nak join? klik banner ni yer

Monday, April 20, 2009

Beli baju lagi..dan kempen Save our Earth

Petang td, Ibu berkesempatan ke Sunshine Square, sampai sana pun dah dekat jam 5 ptg. Datang saja jalan2.. sebenarnya niat nak cari flash card kt Dalila, tp offernya dah abis laa.. Ajak abah gi naik tingkat barangan Baby dan kanak2.. sampai2 jer..depan2 eskelator tu..ada sale la pulak.. poney lak tu yg mula2 nampak rambang mata nak pilih..semua less 50%. Ibu belilah 2 helai baju kat Dalila(satu buat pakai kt umah..satu lagi buat gi jejalan), satu botol bedak Pureen, dan bib (nak buat gilir2 guna) alasan je..padahal dah ada 3 kt umah hik..hik..hik

Inilah hasil beli belah dan blah hari ni


On the way nak turun..terserempak la dgn geng2 kakak2 makcik2 yg sedang bawak bag ijau/ bag hitam/ bag coklat/bag kuning ni yg bertulis "save Earth"dan sewaktu dgn nya..dan ibu dok dengar bising2 mcm ceramah dlm bahasa cina kat area banquet Sunshine ni. Rupa2nya ada kempen "Save Our Earth" sedang berlangsung..tp dah nak abis dah time tu.. Ibu pun suka nak masuk gi tgk sambil mengutip apa yg patut kat dalam tu.. Di sebab kan dah acara penutup..Ibu dapat benda ni jer..



Bag hijau wane ni yg last..CD dan kayu.


Bag hijau tu..ibu ambik 6 keping..niat baik nak bawak tiap2 kali nak shopping, tak mo guna plastik bag dah, nak jaga alam sekitar juga.. keinsafan @ kesedaraan sejak2 pakai Cloth Daiper kot..huhuhu..tp tak tau lagi..bleh bawak tak bag2 hijau ni..kot nnt pak gat dok check2 selalu or kena "ikat" dgn cable tie ker..malas la pulak jd nya.

Yang kayu tu pulak...diaorang balik suruh tanam..katanya letak dalam air..akan tumbuh..ibu ambik 2 jer. Tak tau la pokok apa ni yg nak tumbuh ni..sbb org yg bagi tu pun tak tau pokok apa.

CD tu lum tgk lagi..tp makcik yg bagi tu pesan jangan makan daging..makan sayur jer.


muka depan bag ijau tu


Ini CD yg ibu sempat ambik

Kat luar CD tu tertulis web side http://www.suprememastertv.com/. Kalau ada yg rajin leh la check web tu. Yang hairanya..kenapa ceramah/kempen yg best mcm ni diaorg buat dalam bahasa cina kat dalam shoping complex mcm ni?.. org kat bumi ni..banyaknya org cina kah?..mungkin sbb penganjur or tuan punya Sunshine ni org cina kot.. tp tak best la..dah la kami tak tau..dah 2 hari dah kempen ni sebenarnya berlansung kat situ..sedey2..

p/s: kat dalam tu pun ada org jual Cloth Daiper gak..tp buatan Australia katanya Ibu tak beli pun..sama jer harga RM 80++ juga satu set.

IBU STILL VOTE FOR EARTH..w/pun tak tutup lampu 1 jam lagi mcm hari tu.

5 comments:

CuTeMiUt78 said...

wah.. sempat lagi tu.. heh..heh..heh.. cantik la baju2 arifa tu

~Ifa~ said...

suka tgk baju baby girl.lawa2.tgk tu baju arifa sgt cantik... arap lepas nie kalu ngandung dpt baby girl plak.hehehe

ibu_arifa said...

TO CUTEMIUT dan IFA: huui..tak tahan betul la tgk baju baby girl ni..nasib baik saya ni tak keja, kalo kerja- (ada duit sendiri)..sure banyak la baju2 Arifa ni..

diri ku memang alegik (jd gatal nak membeli)sangat bila sale baju2 baby ni..

Yan said...

nanti updet eh kalau dah jadi pokok...

Mrs. Adz said...

cantiknya bj dalila..klu dah ade bby ni pegi mane2 mesti nak belikan ape2kan..mula-mula kt windows shoping je..tapi hahaha...nanti ambil la pic dalila pakai dress tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...