nak join? klik banner ni yer

Wednesday, February 24, 2010

@ Our 1st Gathering -SusuIbu.com dan RH.com

Pada 20hb Feb yang lalu..Ibu sekeluarga telah menghadiri satu gathering yg diadakan di Taman Belia,Pulau Pinang. Gathering ni di anjurkan oleh SusuIbu dan RH.com. Memang meriah gathering ni..lagi pun ini adalah gathering pertama yg kami sertai.

Mula2 sampai sana, Dayah lah org pertama yg Ibu jumpa..kalo tak jumpa Dayah ni..sure kami balik umh semula sbb xnampak pun sape2 yg pakai baju hijau (warna tema hari tu hijau) yg berkumpul. Lagi pun Ibu tak kenal dan x pernah berjumpa lagi dgn mana2 blogger yg akan hadir di gathering hari tu.

Bila sampai tempat/tapak perjumpaan..baby 1st yg Ibu kenal adalah Imran..anak Mamanoa. Lepas kenal anak baru Ibu kenal Mamanoa..hihihi. Tak lama pastu, Shira dan keluarganya pun sampai. Dapatlah Dalila bermain dgn Anas (anak Shira) dan Imran haritu.

Bersama Shira dan Anas (ditengah) dan Mamanoa dan Imran (di kanan)

Sebenarnyer Ibu mcm sedey sikit..tak dapat nk tumpukan 100% perhatian kat Dr.Balkees- LC dan pead dari Hospital Pantai. Time tu dah dekat jam 2ptg..si Dalila dah letih + mengantuk + tak selesa kepanasan dah.. habis naik ruam kat leher dia. Sambil pujuk2 Dalila tu sempat lah Ibu berkenalan dgn sorang lagi blogger iaitu Kak Sara. (sayangnyer..xsempat nk ambik gambar dgn Kak Sara)

Disebabkan tak dapat nk tumpukan 100% perhatian, maka tak banyak info yg boleh Ibu kongsikan disini..paham2 jer lah..budak kecik ni baru dapatkaki..bukan mau dok diam..

Sila singgah ke blog Dayah, Shira dan Kak Sara untuk membaca lagi cerita2 pasal Gathering SusuIbu zon UTARA ni.

Sempat juga Ibu bergambar dgn blogger2 yg ada disana..jom layan gambar haritu..

bersama Dayah dan anak sulungnyer..

Tak sangka hubby Dayah adalah cousemate Ibu kat USM dulu..patutlah mcm pernah lihat jer hubby Dayah ni.

Dan di hari itu, waktu tgh break..ketika Shira dan Anas sekeluarga sedang shoot2 ambik gambar...boleh pulak dgn selamberbyer Dalila berpose dpn kamera hubby Shira, segannyer Ibu. Selalunya dia tak mcm ni, mak-mak sedara dia nk ambik gambar dia-dia lari-sembunyi-xbagi kerjasama. Tapi dgn hubby Shira ni dia ok pulak.. dia suka kamera dslr camtu kot..amboi,memilih yer Dalila nih..

Inilah antara pic2 yg di ambik oleh hubby Shira. Ibu ubah kasi warna pic tu terang sikit, biar gempak sikit.




p/s: kami berangkat pulang awal haritu..sbb nk g tgk bapa sedara Abah kat GH pulak pastu.



Photobucket

17 comments:

:: m.u.n.i.r.a :: said...

tomei-tomeinya arifa!
alaa..jauh sangat laa kat penang..tak dapat untie gi jumpa arifa!

nadnye said...

seronoknya gather2.. ishh pandai betul la dalila nie posing.. comel sangat bole menang nanti kali masuk peraduan :P

mamanoa said...

gambar arifa sgt cantik!!!! pndai dier posing aritu..meliuk-llintuk badan dier..

seronok kut ramai kawan..hehe..

