nak join? klik banner ni yer

Tuesday, February 22, 2011

@ Bawa Dalila Tengok Wayang

12hb Feb haritu...kami tiba-tiba tergerak nak bawak Dalila tengok wayang kat Queensbay Mall. Tak survey pun apa wayang yang sesuai untuk Dalila, Abah cakap "kalo tak de wayang kita jalan2 sajalah kat sana".. Sampai sana tengok ada cerita Yogi Bear pula...rezeki Dalila lah haritu..tapi sayangnyer citer tu "3D" pulak sure kena pakai "spek 3D" tu barulah clear gambarnyer..Tak pelah...saje nak try bawa Dalila tengok "TV besar" macam tu sekali sekala..hihihi..

gambar masa tengah beratur nak beli pop corn..

buat "peace" gaya Dalila

lagi sekali pun tak jadi jgak "peace" dia tu :)

1st time bagi Dalila masuk tengok wayang. Mula-mula  tu je dia mahulah pakai spek 3D tu (size orang dewasa).. sambil tengok wayang ..sambil makan pop corn.. tapi lama2 tak selesa..dia tak mau pakai. Mujur sampai habis wayang juga Dalila mau stay kat dalam panggung tu. Hihihi..risau dia bising nak ajak keluar jer..hihihi..kan gelap kat situ.

sempat lagi nak pose masa masa nak kuar wayang

yogi bear- 1st wayang Dalila


sumber gambar iPhone4 Abah

14 comments:

waniewadec said...

baik jugak dalila ni..kalo syaurah tak sampai 5 minit dah ajak jalan

sweetfiza said...

x pernah lg bwk anak2 gi tgk wayang ...tkut masing2 x reti duk diam ...huhuhu...

fiz mr.beloved said...

bila akak nk Fiz tgk wyg plak..hehe :)

zaza@mamaHanin said...

alahai si chumil dalila nih.. da panjang rambut dia.. cute banget!

Ummi Eisya said...

bestnye dalila..eisya lum pernah g lagi..sbb ummi dia takut eisya nangis dlm gelap tu..eisya ni penakut tempat gelap..

tomei ar dalila..bila nak jmp dia..jom dating ngan eisya n amani nak tak..

:: Zanna :: said...

so cute!!! :)

miera said...

mierapun tak penah lagi bawa alieya tgok wayang..risau takut dia nangis sb dlm wayang gelap..alieya penakut ckit tempat gelap2 nie.. =)

Fieza79 said...

lama jgk tk tgk wayang...nk tgk pun kena pilih2 jgk citer kan..sb nk tgk dgn anak2...

SyidaGorjes said...

akak masih blom conident nak bawak aqid tgk wayang.still got time kan?

ibu_Arifa said...

@ waniewadec: aku pun mula tu risau jgk..mujur dia mau tgk bebar2 tu sampai habis..

@ sweetfiza: hihihi..saya risau dia menangis kat dalam tu..kan gelap.

ibu_Arifa said...

@ fiz mr.beloved: hihi..bawak ler sekali sekala kak..bg pengalaman baru kat diaorg masuk panggung.

@ zaza@mamaHanin: terima kasih.. rambut panjang ..syg nak potong.

ibu_Arifa said...

@ Ummi Eisya: hihihi..aku pun takut dia nangis jgk..tp pk-pk balik..takkan dia nak nangis plak..dah ibu abah dia ada sebelah je..tu yg gembel jer try tu.

@ :: Zanna :: terima kasih zanna :)

ibu_Arifa said...

@ miera: mgkin kalo masuk wayang dia okey kot..ce try nnt bila ada citer kartun yg dia suka.

@ Fieza79: yer lah kak..risau citer hantu or aksi terlampau lah nnt..hihihi..kang mengigau lak malam2.

ibu_Arifa said...

@ SyidaGorjes: hihi still got time lah akak.. hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...