nak join? klik banner ni yer

Tuesday, March 29, 2011

@ Beli barangan SK-II

Tahun 2011 ni usia saya nakan menjejak ke era "3 series"..memang agak gementar sungguh..terasa macam baru jer abis alam persekolahan aritu..tup..tup..umur dah nak 30-an dah. Mak ai!! tolong!.. risau punya risau, entah macam mana, boleh 'terdetik' pulak nak cuba produk SK-II ni. Terbaca kat satu forum yang SK-II ni boleh menghilangkan tompok2 hitam kat muka dan boleh bagi muka kita nampak 'glow' in the dark gitu. Sungguh2 rasa nak try SK-II ni sebab nak jaga kecantikan muka untuk suami. Sebelum ni pun memang saya tak pakai apa pun..cuci muka dengan pencuci muka safi jer..lain2 toner ker ape ker memang tak guna. Dah nak masuk 3 series baru nak gelabah :P

Petang kelmarin ajak Abah gi beli kat Sunshine Square. Plan nak beli yang trial/travel set punya jer... tak pun nak beli yang tengah ada "promotion" jer. Sampai kat kauter SK-II terus bincang dengan promoter tu..siap buat scan kat kulit muka lagi. Bincang punya bincang. Terus saya setuju ambik set promotion ni.
Skin Power Start Program. Harga RM295


Dan beli Facial Treatment Essense (150ml) RM359 dan Facial Treatment UV Protection dengan harga RM218


Promoter tu ada bagi 4 benda ni as free gift...iaitu Facial Treatment Gentle Cleansing Cream, Facial Treatment Gentle Cleanser, Facial Treatment Clear Lotion dan Facial Treatment Mask.
free gift pertama saya dari SK-II

Dapat voucher RM100 so total up bayar kelmarin RM772. Fuhh..clear duit simpanan bulanan saya aritu. Abah gelakkan saja tengok saya beli ni kelmarin. Yer lah..saya tak minta duit dari dia pun. Cuba kalo suruh dia yang bayar..mau dia masam jer pastu..hihihi.

set permulaan saya

Malam tadi 1st time guna...macam dah nampak dah cerah sikit. Yer lah, sebelum nak guna Pitera Essence  tu..kena cuci muka 3 kali dulu..dengan set-set yang berbeza. Lepas ni kena rajin yer sapu2 kat muka.. kalo tak membazir jer beli.


25 comments:

Gieyana said...

mahal jugak yer Min..tp investment berbaloi nie..sure nnt hasilnya pon menarij..:D

Zaidah said...

mahal jugak tu min.....tak mampu akak...huhuhu

Fieza79 said...

alorr best nya..walau mahal pasti berbaloi...

tingin jgk nak try Pitera essence tuu...dh umur 32 ni baru terasa kulit tu dh makin mengendur huwaaa...

SyidaGorjes said...

huwaaaa.....akak da 32 thn ni tp blom bermula dgn skII.teringin nak cuba tp asik dok berkira2 je.belinya tak jugak.tpkan akak kalau beli mekap yg lebih krg harga skII tu tak pernah pulak berkira.hihihi.dimana silapnya?

Fauzieah @ Chome said...

banyak tu skali shopping yer..saya pernah pakai sk-II ni..biasanya sebelum org beli set,kena pakai essence dia dulu,tgk sesuai tak ngan kulit kita..sbb tak semua org sesuai..tp kalau kulit dah cantik,takde masalah,mmg sesuai utk maintain..mcm saya pakai ni takde effect pape pun..sempat 2 kali beli jek..dalam setahun lebih gak pakai..pastu tak pakai dah laa..dah la mahal..huhu..skang ni maintain ngan bodyshop jek..murah sikit dr nih..hehe..

Ema said...

wow..SK2...... gerenti cun lepas ni

AnneRaini said...

amboi pakai skII nampaknye..nnti kalau dah cun sy pun nak try jugakla..hehe

Farra Dhelina said...

huhu mahal kan ni..sy mampu tgok je lah hehe

waniewadec said...

mak aih...mahalnye meen, leh bayor keter sebulan...takpe2 janji cantik hehe

AshAnas said...

wah2... berseri2 la muka kak min lps ni....

Intan said...

