nak join? klik banner ni yer

Sunday, September 19, 2010

@ Buzy dan Kipas Baru

Assalamuaikum..

Lama betul tak update blog, teramat buzy dengan persediaan nak buat majlis (kenduri kesyukuran dan tahlil 23hb..open house dan birthday party Dalila 25hb). 1st time nak anjurkan majlis..memang banyak benda nak kena 'tengok'..tambah pulak kami tinggal di bahagian dalam pulau..tempat majlis nak berlansung nanti kat area Bertam..kat luar pulau..memang schedule buzy nak jumpa pihak katering dan jemputan 'open house' kenalan2 kami...Ni pun sejak lepas masuk Syawal sampai sekarang, 2 kali jer tidur umah sewa kat Penang ni (PC saya kat dalam umah ni)..huhu..bangun tidur sini..still rasa macam time puasa jer lagi.. :P

Sebenarnyer memang banyak cerita nak tulis disini..cuma tak sempat nak buat entry jer..So sebagai selingan saya nak tunjukkan gambar kipas baru kami di rumah Bertam yang baru dipasalng kelmarin (18 Sept 2010). Mula2 dulu ternampak kipas ni kat blog Kak Gee Ryder. Tak de niat nak beli pun masa tengok kat blog Kak Gee tu...sebab ingatkan mahal. Tapi bila masuk ke kedai lampu di Sungai Petani..(Thanks to zaza yang rekemen beli lampu disini..katanya ada 3 kedai yang murah) Tapi kebetulan masa kami pi SP aritu (16 Sept)..satu kedai jer buka (mungkin sebab cuti Hari Malaysia kot).. masuk dan pilih2 yang mana berkenan..warna pulak tak de stok..kena tunggu sampai minggu depan. Last2 terpaksa ambik yang ni.. nak tunggu minggu depan.. kang tak sampai2 kang..panas pulak tetamu time kenduri nanti. Lagi pun kedai tu siap ada "wayerman" nyer sekali. So..inilah hasilnyer setelah siap di pasang.. kipas siling berlampu.

kipas sekali dengan lampu..RM 338

ni masa speed no.4

ni pulak masa speed slow..dia "kembang" sikit jer..

bila kita off..gini lah jadinyer..

Huhuhu..harap kipas ni dapatlah menyejukkan para tetamu nanti..insyaallah..


p/s: lama tak balik rumah sendiri..banyak betul baju nak kena basuh dan lipat!! waa..waa.. ada sape2 nak tolong?


photobucket

19 comments:

♥Azie♥ said...

salam kak min selamat hari raya...masih lagi dalam mood raya..

ibu_BatRiSya @wardah said...

rumah saya pon ade satu, sebijik cam ni la..dpt harga 200++ kat kuantan

SyidaGorjes said...

cantiknya kipas.

ibu WaWa said...

bestnye, tak pernah kak wa lihat kipas macam ni. memang unik.
ape nama kipas ni?
mahal tak harganye Min???
makin cantiklah rumah min...

Ain said...

cantikkk pulak kipas ni min...

siap dengan lampu plak tu....

selamat hari raya...

Ummi Eisya said...

cantik gak kipas tu..tapi dia laju tak min..kat umah aku,kipas yang ada lampu ni slow la..tak leh tanding kipas KDK..hihii..

Gieyana said...

Kipas tue Alpha ker? cantik...nk wt open hse yer..jgn lupa invite tau!hehehe

10 said...

cantek la kipas tu siap leh kembang kucup lagi...

mana n3 raya? x sabar nak tgk dalila yg cute tu...

zura@iwan said...

hai min slmt hari raya...

eh lampu kita sm le....akak pon br psg kt umah baru kt sp...hikss.

mama c'fa said...

uwahhh kipas raye shantek2.. shuke2....

miera said...

kak min dah dok umah kt bertam ker?syok nya..nnt leh la jumpa selalu yer..hii.hii..

'NuReeN' said...

sama cam kat umah saya sebijik cam ni.. saya pasang 3thn lepas masa masuk umah.. cantik kan bila tgk dr kembang semangkuk pastu kuncup bagai bunga.. hehhe

mamaMUHAMMAD said...

kipas tu mak cik saya de pakai..time sy sebok pindah rumah ade gak cari kipas camtu utk dining hall tapi mahal bebeno..sampai 700+.. kat rumah pun baju menimbun tak berlipat lagi..adoi...tolong sesape lipatkan..malas

Farra Dhelina said...

uniknya kipas & lampu tu...

* klu ada mesin lipat baju mesti best kan??

Ummi Aisyah || Cik Yah said...

Cantik la kipas ni, men.harganya pon boleh tahan yek

sz | m.s.s said...

ihiikss..samalah kipas kita..tp akak dah pasang tawun 2008 dl..itu pun sbb teruja nengok kat umah pakcik psg kipas "helikopter" nih...kebetulan plak mmg masa tu nak pindah rumah...terus mencari... ;)

zaza@mamaHanin said...

salam min.. cantek laa kipas tu.. sesoaii dgn dining hall min tu.. da abes diskaun ker harga tu? xper la.. as long as kita puas hati and nampak cantek ok lah kan.. :)

Sidratul Muntaha said...

wah...
baru 1st time kujumpa kipas yg kuncup cam bunga bila di switch offkan..
unik betul innovation nih..
byk akal betul org yg invent benda nih..
ni mesti kes nak kurangkan habuk pada bilah.
tpi camner yer..klu cicak dok bertapa dlm tu?
nak2 klu ade 2 3 ekor kat dlm tu..
bila on jer..
amik ko..bertempiran terpelanting tanpa proper landing..

Fazidah Hassan said...

Kak, laju x kipas tu? Kalu nk beli, akak rekemen x design mcm tu? Lampunya cerah x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...