nak join? klik banner ni yer

Thursday, November 5, 2009

@ Periuk Baru

Mood nak update sebenarnyer agak kurang minggu ni.. sebab apa? sebab 30hb Okt aritu..kami ada belikan basikal roda 3 untuk Dalila. Mula2 masa kasi Dalila try kat kedai basikal tu..dia ok jer.. suka.. sampai menangis2 bila angkat dia turun dari basikal tuh. Dah siap bayar semua..angkut masuk kereta. Dalam hati, bukan main suka lah.. ingatkan Dalila suka dgn basikal tu. Tup-tup.. bila dah balik rumah.. sampai ke hari ni.. langsung dia tak mau naik basikal tu.. sedihnyer.. tiap2 kali Ibu dukung masukkan dalam basikal tu.. dia mesti meraung. Sedih tau.. bila tgk dia tak suka naik basikal tu. Yang dia suka pun.. suka gi tekan2 butang2 muzik kat basikal tu jer :(

So, kali ni nak update citer periuk baru Ibu jer lah..Periuk ni dapat free jer.. hasil reedeem point citibank. Redim sbb nak terminate kad kredit tu. Hehehe.. point tak banyak pun sbb tu dapat periuk jer..


Sape yg sibuk nk bukak kotak tu..

Dah tak sabar nk guna ker Dalila nih..



Hahaha..pasni korang jgn jeles yer kalo ada Ibu letak gambar ikan masak stim ker ape ker..




Photobucket

25 comments:

fauzi-maya said...

periuk pun periuklaa.. asal ade hadiah kan? heheh..

10 said...

ooo... xda mood ek? alahai... ciannya kat ibu kan? dalila naik la basikal tu... mana gambar basikal tu?

wah bestnya dapat periuk baru... kak min kata point x banyak? kira banyak la tu sampe leh dapat periuk baru... dalila yg cute pun sibuk nak masak ek? nanti bila dah masak jgn lupa pos mai cni ek...

MRS. K said...

wahh..rajin masak la pas ni yer..

miera said...

best nyer dpt periuk...nnti klu kak min masak ikan stim tu jgn lup a jmput miera..ngidam nie..ngeh..ngeh..

ema82red said...

huhuhu dalila x suke ker beskal... dia gayat kot... lelama ok la tu.. hehehe

wah best piyuk tu...

ibu_arifa said...

TO FAUZI MAYA: hihihi..yer lah asalkan hadiah ..free

TO 10: Malas nak letak gambar nasikal tu lagi...ingat nak jual je lah balik kat kedai tu..

wokey..nnt kalo masak menjadi.. ku pos kan pada mu yer..risau tak menjadi jer..

ibu_arifa said...

TO MRS.K: mesti kena rajin lah pasti..tak boleh bg alasan lagi lah nampaknyer.. :P

TO MIERA: hehehe..jemput miera, tp kena datang tau.. kesian kat org tgh mengidam nih...hihihi

TO EMA: tu lah..dia tak mau naik... waa.. ku rasa cam nak nangis jer bila tiap2 kali terpandang beskal tu dlm umh.. tak kan lah gayat.. mula2 dia ok jer naik masa kat kedai tuh..

Mrs. Adz said...

cantiknye..sedapla mr ayah dalila makan lepas ni..dalila pun mesti suka..ko ni bg aku jealous nengok periuk tu..hihiii

min,pasal basikal tu yg mcm ne..mcm motor eisya tu ke..dulu memula pun eisya tak nak gak..siap tak nak bukak kaki klu aku angkat dia..takut punya pasal..tapi slow2 ko ajar dia..main ngan motor tu selalu la..pastu lelama dia mesti ok..sampai sekarang ni eisya dah pandai turun ngan naik sendiri..try lagi ye..

zura@iwan said...

salam..

lorrr dalila x mau nek ke beskal tuh...ya la kan budak2 mula2 mau la...lps tu x mau lak...

nnti msk stim sll la yer..

naurah makwa said...

sedap tuh ikan steam..pasni blehla cuci mata resepi dari akak lak..hehe..

izan ishak said...

wah..lepas ni mmg mcm2 resepilah yg ibu arifa nak masak kan?...

