nak join? klik banner ni yer

Wednesday, October 27, 2010

@ Semakin Sikit Rambutku yang Gugur

 Saya terbaca tentang shampoo ni di blog Mel a.k.a IbuMika (kemungkinan blog masih lagi dlm "private" mode lagi). Thanks Mel sebab share kat blogmu tentang shampoo ni.

Biasanya dalam seminggu..2 atau 3 kali saya shampoo rambut...suka shampoo sebab rambut wangi, licin dan ringan jer kat kepala. Tetapi bila syampoo selalunya rambut akan banyak gugur, terutamanya bila kita sikat rambut. Ni dah sikat dalam keadaan rambut kering tau..kalau rambut tengah basah sure..segengam rambut kat sikat tu. Mak aii!!. Tapi bila dan guna shampoo ni..memang puas hati! Alhamdulillah..dekat sebulan juga saya menggunakan syampoo ni, dan hasilnya.. memang semakin sikit jumlah rambut saya yg gugur apabila saya menyikat rambut. Bukan tak de rambut yang gugur langsung yer kawan2 ..ada.. tapi SIKIT je helaiannyer berbanding dengan guna shampoo lain sebelum2 ni. Sebelum ni guna Sunsilk>Dove>

 Masa saya beli aritu, jurujual product ni ala-ala tak berapa nak explain sangat pada saya tentang keberkesanan shampoo ni. Tanya sepatah jawab sepatah. Malang betul "dapat" jurujual macam tu. (So, tak dapat ler saya nak jelaskan kat dalam blog ni kelebihan lain shampoo tu.) Dah ler ada 3-4 warna/jenis shampoo kat rak tu. Tak tau nak pilih yang mana satu. Saya tanya kat jurujual tu "yang mana satu shampoo untuk kurangkan rambut gugur?" Dia tunjuk yang ni..yang warna putih ni.

Shampoo dan conditioner L'oreal



Review saya: memang berkesan! dah semakin sikit rambut saya yang gugur.



photobucket

16 comments:

Nadiah Sidek said...

rambut saya pun byk gugur. dah la rambut tak lebat. huhu..

zura@iwan said...

owhhh ye ke min? bleh try ni...rmbut kak pon duk gugur..huhu..

SyidaGorjes said...

so far tiada masalah rambut gugur. tapi ada sikit dandruff.selalu guna head and shoulder je.

Zaidah said...

min...rambut akak banyak yang gugur....tak larat rasanye...akak guna sunsilk pastu head n shoulder pun masih gugur jugak...nak jugaklah try l'oreal

SYANI said...

yE KE BERKESAN?? Saya pun ade problem rambut gugur. La ni pakai rejoice hair fall control tapi tak berkesan pun! Next month bulan cuba syampu loreal tu.

♥Azie♥ said...

rambut saya pun gugur....tapi saya guna rejoice akak..

Mummy Zara Sofea said...

sy pun pkai yg nie gak..so far so goood

N@di@ said...

nadia pon pakai yg ni akak mang terbaik :D

Momma Mia said...

betul ke min? brapa lama try. Me tgh mencari2 nih. cam teruk lak gugur rambut nih

10 said...

oooo... camtu... org potong pendek rambut... macam2 masalah sgt...

AshAnas said...

nak cuba jugak la... mn tau kot2 serasi kan... hubby pun dh bising2, mn2 je ada rambut bini dia ni... last2 die suh potong je rambut... tp mak shira xbagi la sbb tgh pregnant, nnti dlm pantang nk ikat tinggi2 kan..

Lina said...

thanks sbb share info ni. rambut saya byk sgt gugur, if kumpul2 dah bley wat rambut palsu 1 kepala.. huhu. will definitely try it!!

MiJa said...

bagus hang promote ni,bleh try jugak nnt..=)

miera said...

kak min.miera pun rambut gugur bnyak sgt.pastu terus potong rambut pendek..ingatkan ok..tp masih juga gugur rambut tu..semalam dah beli mcm shampo yg kak min beli nie..harap2 ok la rambut nie..

rynas said...

samalah rambut akak pun banyak gugur..bolehlah try syampu nie pulak

rynas said...

samalah rambut akak pun banyak gugur..bolehlah try syampu nie pulak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...