nak join? klik banner ni yer

Friday, March 18, 2011

@ Lama Tak Update blog..

Assalamualikum...
Bismillah hirrahma nirrahim..
Lama sunggah saya tak update blog..bukan saya merajuk atau pergi bercuti/holiday kat mana2 yer kawan2.. kesihatan kami terutamanya cik Dalila tak berapa baik 1-2 minggu lepas. Beginilah dah jadi ibu bapakan....apa yang paling merisaukan adalah kesihatan anak-anak, lebih2 lagi kalau sampai tahap kena tahan kat wad. Sedih memang sedih..tapi semua ni kan dugaan dari Allah...kenalah tabah! Dalila pun tabah kan sayang...

Kasihan Dalila baru ni dia warded lagi, kat Hospital Pantai satu minggu ( 7hb Mac sampai 14 Mac). Kali ni sebab demam panas yang tinggi (38.5o- 40oC) dan batuk2 yang berkahak pulak.Sejak lahir, baru kali ni saya tengok Dalila batuk-batuk. Memang kasihan..sampai tak boleh nak tidur nyenyak.dia :( 


Hmmm..nak cerita panjang pun tak de gambar ler nak letak sebab card reader tak de sekarang dengan saya.. Nantilah yer..nak tulis jugak sebagai rujukan/bacaan saya atau Dalila bila dia besar nanti.





21 comments:

~Miss Sukasih~ said...

semoga akak tabah menghadapi ujian n dugaan dr nyer..Amin..saye doakan semuanyer kembali baik..=)

Nadiah Sidek said...

kesiannya dalila..tak sihat rupanya dia. skrg ni mcm mana? sembuh dah ke?

miera said...

kcianyer dalila moga cepat sembuh yer cayang..amin.

SyidaGorjes said...

patutla min menyepikan diri....dalila dah baik ke skg?

eja said...

alahai kesiannya..sama la dgn faliq masuk wad 1mac aritu coz demam semgg x kebah2.hope dalila cepat sembuh ye!

ZiE FAUZi said...

alaa..kesian dalila...musim demam,batuk,selsema la ni.. kami 2 beranak pun tak baik lagi dr selsema..


kak min, nanti send no tepon kak min kat zie leh tak.. dh byk kali dalila keluar masuk hospital,x pi ziarah pun.. nama je duk dekat.. huhuhu... nti email yer nazfa_fafa@yahoo.com

Momma Mia said...

semoga dalila cepat sembuh & ceria2 yer... Ibu pun jaga kesihatan tau!!

Ibu Ayra said...

semoga kesihatan yang baik2 saja untuk dalila sayang... acik ros pun baru kluar wad minggu lepas, 4 hari admitted...

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

as salam, semoga dalila cepat sembuh. kalau anak2 sakit memang kita tak tentu hala dibuat nyer. Tambah BSB nie cepat panik.

YatieJay said...

Musim budak2 sakit. Naufal lak 2 minggu lepas pun masuk wad sebab rotavirus. Nak masuk wad kena tunggu turn sebab katil penuh. Kawan akak pun, anak dia kena asma kena tunggu katil kosong baru leh warded. Baik Swasta maupun kerajaan....ramai betul budak sakit :(

Semoga anak2 kita dilindingi dari penyakit berbahaya....amin!

Intan said...

Mmg musim lah min, arissa pon br nie demam panas spi naik risau kami :(

Apa pon semoga dalila dan min lekas sembuh...take care kay.

AshAnas said...

kesiannya dalila... patut la kak min menyepi, dalila tak sihat lagi... skrg ni cmne keadaan dia...

cepat sihat ya dalila sayang...

ibu_Arifa said...

@ ~Miss Sukasih~ : terima kasih Miss Sukasih :) terima kasih juga atas doa itu..moga miss sukasih sekeluarga pun di lindungi Allah..aminn

@ Nadiah Sidek:terima kasih, sekarang Dalila dah sihat. Tahniah atas kelahiran baru Nadiah tu yer.. :) sukanyer.. dah dapat sepasang!

ibu_Arifa said...

@ miera: terima kasih Miera, tahniah yer dah preggy sekali lagi tu... best!!

@ Syida GorjesDalila dah sihat sekarang..dah tak batuk2 dah.

ibu_Arifa said...

@ eja: terima kasih kak eja..

@ ZiE FAUZi: hihi..terima kasih :) rasanya kak min ada lagi no fon zie masa zie hantar sms birthday party dalila tahun lepas. okey lah nnt kak min bg sekali lagi yer..kat facebook pun tak pe kan.

ibu_Arifa said...

@ Momma Mia :terima kasih Momma Mia...muahhhs

@ Ibu Ayra: terima kasih aunty ros..ibu pun dok baca jgk citer aunty ros masuk wad masa kami kat hospital aritu. sama2 kita tido wad bulan ni kan.

ibu_Arifa said...

@ Be Simple Beb(BSB) - threeQ: terima kasih sis :) tu lah kesian tgk anak2 sakit..lebih2 lagi kalo yg kena cucuk2 drip...waaa..takat ambik ubat makan tu, tak pe ler kan.

@ <a href="http://yattjay.blogspot.com/>YatieJay: </a>Naufal kena rotavirus aritu? kesiannyer..mujur kat sini tak de sampai tahap "katil penuh" kalo tak sure panik nak drive jauh2 jam 4pg aritu. moga anak2 kita sentiasa sihat dan dilindungi Allah yer kak yati..aminn.

ibu_Arifa said...

@ Intan: terima kasih kak Intan.. kiss2 utk Arissa yer..muahhs

@ AshAnas: terima kasih Shira..tu lah dapat baca kejap2 jer blog/FB kat hospital aritu.. tak sempat nak update w/pun ada laptop.

ibunaznoy said...

smoge dalila sht2 slalu..

mariaariffbaby.com said...

kesiannya dia
huhuhu..my ecah pun tgh tak sedap badan..
si danish pun demam..

Izan Ishak said...

dugaan bila anak2 membesar camnilah min. kak izan doakan dalila sihat2 selalu ye lepas ni...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...