nak join? klik banner ni yer

Monday, March 28, 2011

@ Kasut ku disambar orang

Apa perasaan anda bila buka pintu jer tiba2 ternampak kasut anda TIADA di depan pintu, tetapi di gantikan dengan kasut buruk macam ni pulak? Geram kan..
kasut buruk yang ditinggalkan untuk saya

Sapelah yang berkenan kat kasut saya tu?.. baru 2-3 bulan saya beli kasut tu ...walaupun tak mahal sangat tetap sayang sebab hari2 saya pakai kasut tu. huhuhu. Tak sempat nak ucap selamat tinggal kat kasut Bata Confit ku.

Sebenarnya, pagi tu saya masih pakai lagi kasut tu untuk keluar ke market, beli breakfast. Dalam jam 9 pagi saya masuk rumah dan terlupa nak simpan kasut tu kat dalam rumah. Jam 11.30pagi saya buka pintu, nak ke rumah MIL...tengok2 kasut saya dah hilang..dah ditukar dengan kasut buruk ni. Geli tengok, sikit pun saya tak usik kasut buruk tu. Dalila yang sama2 time tu nak keluar rumah pun sibuk tanya "shoes sapa ni Ibu?" "sapa punya shoes ni?" hihihi..dia pun perasan yang ada "kasut orang lain" kat depan rumah kami.


kes kasut hilang mmg biasa ler kan kalo tinggal kat umah flat ni..tapi bagi saya "this is my 1st time".. Sebab sebelum ni, (dah 4 tahun duduk kat flat ni)..memang selalu simpan kasut kat dalam rumah. Kali ni, rezeki dengan kasut tu tak panjang agaknyer..boleh cuai pulak.adehh!


18 comments:

Fieza79 said...

dsyat ye kasut dpn umah pun boleh hilang...mmg kena simpan dlm rumah je la ye...

Zaidah said...

bukan rezeki kita lagi min nak bersama ngan kasut tu....redha ajelah...tapi memang geram jugakkan bila kasut kita cantik2 digantikan ngan kasut buruk....

LIP (^_^) said...

xde jodoh dgn kasut tu..kena cari penganti tuh.. ;)

SyidaGorjes said...

licik betul taktik pencuri itu.akak mmg simpan kasut dlm umah.kalau hilang,nanges.

ibu MZW @ farah idayu said...

eh2, saya pun suka pakai bata comfit ;) beli kasut crocodile yg mahal pun x sesedap bata compit tuh..huhu~ kak min mnta en somi beli baru pula..yg ag cun + vogue gitu..ekeke~

Ema said...

Feveret aku tu Bata... tapi bukan aku yg amik tau..:)

Ummi Eisya said...

ado..nak ketawa pun ada..aku rasa dah lama dia aim kasut ko tu..nak beli dah tak jumpa lagi..so sambar je la..kesian ko tak ade selipar,bagi la yang ni..hahaa

mariaariffbaby.com said...

uit..ni pencuri guna sistem barter
:D(leh minta mr hubby belanja satu lagi)

Cik Sue said...

assalam...
Alahai selipar pun dorang nak rembat yea...cam ner tue!!!

maya amir said...

adoii yaiii..mencik betul kalau org sambar gitu jek kasut dpn umah.. kalau gi kenduri pun kdg2 gitukan.. hehehe

Ya ALya said...

jahat betul si pencopet kasut tu....

YatieJay said...

Yg kelakarnya, dia 'ganti' dgn kasut dia yg buruk....takut Min takde kasut agaknya kalau dia ambik...heheheee...ini mcm punya worang pun adaaa!

ibu_Arifa said...

@ Fieza79: tu lah..tak sangka sbb bukan mahal sgt pun kasut tu.

@ Zaidah: redha jer lah..tp tu lah..baju jer guna masuk umah 2 jam dah tukar jd kasut buruk. terkejut jgk memula tu.

ibu_Arifa said...

@ LIP (^_^): yer lah..nan kena ajak gi shopping kasut lah nnt.

@ SyidaGorjes :dulu2 time kasut mahal mmg saya pun buat mcm tu-simpat dlm rumah. ini sbb ingatkan kasut murah dan lagi pun kejap lagi nak kuar lagi. xsangka pulak boleh hilang.

ibu_Arifa said...

@ ibu MZW @ farah idayu: ooo yer ker..saya 1s time beli ni..dulu2 suka scholl. yer lah..nnt nak kena beli lain lah jgk.

@ Ema: hahaha...ko ni ada-ada jer lah.hihihi

ibu_Arifa said...

@ Ummi Eisya: hahaha..yer lah kot..hangin jgk aku pg tu..kelip2 mata byk kali kot-kot la..mata aku kelabu ker..sbb tgk kasut buruk gitu..padahal baru jer guna 2 jam sblm tu. hihihi

@ mariaariffbaby.com:hihihi..sistem barter? awat ler buruk bebenor yg dia kasi tu. tak adil ler..hihihi

ibu_Arifa said...

@ Cik Sue : waalikum sala. tulah..kesian kat saya. kasut hilang.

@ <a href="http://mumble-bubble-talk.blogspot.com/>maya amir: </a>yer lah..kalo kat kenduri mmg risau jgk kalo kena masuk dalam rumah..lebih2 lagi kasut cantik kita pakai aritu. sure rugi/nangis kalo balik kena pakai selipar jepun jer.

ibu_Arifa said...

@ Kasih Ya: jahat dan kejam kan..sampai hati ambik kasut kami.huhuhu

@ YatiJay: hihihi..tu lah..kesian jugak dia kat 'mangsa' dia ni kan. risau saya berkaki ayam jer kot nnt.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...