nak join? klik banner ni yer

Thursday, February 3, 2011

@ Tempat Mengurut Saya di Penang

Pernah tak korang rasa sakit-sakit badan..kadang2 rasa macam badan masuk angin..lenguh-lenguh sana..lenguh-lenguh sini. Fikir 2-3 kali juga nak minta tolong cik Abang tolong urutkan..sebabnya tak sampai 10 minit..dia pulak merungut.."dah lenguh tangan Abang ni, yang" last-last sapu minyak angin dan urut2 lah sendiri setakat terdaya. Apa boleh buat cik Abang pun letih juga berkerja.

 bestnyer diurut begini..

Saya nak kongsikan di sini, tempat mengurut atau perkhidmatan mengurut yang pernah saya pergi. Ini bukan rumah urut batin yang selalu masuk tv tu yer.. ini urut di salun kecantikan, halal punya tau. Kedai tu berhampiran dengan kawasan perumahan saya, iaitu di Bayan Baru, Pulau Pinang. Tukang urutnya perempuan, muda lagi dari Indosnesia. Sudah 2 kali ambil khidmat tukang urut kat situ. 1 st time masa lepas melahirkan Dalila...2nd time masa lepas kemalangan kereta bulan Nov 2010 yang lalu.

Kalau untuk mengurut lepas bersalin, badan mesti diurut 3 hari berturut2. Tukang urut tu datang rumah kita pagi-pagi, urut badan kita, bertungku, lepas tu mandi air herba. Semua barang mereka sediakan. Untuk urut badan biasa pula, saya call untuk buat appoiment dahulu, then baru datang ke kedai mereka. RM 30 sekali urut. Memang terasa lah lepas urut tu..tapi esoknya baru terus hilang rasa sengal2 dan sakit2 badan. Terus cergas dan kuat macam Malik Noor..hihihi.

So, sape-sape nak mengurut badan juga boleh call no ni: 04-6452329 Pusat Kecantikan Mutiara Ayu.



photobucket

8 comments:

[ibuLUNAZAHRA] said...

alahai jauhhh nye.

bru aje semalam ajak ayahLuna g urut kat Nilai, tau ape jawabnye?
"kedai tuh da pindah kerteh yang, suami dia offer keje kat Kerteh,..".

hukhukhuk, mana eh leh urut2 mcm kat gambar tuh, alahaiiiiii..lenguh2 je rasa bahu nih!

Farra Dhelina said...

hehe sy last mengurut time pantang je la kak..hehehe

YAYA AZURA said...

yaya tak pernah mengurut..dulu c-sect mmg tak leh mengurut..nie anak dah setahun setengah pu tak pernah mengurut..

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, syok kalau dpt mengurutkan, tapi BSB nie mengurut dalam pantang jer, sbb geli lerrr..

Fieza79 said...

mmg best mengurut ni kan..kat kulim ni dah biasa dgn sorang tu mmg best jgk la dia punya urutan...lps pntang ari tu pun dia yg urut kan..

ibu_Arifa said...

@ [ibuLUNAZAHRA]: jauhnyer dia pindah..paling senang kak Elle gi spa jer lah..tp mungkin mahal sikit le kot harganya..

@ Farra Dhelina: samalah..tu kalo bukan sebab akak eksiden sure tak p urut jgk tu.

ibu_Arifa said...

@ YAYA AZURA: saya pun c-section juga..dah mengurut pada hari ke-20 gitu..tukang urut tu tak uut kat area perut/rahim..urut belakang..kaki dan badan saja.

@ Be Simple Beb(BSB) - threeQ: hihihi..geli? saya suka kalo dapat gi mengurut..rasa cergas esok harinya

@ fieza79: salam..ooo..senang lah yer dah jumpa dengan tukang urut yg serasi dgn kita.

mamaMUHAMMAD said...

wahhhh...best nye..sy da lame x berurut..kt cni mahal...rm50 sekali urut..tu klu nk urut tunggu balik kampung sbb murah.rm30 berballoi2 plak tuh...kt cni alahai..urut rini sampai bila pun x hilang sengal/sakit badan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...