nak join? klik banner ni yer

Friday, November 6, 2009

@ Milestone 1 tahun 1 bulan

Dah terlambat 2 minggu dah nak update milestone Dalila untuk 1 tahun 1 bulan nih. Tapi nk tulis jugak buat kenang kenangan Dalila nnt.

  • Sangat suka menari bila terdengar apa saja muzik di tv... lebih2 lagi muzik macam2 Aznil tuh.. macam2 caya dia buat.
  • Dalila paling rajin gosok gigi, tp bukan dengan berus gigi dia.. dia nak berus gigi Ibu atau Abah punya... terpaksa lah kami beli berus gigi yg org dewasa punya tu untuk dia.
  • Dalila dah kejap/stabil dah berjalan. Habis satu rumah dia teroka. Pantang Ibu bangun jer.. dia nk ikut.
  • Dah boleh bgtau apa yg dia nak dah..mcm nk susu..( sebut aneh..aneh..) kalo nak sesuatu (sebut ..nak..nak..) ka;o tak mau sebut ( mmau...mmau). skrg ni dah tak leh nk paksa makan dah.. kalo paksa jak.. menangis. (spt dlm video di bawah)
  • Dah nampak 1 gusi bengkak kawasan gigi garham tu nk tumbuh...ni akan jd gigi ke-9 Dalila.
  • Tahu buat bunyi dan simbol/tanda "senyap" shooot....shooot...sambil 1 jari letak atas bibir yg kekadang masuk lubang hidung.
  • Kekadang xsuka ibu pakaikan baju atau ikat rambut dia.
  • suka main kunci rumah...bila kunci tu dah kat tangan, terkedek2 dia jalan gi ke pintu, pastu sambil buat gaya nk buka pintu (gaya ambil satu kunci, pastu cucuk2 pd pintu), kadang2 siap bye-bye lagi kat Ibu nih..kekonon nak keluar gi jalan lah tuh..
  • Dah besar gini Dalila makin tak mau nak kiss Ibu dah.. dah makin mahal dan susah nak dapat kiss dari dia skrg... sedih tau..
  • Bila dah habis dengar azan..reti angkat tangan.. buat gaya baca doa pulak.
  • Paling suka bila Ibu nyanyikan lagu "A-B-C.." sure terlentok2 kepala dia sambil tersenyum2.


video
Dalam video pertama ni kelihatan aksi2 Dalila bila dipaksa makan, punyalah dia "lari" nak elak kena suap makanan tu..sambil merengek2 pulak tu.

video
Video kedua ni pulak aksi Dalila merajuk pastu nak minum susu...dia sebut "aneh..aneh"..bila nak nenen...Pastu dia selak lah baju Ibu.




Photobucket

7 comments:

Mrs. Adz said...

so cute..i like tis vidoe..comelnye dalila sebut tak nak tu..siap mcm nak nangis lagi tu..pandai tul berlakon..dah laju ye dalila jalan..eisya baru nak maju setapak 2..tapi pastu takut lak..cantik la motor dalila kat belakang tu..tak nak naik ke sayang..

Intan said...

Ha ha...kelakarlah dalila, siap nyorok2 ye dia...mmg cute sgt dia nie :)

Part dia susah nak kiss dah skrg ni, samalah gak ngan arissa. Ngan ibu dia ok cuma dia dah kurennnggg kiss daddy dia...hubby sgt jeles ngan intan...wakaka!

10 said...

wah... dalila dah pandai macam2 ek... bagus la...

heheheheee... comei la wat muka tu... mmau...mmau... pandainyeee...

~Ifa~ said...

bijak la dalila nie.dh taw mcm2 erk...

naurah makwa said...

huhu..dah besor dah yer dalila..

nza said...

dh bijak la tu.....

ummi afifah said...

bestnye tgk gelagat dalila..comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...