nak join? klik banner ni yer

Thursday, March 10, 2011

@ Drama Kemboja Putih


drama: Kemboja Putih (TV3)
waktu siaran: Isnin- Khamis (4.30ptg-5.30ptg)
pelakon utama: Eira Syazira & Fauzi Nawawi
Dah tiga petang saya tengok citer/ drama "Kemboja Putih" kat slot Lagenda di TV3. Baru jer start disiarkan drama ni.. Kelmarin baru episod ke 3. Kelmarin, hero (Fauzi Nawawi) dan heroin (Eira Syazira) dah berkahwin dan watak jahat, Zali (lakonan Ezany) dah buang anak luar nikahnya di tepi jalan. So far..saya suka tengok citer Kemboja Putih ni..Tambahan pulak Eira Syazira yang berlakon, syok jer tengok dia dalam drama, sopan jer dalam tv. Lebih2 lagi dulu2 dia berlakon drama "Cinta Balqis" dulu tu..memang syok layan..
Eira Syazira- heroin cerita ni

So, sape2 yang ada free jam 4.30 ptg... boleh le tengok drama ni ye. Hihihi.. mesti "melekat" macam saya jugak nanti.


***************************************************************
Cakap pasal drama Kemboja Putih ni..teringat pulak kat bunga kemboja putih, dulu selalu tengok kat kawasan perkuburan jer, sekarang ni dah makin kormersial dah bunga ni..dah makin dapat perhatian dan tempat dah kat mana2 lanskap-lanskap. Bau wangi pulak tu. Korang suka tak bunga Kemboja Putih ni?
kemboja putih

Selain kemboja Putih..kemboja yang berwarna merah pun cantik jugak kan. Terutamanya yang ala-ala macam pokok bongsai (renek) tu.. Kalau tak silap, orang bangsa Cina suka tanam pokok ni kan. Ada  lah "orang" bagitau saya dulu, kalo pokok kemboja Merah ni berbunga lebat, menandakan tuan rumah tu makin banyak rezeki dalam erti kata lain tuan rumah tu banyak duit..hihihi. tak pasti pulak apa kaitan pokok ni dengan duit..mungkin sebab tuan rumah tu ada banyak duit sehingga boleh beli baja kat pokok bunga kemboja tu kot..huhuhu.

kemboja merah


11 comments:

SyidaGorjes said...

tak mungkin akak melekat dgn cite ni sbb timing dia.tapi yang pasti kami sekeluarga melekat kat tv setiap selasa sbb nak tgk asmara.aqid suka sangat dgn shahzjaszle tu.mommy dia pun suka jugak.hihi

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

As salam, 4.30ptg kat opis lagi... tak ada ulangan ker?

Fieza79 said...

tk sempat pn nk ikut...balik dh lewat..ada ulangan tak di tv9...

Wanzi said...

tak pernah pun tgk citer2 waktu ptg... bila baca post ni macam best gak...

Ummi Eisya said...

tak pernah tgk..best ekh..

YatieJay said...

Huhuuu....tak dapat tengok!

mariaariffbaby.com said...

kita pun dapat tgk minggu lepas as minggu lepas kita ada course..
macam menarik citer ni...

napa la asal citer best buat ptg..
napa tak time prime jek

Ummi Salsabila said...

Best ya Kak? Boleh lyn jugak..Hihi.dulu suka jgk citer cinta balqis..

win@momyShaneQeisha said...

petang ni cuba tengok.mcm best..cuti sklh ni tak keja.dptlah tengok ni

~ yus ~ said...

Salam kenal,

kadang2 tengok juga cerita ni, tapi selalu terlupa...huhu

mama said...

salam singgah...saya baru tengok ari nih...menarik la...macam nak kena folo jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...