nak join? klik banner ni yer

Friday, September 3, 2010

@ Jika Ikut Kalender Islam...Dia Sudah 2 tahun

Ya..jika diukutkan kiraan kalender Islam..Dalila sudah genap 2 tahun sekarang. Dalila dilahirkan pada hari Isnin 23 Sept 2008 besamaan 23 Ramdhan. Senang saje nak ingat kedua2 tarikh birthday Dalila sebab kebetulan ianya sama.

Hihihi..tengok!! Saya siap tukar background blog lagi ni..sempernah birthday Dalila dan birthday saya aritu. Seperti yang pernah sadikt saya ceritakan dalam entry yang lalu...saya akan mengadakan sedikt jamuan untuk birth Dalila nanti. Memandangkan 23 Sept 2010 tahun ini..adalah pada hari Khamis..maka pada malamnya kami akan mengadakan sedikit kenduri Doa Selamat sekali dengan kenduri masuk rumah baru kami di Bertam, Kepala Batas. Dan pada 25hb Sept 2010 hari Sabtunya baru mengadakan jamuan sambutan Hari Lahir Dalila dan juga Open House semperna raya/Syawal nanti.

Saya baru mula menjemput kawan2 di dalam list facebook saya..sebab ada aplikasi "Events" yang senang untuk menjemput orang..(bagi yang belum ada facebook saya..nanti tinggalkan email facebook anda kat sini ok..kita tambahkan kenalan, eratkan ikatan) 
Jemputan di dalam blog belum lagi saya lakukan, insyaALLAH.. selepas raya nanti akan saya lekatkan kad jemputan untuk ke Birthday Party Dalila nanti di sini.

Okay lah..cukup2 lah citer pasal bulan depan punya aganda. Sebenarnya kelmarin saya siap bawa Dalila pi studio untuk ambik gambar tau..dia sejak dari umah sporting habis..pakaikan segala akseseri pun nakk saja.. tak tanggal2..(kalo dulu..say sorry ler untuk aksesorry tu yer). Tapi bila sampai di kedai gambar dengan layanan jurugambar yang tak mesra kanak2..terus Dalila nangis! sampai kesudah dia tak mau bergambar kt situ. Sayangnyer..

Tapi nak tengok tak gambar yang baru diambil 31hb Ogos aritu. Lucu tengok aksi dia malam lepas berbuka puasa... dia sendiri ambik tudung dan pakai sendiri (ya!..sejak minggu ni mood dia asyik nak pakai tudung saja) my MIL yang baru lepas solat terus panggil saya suruh ambik gambar Dalila..(sebab saya sedang tengok tv kat depan)

amboi..anak Ibu nie..sopannyer

pose sambil tengok my MIL yang sedang berdiri

sayang gambar ni..blur2.. dia tak habis2 gerak nak pose!

lepas tu masuk bilik- ambik spekmata hitam PakSu dia..pose lagi!!

spekmata yang besar dari tuannyer.. dia punya spek ada dalam kereta.

dah makin pandai nak bergaya Dalila sekarang ni..ibu lah yang paling suka




photobucket

21 comments:

Ema said...

cute dalila.. dah dua tahun yer calender islam.. bagus2.. semoga terus membesar dgn sihat dan kuat...

Ain said...

kiut jer dalila pakai tudung, boleh geng ngan kak sarah nanti....

♥-- emieysandra --♥ said...

comelnyer Dalila..selamat hari lahir!

sz | m.s.s said...

eee memmang comei sgt la dalila ni...
gerammmm rasa nak kidnap dok sini..hihhi

Ummi Eisya said...

amboi,bergayanya cik dalila kita ni..cute tul..siap pakai spek ngan tudung lai tu..ikut ibu la tu..hihi..

mana pic kat studio tu..baru nak tgk..mesti comelkan..

dalila dah 2 tahun ye..hepi besday dalila..sori auntie tak dpt besdap party dalila nanti..klu tak leh jumpa eisyakan..

Eye_nee said...

comey sungguh la Dalila ni..geram jer tgk dia...

Farra Dhelina said...

comey la dalila..mmg mcm putri sarah..na o mei tu hehe..

* sorry ye kak min, tak dpt nk attend bday party dalila tu..thnx sudi jemput di fb

ibu_BatRiSya @wardah said...

wahh.comeynyer...pakai tudung atas kepala!

mama c'fa said...

alalalal shomelnye dalila.. hih cfa pkaikn tudung kjup je xdan nk amik gmbr die dah tarik.. hihi

SyidaGorjes said...

dalila pakai tudung ada jambul depan, macam siti norhaliza.hehehe

miera said...

cute nya dalila..tak sabar nak jumpa dalila..esok kita jumpa ya...insyaalah..

Huda said...

geram tgk dalila cute sgt..dah 2 thn yer rupenye..alhamdulillah

HANI said...

mula2 ingat rambut dia panjang..teruja nak tengok...bila bc n3 baru tau tudung...tapi memang cute sensangat......

chekna said...

so cute.. geramnya... rasa cam nak gigit je...

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

cute!!memng sporting habisla si dalila ni

AshAnas said...

Oo, dh pandai ye dalila skrg... Dh gegirl mesti la pandai bergaya kan...

Lin said...

cutenya dia..kemain eh posing budak kecik ni..hehehe..selamat ulangtahun ke-2 dalila :D

mumyShaneQeisha said...

very cute dalila ni...memiliki mata yg cantik.

rynas said...

pandainya dia pose Min..hehhe comei. ala jauhlah Min tak dapat pegi besday party dalila. takper nanti untie kirimkan hadiah jer ekk...

ummuabdullahsyaakir said...

Alahai comelnye...moga jadi ank solehah yea syg.

10 said...

amboi sopannya dalila... cute ja...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...