nak join? klik banner ni yer

Thursday, January 7, 2010

@ Tag: Kaca mata dan ANDA

Awal2 tahun 2010 ni still mcm kering idea nk tulis/update blog. Ditambah pulak contest BERLAMBAK2 kat sana sini. Jadi kire "2 in 1" lah = sambil update blog, sambil mencuba nasib join contest :P...hihihi

Tapi kelmarin Ibu telah di TAG oleh Dayah, so, malam ni ade lah idea nak update blog siket...Thanks Dayah :)


Tag: Kaca Mata dan ANDA
1. Sejak bila anda mula berkaca mata?
Sejak form 3.

2. Bagaimana anda tahu yang anda memerlukan kacamata ketika itu?
Bila nak balik kelas tambahan PMR, dah dekat lama call family suh mai ambik kat sek, tapi tak nampak2 pun batang hidung mereka. Pagar sek Ibu dulu agak jauh sikit dari bangunan sek, selalunya, Ibu akan tunggu family Ibu sampai dahulu baru Ibu berjalan keluar sek. Suatu hari, abang kandung Ibu datang nak ambik Ibu tapi dia datang naik van kawannya..TETAPI Ibu tak perasan. Memang nampak ada org duduk di bahagia tempat pemandu van tu, tapi tak nampak dgn jelas wajahnyer..so Ibu pun buat tak reti jer lah kat org dlm van tu...terus menanti sambil dok fikir2 "nape lah lambat sangat diorg nk mai ambik aku nih?" tiba2 datang seorg kawan dari arah pagar sek bagitau "abang hang dok tunggu dalam van tu, dia suruh aku panggil hang!" Saat itu barulah Ibu sedar yg Ibu sebenarnya dah kerabunan, dan hanya buang masa jer menunggu sedangkan abang dah lama sampai pun..

3. Berapa ‘power’ pada permulaan anda berkaca mata
100 sebelah mata kanan dan 150 mata kiri...dan silau di dua2 mata.

4. Jenis/bentuk kaca mata anda yang pertama?
Kalo tak silap, Ibu beli bentuk bujur, full frame, warna meroon-coklat.

5. Jenis/bentuk kaca mata and yang terkini
Bingkai ala empat segi gitu, full frame, warna gold gitu..tak cantik sgt pun.

6. Berapa power terkini anda ?
300 dan 350 dagn silau yg tak ingat plak berapa..mungkin 50 kot.

7. Berapa banyak koleksi kaca mata yang anda ada dari dulu hingga kini?
Tak ingat. tapi memang banyak rasenyer..paling sekejap pakai 1 tahun dan paling lama pakai pun 3 tahun jer..pastu dah rase pening2 terus gi buat spek baru.

8. Jika anda ada sentiment tidak suka berkaca mata sepeti saya, sila nyatakan sebab musabab
*Rasa mcm tak cantik jer muka pakai spek..sbb spek selalu buat tudung tak leh di bentuk/tak kemas.

9. Yang mana anda lebih gemar. Kaca mata atau contact lens? Kenapa ?
Ibu suka ber contact lens, rasa lebih confiden. Tapi malas nak pakai. lagi pun mata jenis 'tak cukup air mata' cepat kering lens tu kat bola mata...sudahnya..mata jadi merah...waaa..

10. Opto pilihan
Kalau dulu2 masa studen, yg kedai depan2 USM sg.dua tu jer. Skrg dah kawen selalu gi yg dekat2 dgn umah jer. Tapi rase layanan dah tak best dah...next time nak cari kedai Opto lain pulak.

11. Pasangan anda berkaca mata ?
Suami tak berkaca mata.


12 Sila Tag 5 orang sahabat blogger anda?
UmmiEisya
Aten
Kak Intan
Naurah makwa
Ibu emy efy eqy
Mrs.K

Ada masa free sila jawab yer...kalo tak, tulis dulu dalam buku hutang 2010...

Photobucket

5 comments:

Mrs. Adz said...

awla tahun dah kena tag ye..memang kena wat buku hutang ni..

memang tak suka pakai spec..tudung jadi tak cantik..

maya amir said...

saya sokong bab spects slalu buat muke nmpk tak cantek bile pakai tudung (eh camne ntah ayat saya ni?!)heheh...

Mama_Aqish said...

huh...sib baik tak kena...dah lama tak menjawab tag ni...

10 said...

aik? org kena tag ek? huhuhuhhuuu...

Dayah said...

Ibu Arifa..
thnks sbb layan tag ni..tinggi jugak power >300. opto yg salu p depan usm tu yg mana? dayah suka p Seong, dkt nerai KFC tu...

mmg la..semuaorg sependapat, pa\kai tudung mesti tudung jadi tak kemas..tapi ada jugak org yg muka dia mmg sesuai pakai spek..mcm sesetengah artis, tak pakai spek cantik, pakai pun cantik..mcm Era..ala depa pakai spek sbb bergaya, bukan ada power pun..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...