nak join? klik banner ni yer

Thursday, March 3, 2011

@ Setem Dah Naik Harga

Kelmarin, saya ke pejabat Pos, nak pos kan beberapa keping surat. Dah lama tak pos surat menyurat ni. Kalau dulu rajin ler, zaman2 persekolahan dulu. Sebut saja..setem..kad ucapan mahupun kad perayaan dan surat chinta memang dah selalu beli 'stand by' awal2 kat rumah. Tapi sekarang bila dah ada 'banyak kemudahan'.. semua benda tu tak menjadi kepantingan lagi. Nak cakap "Happy Birthday" atau "Happy Thaipusam Day" pun just taip sms jer..lagi senang dan cepat sampai,yer tak! Tepat, Cepat, Padat. Tak perlu intro or ayat berbunga2 lagi.


Huhu..sambut balik citer kelmarin. Kelmarin masa di kauter stem, plan nak beli setem RM0.50 jer..kerani di kauter tu bagitau.."kalo setem nak pos surat, enam puluh sen (RM0.60) sekarang cik" ..terkejut juga saya. Ingatkan masih RM0.30 lagi. Tak sangka dah naik harga sekarang. Ingatkan dah ada email, e-card, facebook semua ni, tak berapa lah yang ramai gunakan 'perkhidmatan pos'..dan harga stem sure macam biasa jer. Terus keluarkan terus duit not warna merah..sebab nak beli 10 keping setem!

Nasib ler zaman dot rajin berutus surat dulu2 setem tak mahal lagi.. kalau tidak memang terpaksa buat muka kesian lah..minta duit lebih dari ayah :P  sebab nak beli setem. 

so kawan2 semua, RM0.60  yer sekarang ni untuk pos surat.



15 comments:

kakngah said...

tau setem dh naik harga.. tahun lepas.. ms tu hntr borang redeem susu anmum.

Ohno!!! said...

Dah lama tak pos surat...
hehe....

Intan said...

Aik setem pon nak naik kan rega ka?

Ish ish ish!

Alin Marlini said...

nampaknyer kena buat recyle setemlah..hehehehe...

ZiE FAUZi said...

memang dh lama naik harga k.min.. kos pos barang pun naik jgk kalau tak salah..

~conangirlz~ said...

mak aihhh..mahal dah ke..
nmpk sgt dh lame x ngepos surt..huhuhuhu..

Nazz@Purple said...

ha'a dah naik dah..sakit ar bila nak pos kad jemputan kawin nanti..

AshAnas said...

harga setem n pos naik since 1 julai 2010... sbbnye posmen naik gaji, huhu...

miss sue said...

bukan setem je kak..kadar pos pun da nek..

SyidaGorjes said...

kalau nak pos contest form,akak suruh husband je.dia pun tak penah bagitau harga stem tu.

Yan said...

salam..
mmg da lame sesangat x beli setem.. kelmarin baru beli.. sbb nak pos keychain hp kat pemenang GA..
tp beli 50sen.. dia x ckp ape2 plak

papabear said...

hantar email je la hehe...

win@momyShaneQeisha said...

lama dah tak post surat dgn setem.semua dah nak harga pulak, setem pun naik harga...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, rasa nyer tahun lepas masa raya hari tue dah naik hage.

DaK CoMoT said...

yeke????comot baru taw...hoho...dulu 20sen ngan 30 sen je kalau antar2 surat...teeheee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...