Ammi Sara said...

comelnye dalila, pandai posing ek..ni mesti nk suh ibu beli camera mahal, hihihi..

a'ah kan kita x bergambar sama hari tu, nxt time insyaAllah ye. jemputlah dtg umah..silalah..

Suhana Shahril said...

amboi..makin fotogenik si anak dara nih..tomei

Momma Mia said...

Suka tengok Aksi Dalila berposing... cute laaa

10 said...

amboiiii... cutenya dia... suka lak amik gambar ya...

Mrs. Adz said...

comelnye dalila..hihii dalila suh ko beli la tu..cepat sambar suh dalila posing..

besrnye ko dapat jumpa kawan baru

AshAnas said...

dalila comel... gersm tgk... kak meen, shira dh update pasal bf session dgn dr.balkees tu

Dayah said...

Bila dah jumpa Min, terus cari sikecik Dalila..salu tengok dlm gambaq ja..nak tengok the real cute lil' girl..mmg cumei sesgt dalila ni..pandai posing lak tu..

oh..suami pun ada bagitau satu course dulu..buleh cam lagi nooo.. la ni kan dia kembang byk..hehhe

Fid said...

wah wah wahhhhh

sakan depa yaa

zaza@mamaHanin said...

salam min... entry yg dinanti2kan... hehehe.. maklumla zaza xsempat nk join aritu.. xsehat n hubby pun g skul.. herm.. lain2 xtvt mmg ikut spt dlm tentatif ke? amboi2 si kecik nih.. pandai betul dia posing.. kalu auntie ada ank lelaki mesti dah 'booking; nih.. hehehehe..

zaza@mamaHanin said...

salam min... entry yg dinanti2kan... hehehe.. maklumla zaza xsempat nk join aritu.. xsehat n hubby pun g skul.. herm.. lain2 xtvt mmg ikut spt dlm tentatif ke? amboi2 si kecik nih.. pandai betul dia posing.. kalu auntie ada ank lelaki mesti dah 'booking; nih.. hehehehe..

ibu_arifa said...

TO MUNIRA: terima kasih Aunty, nnt bila2 ada hal kat penang, bgtau lah yer.

TO NADNYE: yer kat nad..ni first time ni..terus rasa best..entah apa angin dia aritu tu..'mesra alam' pulak dgn kamera org..hihihi

TO MAMANOA: terima kasih Mamanoa..tu lah, sbb leh jumpa ramai kawan2 yg dekat2 nk sebaya kt sana :)

ibu_arifa said...

TO AMMI SARA: Insyaallah..kami akan sampai jugak umah Kak Sara bila2 free nnt. Boleh beli kamera mahal dlm 'mimpi' jer lah Ibu nih..hihihi.

TO SUHANA SAHRIL: Terima kasih Aunty Ana..muahh!!

TO MOMMA MIA: hahaha..kalo hari tu mood dia ok..menjadi lah pose dia..kalo tak..jenuh berkejar nk ambik gambar nih.

ibu_arifa said...

TO 10: terima kasih Aunty Aten..nnt kita jumpa2 lagi ek :)

TO MRS ADZ: kalo aku byk duit, sure aku dah grab kamera cenggitu..ni nak makan pakai pun dari belas ihsan org nih..camna nk beli..

dgn ko jer yg aku tak jumpa lagi..bila nih?

TO ASHANAS: Terima kasih..kak min dah baca entry Shira tu..semakin berkobar2 nk teruskan BF Dalila nih..yey!!

ibu_arifa said...

TO DAYAH: terima kasih.. hihihi..encik suami mu tu dulu glamor kat USM..tu yg ingat tuh..hihihi.

TO FID: hahaha..ingatkan kak Fid nak turun jgk aritu..

TO ZAZA: Zaza, min tak tulis byk pasal info BF tau..zaza kena baca kat blog SHIRA..aritu dok layan Dalila..risau dia buat perangai jer kat sana..xselesa dgn kepanasan haritu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...