**alaaa..napa dalila xnak naik beskal tuh...

mamaMUHAMMAD said...

waa..dalila dapat beskal baru..bestnye..dapat hadiah bday,dapat basikal..bestnye jadi dalila..hehe
redeem point citibank dapat periuk tuh..
byk tu point nye..best ke pkai kredit kad nih?
lepas ni rajin2 masak la ye..

MiJa said...

masak best2 ajak aku dinner/lunch skali..haha

Linda said...

aiseh, kalu umah akak dekat, mau bertenggek nak merasa ikan steam, air tangan min :-p

Linda said...

aiseh, kalu umah akak dekat, mau bertenggek nak merasa ikan steam, air tangan min :-p

[-suziey-] said...

ala mula2 je dalila xnak naik..nnti dh hr2 dok tgk beskal tu dia msti ok pnya..give her some time..bdk mmg camtu,,,..jgn sedih ok :)

waaaa mcm best je periuk tu..hehe..

zaza@mamaHanin said...

min.. tgk tajuk jer dah tertarik nk singgah blog min nih tau!.. ahaks.. pantang betui tgk periuk baru. hati zaza nih jadi teruja jer.. pasnih leh buat kue pau la utk si kecik molek tu yer.. yang bawah tu non-stick pan ke?

psst: min, bila nk mai KB lagi? tringin nk temukan hanin ngan arifa taw! aritu sori sgt.. zaza pi ziarah sedara, mmg takder kat umah..

ibu_arifa said...

TO MRS ADZ: hahaha..ko jeles ker? ni lah periuk steam pertama aku..hehehe.
ooo..eisya pun gitu jgk yer.. tak pe.. aku hari2 letak basikal ni depan mata dia, kasi dia tgk hari2. moga2 dia mau lah naik pasni.

TO ZURAIWAN: yer lah..dia tak mo naik..sedih tau..
insyaALLAH..nak belajar masak steam plak pas ni

c-idah said...

kalau masak guna periuk tu jgn lupa pos kan sikit yek...

ibu_arifa said...

TO IZAN ISHAK: inysALLAH..jemput lah mkn nnt yer.
tu lah..dia tak mo naik basikal tu..merajuk kot.

TO MAMAMUHAMMAD: alah.. ada rejeki lebih sikit, tu yg beli basikal tuh. hihihi..ada resepi masak steam tak? bagi lah kat saya nnt yer..

ibu_arifa said...

TO NAURAH: hihihi...tak kan cuci mata jer.. jemput la mkn sekali nnt.

TO MIJA: okey..tp ko tu yg selalu xkena masa free dgn aku..hampes tul..dekat tp cam jauh jer kita nih :P

ibu_arifa said...

TO LINDA: hahaha..nak merasa air tgn min ker?.. *wink *wink malu pulak.. jemput2 nnt kak linda

TO SUZIEY: harap mcm tu lah Suziey.. nak sgt tgk dia suka naik basikal tu.. senang Ibu dia nak keluar- tolak jer kat palang basikal tu.

ibu_arifa said...

TO ZAZA: haha...dah tau dah perangai zaza nih.. suka memasak.. pasni buat lah entry masakkan stim gak yer.. nak nak try..kena byk belajar dr chef zaza nih. haah, yg bawah tu non stick pan.

Pasal hari tu, tak pe zaza..lagi pun kami ada open house umh kak long (yg sebelah umh yg kami beli tu) so, xdpt nak jumpa pun rasenyer.

~Ifa~ said...

knapa dalila majuk x mau nek beskal tuh......kaki x sampai kot.
nanti naufal ambik kot.heheheh
tunjuk la pic beskal comei tuh

nza said...

ayo..yo...ada ank dara comel tgh nk masak ikan stim tu...mesti sedap tu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...