Gulp! Errr...mahai benor nya rega dia spi RM700++ :(

Kak intan pon teringin gak nak pakai sk11 tapi disebabkan rega dia mahai sgt lah yg tak jd beli...huu huu...skrg cuci pakai pencuci muka biasa je...

Min kena rajin tau, semoga hasilnya mantops! Tak sabar nak tgu review min after dah pakai lama sikit :D

Mamachia said...

Saya sokong ibu Arifa...sangat2 berbaloi..sbb saya guna juga..wpun harganya mahal tapi kesanya, tak akan ada sama dengan prodak lain. kalau saya.. dengan 2 titik saja saya sapu seluruh muka,leher,jari dan kaki.hingga kering kapas tu..sekarang dengan uisa 40thn ,kak tak pernah myesal guna SKII.

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

mahal takpe asal berbaloi kan min..dulu pernah gak berkira2 nak pakai,at last g beli safi gak hihi..sayang duit no..

Ummi Eisya&Amani said...

amboi,makin cun la ibu dalila lepas ni..mmg mahal brg sk2 ni..daku tak mampu la beb..tak sabar nak tgk hasilnya...

homecooked said...

wah..sk11.. mmg mahal set ni..kt jusco/isetan slalu buat promotion sk11..sesetgh org ok dgn sk11ade stgh x ok.kakak sy pnh pkai tp kulit x sesuai..kwn sy pn pkai tp same gak..kulit x serasi..selamat berjaya.makin berseri makin syg suami

maya amir said...

nanti kalau ade perubahan, update kat sini k.. nak tau gak... mane tau, kot2 terbeli lak lps ni..heheh

ibu_Arifa said...

@ Gieyana: harap begitu lah kak Gie. kalo tak nangis lah saya.huhuhu.

@ Zaidah: saya pun sama kak..beli ni pun saiz yg kecik2 jer. dah geram sgt tgk bintik2 hitam kat muka ni. pakai apa pun tak tanggal.

ibu_Arifa said...

@ Fieza79: harap begitulah kak. ni kire tahap shopping paling dasyat ni.hihihi

@ SyidaGorjes: hihihi..dimana silap nyer..tak de silapnyer kak syida..poket mu selalu tebal, lagi mahal pun no hal lah kan..hihihi

ibu_Arifa said...

@ Fauzieah @ Chome :ooo..ye ker. saya pernah terbaca jgk tp 'redah jer' beli byk..dengan harapan 'lebih berkesan/berhasil'. muka x banyak jerawat, tp tompok2 hitam tu jer sangat byk.geram!

@ Ema: harap2 begitu lah ema..dah byk aku melabur ni.

ibu_Arifa said...

@ AnneRaini: hihihi..okey lah..kalo dah cun nnt saya bgtau akak ye.

@ Farra Dhelina: Farra tu lebih dari mampu dari akak tau. sajer jer nak menyakat akak lah tu.

ibu_Arifa said...

@ waniewadec: malu aku wanie.. keta tak de lagi..jadi bayar sk-ll ni ler dulu.. :P

@ AshAnas: hihihi..malulah kena usik mcm ni.. harap2 serasi lah dgn produk ni.

ibu_Arifa said...

@ Intan: huhuhu..saya kire berkorban tahap kritikal n kak intan..nak muka cantik punya pasal. harap2 berkesan dan seperti yg diinginkan lah nnt.aminn.

@ Mamachia: aduh MamaChia..kata-kata mu ini membakar semangat saya ni. baru lah makin bersemangat nak guna. harap2 saya pun secantik MamaChia jgk nnt. chaiyok!

ibu_Arifa said...

@ Ummi Aisyah || Cik Yah: saya tak pernah terpikir pun nak guna sk-ll sbelum ni, tp dek kena meluat tgk bintik2 hitam yg byk ni..dan tak pernah berkurangan w/pun dah byk benda saya try..terus sambar sk-ll ni.

@Ummi Eisya: hihihi..sabar-sabar... aku tak ler beli set yng lengkap pun ni..so rasenya resultnya tak leh ler tgk cepat sgt.

ibu_Arifa said...

@ homecooked: terima kasih..utk suami jer pun. hihihi

@ Maya amir: okey kak..harap2 ada ler perubahan. dh byk saya melabur nih.

Alin Marlini said...

memang teringin nak pakai SK II..tgk Mamachia dah 40 thn pun still cantik ..ni yg berkobar2 nak beli ghak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...