nak join? klik banner ni yer

Monday, February 8, 2010

@ Board Menconteng/Menulis Dalila

Sebenarnya mula berkenan dgn "board" mcm ni sejak berkunjung di blog Watie. Mcm best jer.. Dalila pun tgh nampak suka menconteng dan tak boleh nampak pen saja skrg. Jadi Sabtu (6hb Feb) lepas Ibu pun gi survey2 kat Jusco, sbb Watie dah pesan..kat Jusco murah...serius! memang murah..paling murah Ibu jumpa untuk 'board' saiz besar tu RM20 Paling mahal RM125. Ada yg berfungsi agar anak kita boleh mewarna pun ada.Yang saiz tu dalam RM10 dah boleh dapat.

Atas Jusco-ada kedai Toy 'R' Us.. mcm ralat pulak kalo tak tgk kat situ jugak..so, pilih punya pilih..terus berkenan "board2" ni. Harga kat sini mmg lain dari jusco sbb brand lain2.


Yang besar ni RM60. Berkenan sbb butang A-B-C tu boleh "bercakap sendiri" bila di tekan.. dia akan sebut "A" dgn suara kanak2 lelaki, kalo tukar fungsinya..butang2 alphabet ni boleh "mengeja". Ibu tekan jer..keluar suara budak boy tu, terus Dalila mau tgk kat 'board' ni..kalo tak..dia asyik nk berlari2 jer dlm kedai toy 'r' us tu...terus buat muka tersipu2 sbb 'ala-ala' dia faham jugak apa yg suara boy dari board tu sebut..A-B-C tu..



Yang saiz kecik ni, Ibu plan nak beli letak dalam handbag Ibu, boleh Dalila guna bila kat luar rumah or dalam kereta ker. Yang Ibu beli ni RM25, berkenan sbb ada "clip on" tu..leh sangkut kat bag atau stroller, lagi satu berkenan sebab tempat simpan magnetik pan dia tu..diorg buat gitu..mcm PDA jer..hihihi..


p/s: kat pasar malam pun ada board mcm ni..tp screen dia agak kecil dan tak berapa berkenan.

p/s: semoga Dalila akan rajin belajar..dan menjadi anak yg bijak dan solehah yer sayang...muahh


Photobucket

8 comments:

10 said...

wah.... sama la dgn board hawa... tu yg kecik tu... bukan yg besar... hihhiiii... hawa masa beli tu je excited lepas seminggu tu tinggalkan je benda tu kat tepi... skrg kena bg pen/pensel/warna betul dan kertas baru nak menconteng... tipu2 dia lempar je kat tepi... sungguh pandai la budak2 skrg ni ek...

hope dalila x cepat bosan ya dengan toys baru ni...

MRS. K said...

dah beli untuk hadif, tapi die lebih suke conteng atas kertas daa...

Mrs. Adz said...

bagus.bagus..nnti makin pandai dalila..

aku beli yang murah je..hihi..tapi dah habis musnah,sebab dipijak oleh si bam bam tu...nasib murah ko..rm10 je..hihii..

mama tisya said...

ada blikn tisya gk board utk tulis2 ni...bli kt jusco time jcard tk silap tk smp rm10 cz ada 50% kejap je die pki cz die p conteng kt board tu guna pen biasa..sbr jela...tp kt psr mlm pn ada jual rm5 tp tktau la kualiti camner tp bole la nk bg ank2 rs conteng2 kn...

ati2...lps ni dalila tunjuk bkt conteng2 kt tmpt lain lak mcm kt lantai,dinding,kerusi :-)

Ummi Salsabila said...

ada beli untuk aufa.tapi yg murahnyer je..

aufa suke menconteng.pastu dia suh kite lukis bnede yg dia th..

slmt belajar dalila..

Mama_Aqish said...

wah bestnyer mesti arifa sonot dapat menan tu...tak de ke gambo arifa ngan menan baru nyer tu???

hati - ema said...

meen pun ade satu.... conteng2 pastu padam...conteng pastu padam..kalau aku lukis dia siap baring2 tgk... hahaha

~Ifa~ said...

naufal pun ada gak board tu.tp beli yg murah aje.nmpknya dia lbh suka conteng atas kertas guna pen atau pensel.huhuhuhu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...