nak join? klik banner ni yer

Monday, October 11, 2010

@ Potong Rambut Tapi Masih Panjang



Hari Khamis yang lalu, saya ke salon untuk potong  rambut saya. Terasa rimas dan panas saja bila dah panjang sampai ke tengah dada macam ni. Kedai salon tu dekat saja di area rumah saya..dah 2-3 kali saya potong rambut di sana..rasanya tiap2 tahun saya potong rambut kat situ. Dalila pun pernah sekali saya bawa potong rambaut di sana (entry @ Potong rambut sbb Ruam)

Tapi nak di jadikan cerita...dan mungkin penyebab untuk saya "bye-bye" kat tokey salon tu sejak hari Khamis hari tu. Perkhidmatannya tak memuaskan..dah lah potong rambut saya dalam 5 minit dah siap. Saya balik rumah, sikat2 ada sebesar jari kelingking lagi rambut yang masih panjang yang TAK DI POTONG.. 2 tompok pulak tu.. nak buat "ekor" pun tak sesuai..sebab kat tepi telinga. Sampai hari ni saya simpan rambut yang tak habis potong tu...terasa geram pulak bila jadi macam ni.

Abah suruh saja saya potong sendiri rambut tu...hihihi..terjuntai 2 tompok panjang sejengkal kat tepi telinga..tak ke pelik..tak pelah..esok-esoklah saya potong..masih hangin lagi dengan hasil kerja salon tu.. aunty tu, sembang dah ler kuat2..kerja cincai..  sorryler.. saya dah pangkah dah kedai aunty pasni.




photobucket

18 comments:

Ema said...

aha..x yah pegi situ...camtu gunting sendirik pun bole

SyidaGorjes said...

tak best kan bila kita rasa dia dah seswai dgn kita, pasru tiba2 servicenya kureng.keciwa pun ada, kadang2.

kakngah said...

last kite potong rambut awal thn hrtu..
kite dh pangkah kedai tu
sebab dia gunting tak cntik.. org suruh buat lain.. lain jdnya...

Zaidah said...

ciannyer....tak pasal2 kena pangkah kedai tu...sabor ajelah....kekadang tu bila kita porong rambut..mintak design lain...lain yang dibuat...memang frust...nasib baik pakai tudung...

Ummi Eisya said...

ayoyo...sian ibu dalila..emm ko pootng je la sendiri..mmg black list je la kedai tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai..sampai macam tu cincai buat kerja...tak patut..

A D I A said...

potong rambut 5 minit je? expressnya auntie tu.. mmg patutu pangkah je kalau keje cincai

Farra Dhelina said...

eh kt baru potong rmbut hr sbtu hr tu..dh pjg smpai ke pinggang..last2 potong smpai takat bahu...

zura@iwan said...

tak pandai potong le tu....

eh rmbut min jenis cepat pjg & lebat kut...

10 said...

ish... teruk la untie tu... pangkah terus... bape rm dia cas?

Ummi Salsabila said...

laa.kesinannya kak min..

kita pun baru cut hair.asik gugur je.adam men air liur je kot.:)

ibu_Arifa said...

TO EMA: Betul tu Ema. Baik aku gunting sendiri kat umah jimat duit.

TO SYIDA: Betul tu kak syida.. geram jer..tak pe lah nnt cari jer kedai lain..padan muka dia.. sorang customer dah lari.

TO KAKNGAH: Yer..meh kita sama2 pangkah diorg..sapa suruh buat tak cantik kan.. nak kerja..buat lah betul2.

ibu_Arifa said...

TO ZAIDAH: Yer..nasib baik pakai tudung...kalo tak saya promot org lian jugak pangkah kedai tu..hihihi..kejam :P

TO UMMI EISYA: Aku tak reti potong sendiri..risau tak sama panjang nanti..hihihi..alasan :P

TO IBU DAMIA: cincai yang tak patut kan..ada 2 set rambut yg terjuntai tak dipotong..kat rumah baru perasan..waaa..waa..

ibu_Arifa said...

TO ADIA: Saya pun tercengang jugak bila dia ckp dah siap..padahal baru jer duduk. balik umah MIL pun tanya...dah potong ker..cepatnyer..

TO FARRA: Ooo..rambut farra cepat panjang yer..saya pun potong takat bahu jgk haritu..panas..

TO ZURA: Tak lah kak zura..rambut Min..ciput jer..nipis jer kat kepala. dah aunty tu jenis kerja cincai..tu yang ada 'tertinggal' tu.

ibu_Arifa said...

TO 10: Dia cas rm 9..mcm nak gi tunjuk balik jer rambut kak min kat aunty tu...waaa..waa..

TO UMMI SALSABILA: hihihi..kak min fasa tu dah abis dah..sabar jer lah US..tak lama tu..dah kuar giginya tu..okey lah tu.

Amy Syaquena said...

salam...

x pandai potong la tue, lebih baik potong sendiri je..


jom join baby contest...

http://sinarraudah.blogspot.com/2010/10/cutest-baby-contest-bersama-sinar.html

ZiE FAUZi said...

kak min....zie selalu potong rambut kat bj complex saja.kt tingkat 4.. potongan cantik mcm kita nak.. tp mahal sikit la...

rynas said...

pasni cari tukang gunting baru jerlah..frustkan kalau apa yang kita nak tak menjadi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...