nak join? klik banner ni yer

Saturday, February 5, 2011

@ Main Basikal di PISA

Petang kelmarin kami ke PISA (Penang International Sports Arena). Saje nak bawak Dalila main2 basikal roda tiganya kat sana. Sejak beli basikal tu, ini kali kedua main basikal jauh dari rumah. 1st time dulu masa Dalila umur 1 tahun lebih..kat USM.

Banyaknyer orang datang beriadah kat sekeliling komplex bagunan Pisa ni..terutamanya yang datang berjoging lah. Kami parking betul2 depan "main stage" Pisa kat bahagian luar.

 jom main basikal sama-sama
(gambar gaya Dalila yang ambik sendiri jer gambar :P )


 main basikal pinknya

Huhuhu..cik Dalila ni main basikal pakai dress yer..kami dah suruh tukar pakai seluar..tapi dia tak mahu.. dia lebik SIBUK nak bawak beberapa mainannyer bersama dan nak tidurkan Mickey Mouse dia dulu sebelum nak kuar rumah. Pening kepala layan anak yang tengah banyak akal ni.

aksi lari2 Dalila 

Tak lama pun main basikal tu, dia lebih suka main lari2 kat kawasan lapang kat stage tu.. ajak naik tangga lah..turun tangga lah...jump..jump lah.. Tapi tak sangka pula bila time kami nak balik, berlambak pulak warga negara asing kat situ, Indonesia,Bangladesh.. kalo mula2 datang tadi ada lah nampak 5-6 orang jer. Tapi time nak balik tinggal kami jer orang Malaysia kat situ..segan pulak lalu depan orang ramai gitu. Rajin juga mereka beriadah yer.

Dan gambar selingan terakhir a.k.a ibu pun nak interprem jugak :P

Dalila tak tengok kamera..dok tengok orang main badminton kat tepi tu.


16 comments:

Salina@IbuAqil said...

Comelnya anak dara sowang ni.. :D

YatieJay said...

Mat Bangla memang suke beriadah. Especially kalau kat tempat2 yg banyak rumput dan pokok2...heheee....serius! Kekadang tu diaorg tanpe segan silu baring2 dan bergambar kat situ...hihiiii....

BTW, cantik gambar2. Pakai kamera baru ke? ehemmm...ehemmm....

Izan Ishak said...

comelnya dalila sekarang...rambut dia dah panjang! cantiklah min dress dalila...senada ngan warna beskal dia~

niesasukasuki said...

eee comel nya anak akak,cantek mcm ibu dia.hehee.. geram nengok =.=

Ya ALya said...

comel la dalila berlari tu.....

Shellya... Kami Gembira... said...

Comeyy nyer dalila.. suke tgk...

Fieza79 said...

kami tk penah smpai lagi kat PISA tu..walau dekat...hehe

comel lerr dalila..muka dia mcm mix je...

ceritasekupang said...

comeinya dia.....kalu jumpa ni memang cubit2 pipi dia..haha...

nba-Nur said...

Gembiranya Dalila.. :) Dah besar dah anak dara ni..

waniewadec said...

kiutnye...sama mcm beskal syaurah, cuma warna biru & ada bumbung

misz FaTiN said...

best la kakak ni.. mengamalkan budaya hidup sihat.. ^_^

Jom Singgah blog MISZ FATIN MyWay iS MyLife

ibu_Arifa said...

@ Salina@IbuAqil: Terima kasih IbuAqil..kim salam kat Aqil yer nnt :)

@ YatieJay: ooo..yer ker..baru tau mereka suka beriadah...kalo ambik2 gambar tu dah tau lah..hihihi.
kemera hubby ni..tu yg clear/terang sikit..gambar yg 1st tu-kamera Min lah..hihihi

ibu_Arifa said...

@ Izan Ishak: Terima kasih kak Izan.. :)

@ niesasukasuki: terima kasih sis..ibu dia huduh jer ni..tgk "live' baru tau..hihihi.

ibu_Arifa said...

@ Kasih Ya: terima kasih Ya..kiss for Sara ya nnt ..muahhh:)

@ Shellya... Kami Gembira Terima kasih sis..terima kasih juga keran singgah sini..dtg lagi yer nnt :)

ibu_Arifa said...

@ fieza79: terima kasih...jemputlah dtg PISA bila2 free nnt.. leh calling2 kami..dkt jer dgn umah.

@ ceritasekupang: Hihihi...terima kasih..jgn cubit kuat2 tau..nnt dia nangis..hihihi. Thanks sbb sudi komen kat sini :)

ibu_Arifa said...

@ nba-Nur: Terima kasih kak :)

@ waniewadec: terima kasih..aku pun plan nak beli biru jgk..tp 2-3 kedai yg kami p..xde warna biru..lagi pun dalila dah kenan sgt dah kat basikal pink ni... test naik sampai tak mau turun dah kat kedai aritu.

@ misz FaTiN: terima kasih...okey akak singgah sana nnt yer.. Thanks sudi komen kat blog akak ni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...