nak join? klik banner ni yer

Saturday, March 21, 2009

Persediaan untuk solid food

Memandangkan Dalila dah nak masuk 6 bulan umur dia.. dah kena start solid food pulak nnt, ibu ajak abah gi cari bekas makanan untuk Dalila nak makan nanti..sian pulak nak share dengan bekas makanan/turpaware yg ibu guna simpan cili kisar atau bawang kisar..
Tengok punya tengok...ibu pun beli yg satu..Pureen RM 6.50 jer..

Ibu berkenan dengan mangkuk ni sbb kat tengah (kat bahagian dinding tgh) mangkuk tu ada macam garisan timbul..untuk membantu kita melenyek makanan bayi kita, sekiranya kita tidak mau mengisarkan nya terlebih dahulu..sudu tu pulak, ibu guna sudu KFC yg kecil tu..senang sikit nak suap makanan kat mulut Dalila..sbb muncung sudunya agak kecil berbanding sudu yg telah disertakan.

Ibu plan nak kasi puri pisang kat Dalila nnt, ibu dah tak sabar nak tunggu sehingga dia 6 bulan..kang jap lgi gak ibu gi cari pisang berangan kang..bestnya anak ibu dah nak start makan..moga membesar dengan sihat yer cayang..

3 comments:

Mija said...

macam zharif punye!tp kaler biru..hehe praktikal jugak mangkuk nih.

ibu_arifa said...

betul tu..sebelah kadang2 isi air..nak cair kan sikit mkn Dalila..tak yah 2-3 kali bgn. nnt kalo dah stat mkn mcm2..leh letak apa yg dia tak mau mkn..

Mrs. Adz said...

nanti leh la syer oe resepi utk dalila..boleh la ummieisya coppy resepi tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...