nak join? klik banner ni yer

Thursday, March 19, 2009

Light off, please..


Mari lah kita sama2 menyokong/vote for Earth dengan memadamkan lampu dirumah kita (kalau boleh selama satu jam) pada 28 Mac ni pada 8.30 malam. Jika kita membiarkan lampu terpasang pd waktu itu, ia seolah2 kita menyokong pada Global Warming..oh tidak..

Rupa2nya kempen mcm ni dah ada sejak 2007 lagi..cuma sekarang jer ia heboh di war-war kan..Sapa yg tak sayang kat Bumi kan..sian Bumi..mcm2 dah manusia buat kat dia..yg terbaru ni kes hutan yg terbakar kt Australia tu..tu tak ckp lagi hal2 ujian nuklear ker..tebang2 hutan ker..sian kat Bumi kan..jom la sokong kempen ni..boleh jimat bil elektrik jugak..

Ha..abah leh ker nak light off ni..kita pasang lilin jap ker..paling tak pun kita 'on' satu dah la lampu..tak dapat sejam..setengah jam atau 15 minit pun jadi la kan...

p/s: keterangan lanjut ttg kempen ni let tengok kat sini.

3 comments:

*Azie* said...

ye la azie pun ingat nak pasang lilin jer...

ibu_arifa said...

weekend ni..kita serbu kedai yg jual lilin ek..

naurah makwa said...

caner ek..kita takut gelap la..tp kita akan try padam lampu gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...