa best tu..memang tak dapat Ibu nak ceritakan.. Abah.. ibu dah bantu Abah berjimat sikit2 ni tau.. sambil senyum sampai ke telinga :) bangganyaa..




8 comments:

LoVEaQshA said...

wah byknyer daiper dalila..
cute btl diaper skrg,mcm2 choice..
nie yg rs xsaba sgt nk ada bby,tp tuela lum rzeki lg..

kakngah said...

yg pesen ni mudah bukak. kompem ko kalah ngn dalila wakakakaka!!! malam hritu aku pakaikan adief CD ni tanpa suar... bgn pagi dia dh separuh bogel. dia bukak sndr. elok jek CD dia paking kat kepala sofa. so, hindarkan dalila berCD ini tanpa suar yer... tp aku suke material dia. hrtu tnya gk kat akma xder ke button type. kalau nak cari velcro dia lebar & kuat, cuba la KS. yg tu kompem xleh bukak. murah jugak la compare dgn HH.

*Ifa* said...

cute la diaper tu.diaper tuh sesuai x utk baby boy..???

CuTeMiUt78 said...

oohh.. k la kan.. tapi mirul tak blh pakai ler.. alah kat kulit dia

luvhaziq said...

salam...org changloon....ku org jitra

ibu_arifa said...

TO LOVEAQSHA: skrg dah ada 6 set daiper, tak pe..nanti dah ada baby, boleh try..kita doakan sama2 yer.

TO KAK NGAH: memang tak berani kalo pakai CD ni tanpa seluar..dok tgk dia pandai nak buka sendiri. okey..nnt saya tgk2 kat KS. makasih kakngah..(sebenarnya tgk kakngah beli..tu yg berani nak beli tu..tp tinggal pink je semua)

TO IFA: saya rasa kalo pakai cam tu saja,(tanpa seluar)tak berapa sesuai la utk baby BOY kot sebab warna PINK.. kalo pakai malam2kat rumah..boleh la kot..

TO CUTEMIUT: tak boleh pakai ker..siannya.. mujur Dalila tak jd apa2 (alah)lagi setakat ni..

TO LUVHAZIQ: salam..oh kawan sekapal la ni.. kampung ku area hosba je..

luvhaziq said...

dekat la...ku org kg bata.

Ina Hashim said...

salam...sudikanlah jengah my estore --->http://mushymushyestore.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...