nak join? klik banner ni yer

Sunday, April 26, 2009

Dalila Bersama Meraikannya..


Abah hari ni ajak Ibu makan tengah hari kat restoran Pan Mutiara kalo tak silap namanya.. Ibu tak ambik gambar pun, segan la..sbb nampak restoran tu cam 'dasyat' jer..cantik sangat kat dalam nya..siap ada kolam air terjun lagi kat dalam tu air terjun buatan saja. Lokasinya pun tak jauh mana, kalo dari rumah Ibu, jalan terus jer ikut pantai Seagate tu..sampai jumpa simpang tiga 'T', kalo ambik kanan...akan ke TELUK TEMPOYAK..kalo ke kiri..ke restoran tu lah!!. Sape2 yg lum try..gi la try..makanan sure terangkat kesedapannya!! tp tak best tang lalat satu jer..siap terjun dlm air fresh oren ibu tu..sedey..tul kena oder lain pulak.

Balik mkn gi beli kek kat secret resepi..tak berani beli kat kedai lain..sbb tak de tanda HALAL pun tgk... jom kita tgk aksi pertama Dalila dgn kek birthday abahnya.. kui..kui..kui.. tak pernah tgk kek lagi sejak umur 7 bln ni ..sian


muka confius jer- bila ibu nak buka kotak merah tu?


Kotak merah- target Dalila mlm ni



cobaan untuk mencapai kotak tu..



Cobaan demi cobaan -semakin dekat



bertambah teruja bila Ibu bukakan kotak tu


muka kehairanan -kenapa tak boleh ambik Ibu?

Frust!! bila Ibu tak kasi..


Bukan Ibu tak mau kasi, tapi kita tunggu Abah balik dari mengaji dulu la okey.. kita makan sama2. Ibu beli sebiji cam ni sebab nak makan ramai2 esok kat rumah MIL, ada SIL semua, yg baru dapat baby hari tu pun datang juga..meriah la esok dgn anak2 dioarng.. Cuma kami jer nak potong nak rasa dulu Lagi pun esok ada kenduri di blok tetangga sini..Abah jd org angkat hidang..so risau lambat la nak tunggu Abah balik esok.

Selamat Hari Lahir Suami ku !! tengok sapa yg excitet tu

p/s: hari ni (25 April) kali pertama Dalila merasa air jus tembikai dan jus oren di restoran.. bukan main suka dia.. time sblm lalat terjun dlm air Ibu dan juga kali pertama merasa kek strawberry- letak sikit je buah strawberri tu kat bibir dia..


11 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

salam,alalala..comelnye dia..hehe warna baju Arifa sama dgn wrna kotk Secret recps tu.

eem nyum..sdpnye tgk kek coklat tu,bukan Arifa je,acik pun tak sabr klu dpt makn kek tu tau:)

PadNani~~{@ said...

Salam ibu arifa,

shomelnya dia *_* geram tgk!!

happy belated befday to ur hubby k..my hubby befday harini..nama pun Padli^_^

cedaaapnye kek tu..tertelan2 air liur saya:P

mummy_adam said...

happy belated birthday to abah dalila.. :)

Gieyana said...

hepi belated besday to ur hubby yer!sedap kek tue!

ibu_arifa said...

TO UMMUABDULLAHSYAKIR: alamak..sama warna ker.. meh kita makan sama2 acik..jemput makan yer..

TO PADNANI: salam kak padnani, sama nama ek.. sama befday lagi, meh la jemput makan kek ni..

TO MUMMY ADAM: abah Dalila jwb "terima kasih" td.

TO GIEYANA: sedap sampai menambah2 saya mkn.. terima kasih yer wish..

Ummi Salsabila said...

happy birthday to ayah dalila! dalila cute! pic last tu dalila heran nape xbg dia potong?hehe.*sedapnye kek secret recipe.fav! terliur...

~Ifa~ said...

happy besday ayah dalila.nk kek cket bleh.cantik mata dalila.

CoNniE said...

pergh.. sdp nyer kek..

Mama_Aqish said...

Salam, Ibu Arifa leh tak pilih tight yang lain sebab i terlupa la tight yang merah tu dah sold rupanyer....Sorry ye...

Leen Die said...

sila jawpa tag yerr

ibu_arifa said...

TO UMMISALSABILA: Terima kasih..jemput makan same..lagi sedap kalo mkn ramai2.

TO IFA: Boleh..jemput makan kek yer..terima kasih..

TO CONNIE: Mmg sedap..rasa mcm tak cukup jer sebiji.

TO MAMA AQISH: Okey.. saya tukar ambik baju dress pureen hijau tu la...boleh mama?

TO LEEN DIE: okey..roger!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...