nak join? klik banner ni yer

Wednesday, February 3, 2010

@ Ibu Buat Wall Deko Umah

Dah lama "geram" nak try benda ni. Nak buat "wall deko" guna sticker.. Dok leleh2 air liur tgk kat blog kawan2, tgk diorg menempek kat dinding umah diorg..cantiknyerrr.. nak jugak!!

So, hari Jumaat lepas, kebetulan ada pasar malam kat area kedai makan fav kitaorg sbb murah so, pas makan ajak Abah gi jejalan konon2 nak cari satay ayam jap..hihihi
on the way jalan nak balik..ternampak gerai org dok jual sticker wall deco nih.. terus terjah..

Pilih punya pilih sampai Abah bawa Dalila tunggu dalam keta dah..Ibu rembat 4 keping.. sbb 4 keping =RM10. Balik umah, kebetulan pulak Dalila terus tidor..terus Ibu ber'deko2 sesorang.

Memula buat yg ada pic bird kat pokok ni dulu..tepi tv kabinet


Pastu malamnyer tak leh nak tido pulak..terus Ibu buat lagi satu wall deco jam 3 pagi tu. kejap jer..30 minit siap dah gambar basikal ni :P


Basikal biru ni Ibu buatkan kat tempat Dalila parking basikal2nyer...depan tv kabinet


Lagi satu ni, buat kat dinding tepi meja makan

sambil makan ..sambil tgk pokok bunga gantung2 ni.



Hihihi..cantik tak? ada lebih lagi satu sticker yg xguna lg..tak tau nk lekat kat mana lagi..

Pendapat Ibu tentang wall deko sticker ni:
  • Cantik tp kalo beli yg lagi mahal sure lagi cantik kot sbb yg kat pasar mlm ni pun dah cantik dah Ibu rasa.
  • kualiti yg mahal sure lagi BAGUS kot, sbb yg pasar malam punya ni (4 kpg=RM10) kadang2 "garisan" yg diorg buat utk kita kumpil/tanggalkan tu kadang2 xclear/xdalam= tak terputus bula kita tarik sticker tu keluar...tu yg menyebabkan ada sedikit 'ter'koyak pada sticker Ibu ni...tp xberapa nampaklah..Ibu potong sendiri guna gunting pulak pastu.

p/s: paling best..Dalila bangun2 tidur esoknyer terus dtg tgk pic 'basikal biru' ni (sbb Ibu buat kat dinding-area bawah)..sambil tunjuk2 kat bunga dalam2 bakul tu... sukanyer Ibu bula tgk Dalila pun suka..mujur dia tak tarik/atau cuba tanggalkan.

Photobucket

20 comments:

ummuabdullahsyaakir said...

Rajin ibu men deco rumah...eem nmpak ceria..

miera said...

cantik la kak min..nnti miera nak oder satu leh dak..

Ain said...

cantik la min....

nak kena carik juga nie....

♥Azie♥ said...

cantiknyer...

Mummy Zara Sofea said...

wowo....cntik...

sy pun ade bli gak aritu, pastu smpai skrg xpasang2 lgi...dok borong sbb aritu rm2 je sekeping...

yg saiz besar pun cute kak...rm4 je sekeping...

bestkn wt kje mendeco2 nie..pastu husband sy bising, hbsls dinding nktmpal2...

[-suziey-] said...

kita pn ade beli gbr beskal..hahaha tp xtampal2 lagi..kita beli 5 rm10:p

azzul said...

cantik le yg gmbr beskal tu..kt sini tak jumpa lg corak tu.yg corak pokok n burung tu byk jual kt sini...kt umah sy pun dh bertampal wall sticker ni hehhe tp maleh la plak nk letak kt blog..rasa syok je buat wall deco nih..

Ibu Aqil-Aqilah said...

cantiknya... nak buatkat bilik Aqil lah nanti... good entry... kat pasar ada jual..? pasar mana?

Putra Mama said...

dah jd trend plak skang berwall sticker.. hehe

mamaAliff @ salmi said...

alah cantiknyer wall deco nih..jeles tgk...alangkah bestnyer klu umah skrg nih umah sdiri, mmg da lama dinding tu kena tampal huhu..

paling bkenan kt yg beskal tu..

Mrs. Adz said...

cantik..cantik..memang dah lama teringin gak..nak cari la lepas ni..deko bilik eisya..hihii

Nadiah Sidek said...

makin ramai ye yang buat wall deco camtu

ibu_arifa said...

TO UMMUABDULLAHSYAKIR: Terima kasih..mmg suka sbb senang jer..tampal kan saja gambar2 ni.

TO MIERA: hihi..boleh insyaallah.. kalo kak min p pasar malam lagi kak min belikan.

TO AIN: hahaha..dah berjangkit kat mamaSarah gak ker..cari lah..kalo buka sticker ni..xde kesan 'gam' pun kat dinding.

ibu_arifa said...

TO AZIE: terima kasih Azie.

TO MUMMY ZARA SOFEA: Mak ai..murahnyer ..kat sini 4kpg yg kecik tu RM10, yg besar 1kpg RM6. yer mmg best..dah mcm 'ketagih' dah skrg..dah tampal nnt..tunjuk gambo kat blog yer.

TO SUZIEY:..Lagi murah kat sana yer.. ingtkan 4 kpg RM10 tu dam murah sgt dah..gambar basikal tu susah sikit kat tayar dia tu jer..tu yg tayar xberapa bulat tu :P

ibu_arifa said...

TO AZZUL: suka yg basikal tu yer..hihi..tau kak liza dah buat jugk wall deko ni sbb ada terbaca kat blog mamaFauzan aritu..ni sbb tgkk kat blog dia lah ni..terus nak cari.

TO IBU AQIL AQILAH: yer kalo utk design bilik tidur anak pun byk yg cantik2.. saya beli kat pasar mlm saja. kalo kat tempat akak (pasar mlm) tak de jual..leh saya belikan kat sini..nak?

TO PUTRA MAMA: Hahaha...ni kena 'jangkitan' dari entry akak lah ni. tp design mcm akak tu..kat sini dah tak de.

ibu_arifa said...

TO MAMA ALIFF: Kak salmi pun suka yg basikal tu jgk yer.. saya pun dok umah sewa jer, mula2 asben tak bg tampal jugak..tp bila dah tgk senang nk bukak balik..dan tak kotorkan dinding..terus dia tak kisah.

TO MRS ADZ: aku pun nak tampal2 gak kat bilik Dalila.. dah berkenan sgt dah tgk design utk budak2 ni..

TO NADIAH SIDEK: tu lah..tu yg buat saya ter 'ikut' diorg tu.. dah ketagih dah nih..

Sitisifir10 said...

cantik sekali dinding rumah dalila yang tak berconteng itu...tak seperti rumah daku yang penuh dgn mural itu.....wuwuwuuuuuu

Mama_Aqish said...

tanteknyer...makin berseri rumah...mesti dalila suka kan...bilik dalila ada wallpaper gak ker???

ibu zharif said...

ishh...cantiknya wall deco dia. suka plak tgk..kat sini lom prasan ag ade jual tak. ibu arifa tolong belikan bleh dak? hehe..berkenan sgt nih :)

10 said...

wahhhh... cantek2... sticker wall tu besar mana? saiz?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...