nak join? klik banner ni yer

Friday, February 11, 2011

@ Bergambar Dalam Perpustakaan Bergerak

Ini kali ke-2 saya dan Dalila naik/masuk library bergerak ni. Nak pulangkan buku-buku yang di pinjam 2 minggu lepas sambil tengok2 buku-buku baru yang berkenanan untuk di pinjam lagi. Kali ni saya bawa 'mykid' Dalila untuk mendaftarkan Dalila sebagai ahli perpustakaan. Semoga Dalila rajin dan suka membaca buku yer sayang..

cantikkan perpustakaan ni..bas baru ni :)

Kali ni saya sempat ambil gambar Dalila dalam bas "perpustakaan bergerak".. Dalila siap pose kat rak buku lagi..hihihi..

Jom layan gambar dia kejap..
malu2 sebab kerana kerani kat dalam tu suruh di "senyummmm..."

dah pandai bergambar dah sekarang

tengah memilih buku-buku di rak..

So, hari tu saya tak pinjam pun buku untuk saya..tapi saya ada "request" buku untuk dibawa lagi 2 minggu. Dalila pulak nak pinjam buku2 ni..tapi kat depan kerani tu Dalila cakap.."bayar dulu..bayar dulu.." bila letak buku kat kaunter..hihihi..(asal kaunter jer..bayar!.. tak semua kaunter tu "kena bayar tau sayang)
buku yang Dalila nak pinjam.. suka betul dia baca



34 comments:

Cik Moon said...

alahaiii..sweetnyer dia senyum...

iManAzRaf said...

hehe.. da lame xjmpe libry begerak neh. dl2 mase kat sek, lbry begerak neh salu dtg... heee

puanbee said...

wah2 seronok nyer...

comel sungguh ank baca buku !SALAM MINTA TOLONG LIKE GAMBAR UNA DI FB KALAU SUDI THANkS

miera said...

rajin nyer dalila baca buku yer..kt taman miera nie pun ada jugak perpustakaan bergerak mai,,..tp tak penah masuk lg..rasanya seminggu sekali kot..

Ummi Eisya said...

dah pandai posing..dalila makin cantik..rambut dah panjang..auntie jelous tau..rambut eisya mcm lelaki je..

moga dalila akan terus rajin baca buku..

Gieyana said...

rajinnya Min ko bw Dalila g sini..pernah bw Nureen p kt library sbrg but asyik nangis jer! Huhuh

SyidaGorjes said...

kat kl ni macam dah tak jumpa library bergerak ke,hospital bergerak ke,mana pegi semua tu?

kakngah said...

kat sini xder perpustakaan bergerak ni.
untung yer.. dh jimat kos beli bahan bacaan selain dpt pupuk sygkan buku pd anak..

ZiE FAUZi said...

kt kuarters ni pun perpustakaan bergerak tu ada datang... tapi zie tak perasan sebab terlindung dengan pokok.. sampai ke harini lupa hari apa diorang dtg..

comel jer dalila posing.. ada malu2 gitu...

Fieza79 said...

perpustakaan bergerak..last sekali masa zaman sekolah dulu..skrg dh tak merasa...hehee

Intan said...

Cutenya dia posing tu :)

Suke tgk gambar dia tengah pilih buku tu...mudah-mudahan dalila suka membaca ye sampai bila2.

khairul hisyam said...

ada tak buku2 untuk orang yang sungguh kuno seperti saya? hehe. saya suka membaca buku juga. hehe

Huda said...

comelnye dalila :)

Be Simple Beb(BSB) - threeQ said...

salam, jeles i tau..kat shah alam x ada ler macam tue..kalau nak baca novel kene ler beli.

rynas said...

bagus2 menanam minat membaca awal2 pd anak-anak

YatieJay said...

Encik Naufal takleh 'meminjam' buku sebab akak takut dia ter-rosakkan. Sebab mula2 dapat buku tu, dia suka sgt usung ke hulur dan ke hilir.....hatta nak tido pun dia sibuk nak bawak dan 'baca'...

Nur Hani said...

haha :) comel je :)

PReDicToR said...

comelnya arifa nei

Farra Dhelina said...

tak pernah jumpa la kak!! jakun jap..heeee

AshAnas said...

bestnye ade perpustakkan bergerak pi kawasan umah kak min...

Izan Ishak said...

bayar dulu ye dalila...
bestlah min masih ada library bergerak kat sana...dekat umah pulak tu~

tiEra said...

chanteknye dia......
lawa btol..rambut tu mahal

ibu_Arifa said...

@ Cik Moon: terima kasih cik moon..

@ iManAzRaf: yer lah..saya dulu kt sek rendah..tp xpernah masuk pun..dah ada anak ni baru nk masuk library cam ni..hihihi..

ibu_Arifa said...

@ puanbee: terima kasi puan bee.. nnt saya vote yer.
thanks singgah blog saya ni :)

@ miera: hihi..tu lah rasenyer skrg ni kt penang jer kot ada perpustakaan bergerak mcm ni...

ibu_Arifa said...

@ Ummi Eisya: terima kasih aunty...abah xbg potong rambut ni..ibu paksa saya ikat rambut selalu..kadang2 saya xsuka ikat rambut..tak rock!! hihihi

@ Gieyana: hihi..sbb library ni parking depan umah jer kak Gie..kalo jauh sure x sampai/masuk jgk nih..hihihi

ibu_Arifa said...

@ Syida: kat sana lagi byk dan lagi dekat yang tak bergerak(bangunan konkrit) gitu kak syida..wat pe yg bergerak2 gini lg..

@ kakngah: hihi..tu lah rasa untung/jimat jgk..leh tukar2 buku selalu..tak de lah boring dalila nk baca/tgk buku tu..hihihi

ibu_Arifa said...

@ ZiE FAUZi: ooo..kt sini tiap2 hari isnin..2 minggu sekali dia dtg..kalo nak nnt kak min tanyakan kat kerani tu..jadual library tu kat area kuartes zie..tu hari apa, jam berapa nak? nnt bgtau nama kuartes zie tu yer

@ fieza79: hihi..betul2..zaman sek dulu ada kan..saya pun tak sangka ada lg skrg ni :)

Momma Mia said...

alahai cutenya dia posing
best a min bleh naik perpustakaan bergerak & pinjam buku.... maceh juga sbb ni kira n3 reminder to bring our doter to library juga!!!

anamizu said...

alolo comeynye dalila ni!!
geram cik ana nengok tau..hihi

newer post : |gelora jiwa|
older post : |maulidurasul|

Ummi Hanie said...

ish,cun banget la dalila ni . mcm ank arab ;)

Hanis Azla said...

comel.. geram sangat tgk senyuman dia tu.. rasanya last masuk perpustakaan bergerak ni masa zaman sekolah2 dulu.. kelakarlah bab kaunter tu.. asal kaunter aje mesti ingat kena bayar yer.. he..he..

mariaariffbaby.com said...

kita dah lama tak naik bus library ni..
last sekali ms sek rendah..
lama giler kan..

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

masih wujud lagi rupanya library bergerak ni..hihi..teringat zaman sekolah rendah dulu, tak sabo nak tunggu librray bergerak ni datang sekolah..

Sweetmanis said...

cutenya dalila ..suka tengok bila senyum,,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...