nak join? klik banner ni yer

Tuesday, October 19, 2010

@ Panadol Cold


Kelmarin saya rasa  perit tekak... badan pun rasa sengal2 sikit..risau tanda2 nak demam selsema saja. Yang paling risau kalo jangkit kat Dalila lah..dia tu bukan suka makan uabt dan TERAMAT SUSAH nak kasi makan ubat.

Abah ada belikan saya ubat panadol ni..panadolc iaitu "panadol cold". 1st time saya try panadolc ni..sebelum2 ni kalo tak sihat saya telan panadol biasa tu jer. Makan jer panadolc ni ada rasa kurang sikit sejuk2 kat badan...rasa sakit tekak pun makin kurang..badan cepat berpeluh@ kebah.

Kat belakang bungkusan panadol ni ada tulis UNTUK MELEGAKAN:
  • deman
  • sakit badan
  • sakit tekak
  • hidung tersumbat dan berair
 Ada lagi satu jenis panadol lain iaitu "panadol cold&flu". Saya belum pernah try lagi yang ni. Mungkin tak jauh beza dengan penadolc cuma ada extra untuk flu saja. Dari apa yang saya dag search..(kat sini) ianya tak boleh dimakan untuk orang mengandung atau yang sedang plan untuk mengandung. mungkin sebab itu  kot ubat ni adalah "ubat kawalan" - perlu kebenaran dari farmasis terlebih dahulu sebelum boleh dibeli.




photobucket

13 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ said...

tak tau plak ada panadol ni...kalo sakit tekak selalu makan strepsil je...moga cepat sembuh k

zura@iwan said...

ooo x penah jumpa lg panadolc ni..hehe...bagus ek...

Fieza79 said...

oo ye ke...tk penah tahu pon kewujudan panadol ni...berkesan ehh..

Farra Dhelina said...

tak pnh nmpk lagi..ni baru la ni kan kak

Huda said...

baru ke ni? xpenah lak nampak dlm iklan :)

Zaidah said...

packaging dia macam gula2...tak pernah nampak lagilah...

Ema said...

pernah nampak tak pernah beli..

Momma Mia said...

Semoga cepat sembuh Min...

10 said...

ooo... org tau... sbb susah jugak nk makan ubat... hehehehe...

SyidaGorjes said...

ni produk baru panadol ke?
tak pernah tengok pun.
kat kl pun xde, tapi kat penang dah sampai.eheheheh

YatieJay said...

Panadol utk cold & flu tu akak pernah makan. SANGAT2 berkesan, esoknya terus clear....tapi mengantuk tau! So, hanya digalakkan makan masa nak tido aje...

Orked said...

panadol ni cool ke min..cam gula2 tu ke?

orked jrg mkn panadol..kalu ade panadol yg bes ok gak

Ummi Eisya said...

aku antara org yang tak suka dgn ubat..klu dah tak tahan sgt baru mkn..hihiii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...