nak join? klik banner ni yer

Wednesday, March 30, 2011

@ Burung Twitter boleh terbang dalam Blog

Kat blog saya sekarang ni, kalo korang perasanlah..dah ada sekor burung twitter yang berterbangan. Comel tak? Kadang2 di bertenggek kat sana2 sini. Suka pulak tengok aksi burung tu macam tu. hihihi


Kalau korang nak bela juga seekor kat blog korang. Sila pastikan korang ada akaun Twitter dulu yer.. sebab bila kita klik kat burung tu, ia automatik akan link kan ker akaun twitter korang.

Cara nak letak burung ni korang klik kat link bawah ni:
http://www.way2blogging.org/2011/01/how-to-add-animated-flying-twitter-bird.html

pastu isikan ruangan Twitter User Name tu dengan nama akaun twitter korang.
pastu klik kat butang "Generate"
pastu klik pulak butang "Add to Blogger"


lepas tu akan keluar page macam ni.
korang klik lah butang "Add widget"..then letak kat mana korang suka pastu "Save"



13 comments:

kakngah said...

akaun twitter pun takde lagi..
:(

SyidaGorjes said...

dah bole bela burung dalam blog pulak kan?hehehehe.

Anamarza said...

Comel2...minta izin buat tutorial yg sama eik, untuk simpanan mana tahu lain kali teringin nak letak jugak

Zaidah said...

blum bukak akaun lagi lah min...tapi nampak comel burung terbang tu

zakiah said...

yea!! comel :) mintak izin share dekat blog ek :)

Ummi Eisya&Amani said...

hihi..cute tul burung tu terbang..ala,dulu dah ada twiter ni pastu dah lupa paswrd..dah lama tak bukak..

Wanzi said...

comel burung tu..... terima kasih sudi info.... nice blog 300%

ibu_Arifa said...

@ kakngah: wat ler satu kak ngah..leh wat duit gak dr situ.

@ syidaGorjes: hihihi..burung comel tak bela kat blog.

ibu_Arifa said...

@ Anamarza:okey boleh..sila lah.

@ Zaidah: tu lah kak..tu yang saya pun terus letak/bela ni..sbb comel

ibu_Arifa said...

@ Zakiah: boleh..sila..sila

@ Ummi Eisya: buka ler yg baru satu. senang jer pun w/pun tak reti guna mcm aku ni. takat ada acc jer pun.

ibu_Arifa said...

@ Wanzi: sama-sama.. terima kasih singgah sini :)

Myra Jay said...

xleh bg mkan ke burung tu. hee

SYaMiLa said...

comel la min..kak sya nak jugak le..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...